A,  anbefaling,  bøger

De 5 bedste dialog-bøger – en anbefaling.

Jeg har, siden jeg i tidernes morgen, fik fingrene i Camilla Stockman og Maise Njord’s første sammenskrivnings-roman, elsket konceptet.

Er vild med at følge to (eller flere) menneskers samtale, hvor man som flue på væggen, får lov at kigge med i andres liv. Pudsigt nok, er den slags tiltrækkende, når man både skriver og læser andres blogs. For at dele ord på skrift, der inkluderer bider af egen hverdag, sorger og glæder, når man selv har tid, lyst og brug for det, er et fantastisk fænomen. Uforpligtende og helt op til en selv, at eksponere som ønsket. Dog synes jeg, at dialogen og fællesskabet mellem læser(ere) og blogger, tit er der, det bliver ekstra sjovt og hyggeligt.

Men da blogland kun var i sin spæde begyndelse, (og mine skriblerier lå på urbanexpress, og de færreste voksne havde mobiler med kamera), faldt jeg i bøgerne, med samme koncept.

I får derfor mine fem favoritter i kategorien, og jeg håber inderligt, I vil dele, hvis I kender nogle gode.

Mine yndlings er:

Gør det noget, jeg støvsuger i mens? – af Kathrine, Katarina, Anette og Mette-Louise.

Min ultimative favorit af de fem, som man virkelig skal unde sig selv, at lytte på lydbog (e-reolen har den, hvor den er gratis). Annette Heick har inviteret sine søde, sjove og vidt forskellige veninder med, til at lade adskillige dialoger om mænd, børn, udseende og forældreforehold blive nedfældet. Og virkelig – resultatet er fantastisk fint og SÅ sjovt. De er ikke bange for at være uenige, eller eksponere deres værste sider, og særligt delen om mænd og ros, får mig til at le gang på gang.

Michael Laudrups tænder – af Camilla Stockman og Maise Njord.

Mange af jer kender den garanteret allerede, men på skal den. De to journalister Camilla og Maise ender i en mere eller mindre tilfældig interview-samtale med hinanden via deres arbejdsmail, hvor de på skift fortæller om dem selv, og byder ind med spørgsmål til den anden. De kender ikke hinanden i virkeligheden og den vinkel er så skøn. Mailsene skaber stof til eftertanke og rigtig fine samtaler – især fordi, det er en ægte fortælling, og mailsene derfor er helt ucensurerede, da de beslutter at udgive dem. Kan også varmt anbefales på lydbog.

C.H.O.K – af Camilla Stockman og Maise Njord.

Opfølgeren til bog nummer 1, hvor de to damer nok en gang, ender med dagbogsmails, der denne gang er i den mere turbulente afdeling. Førstegangsgraviditet og en skilsmisse der truer i kulissen, viser, at det ikke er helt nemt at være voksen, når man jo allerhelst vil blæse og have mel i munden. Jeg beundrer virkelig, deres ærlighed i denne version.

Klap i, hest! – af Katrine Engberg og Anne Mette Hancock.

Endnu to damer, der giver hinanden kamp til stregen i kærlig debat og dagligdagssnak. Disse to, er både opvokset på forskellige kår, lever forskellige liv og har ikke altid et ens værdi sæt – og akkurat som man selv kan have venner, hvor det er sådan, og stadig et hit – er det en fornøjelse, at være med.

Livsmodig – af Christine, Ritt, Hanne Vibeke og Anne.

Smuk, fin og interessant bog, her også med en større flok damer. Anderledes fra de andre, er denne bog en, hvor mange vil have en holdning til de dygtige damer, fordi de alle er fremtrædne i kulturverdenen og tv-mediet. Jeg fik mig hvertfald et par gode overraskelser – og det skægge er, at det gør de også selv.

Jeg kan love, at der ikke er lagt fingre i mellem, glansbillederne er væk og der er stadig plads til meget sjov, blandt alt alvoren, sygdom og sorg. Virkelig, virkelig en tur på biblo værd!

Psst.. Fik du læst mit sidste bog-indlæg om “5 bøger, jeg altid vender tilbage til”? Hvis ikke, så find det her!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *