Nu hvor vejret idag siger 19 grader, er det på plads, med en lille, let sommerlig opskrift.
Egentlig kom den på bordet til årets påskefrokost i svigerfamilien, men glemte at få den postet – og det er næsten synd, så nem og god den er.
Som altid foregår det lidt på slum i køknet hos mig, men cirkamål tæller også, for alle regulere jo også efter egen smag, konsistens-ønske mv.
At riletten blev med skyr, blev et rent tilfælde – jeg var sikker på, jeg havde et bæger cremefraiche fra ugens første påskefrokost, og havde rent glemt, at jeg i Føtex konstaterede, at et bæger var nok til broccolisalaten. Men syrlig skyr var der nok af herhjemme, og så fik den bare et ekstra skud mayo for den perfekte, afrundet fedme. Og det må siges at være et godt sats – rub og stub røg, trods bordet også bød på mange andre lækre sager den dag.
Opskriften lyder således:
Lakserilette
5 personer (ved buffet bord/til forret – frokost til 2)
200 gram varmrøget laks (minus skind).
3 finsnittet forårsløg.
2 spiseskefulde stærk sennep.
1,5 dl. neutral skyr.
5 solide spiseskefulde mayo.
Saft af 0,5 citron.
Rigelig salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde:
Findel laksen i små bider med to styk gaffel i en stor skål, snit dernæst løgene og smid i (gem evt. lidt til pynt). Pres slutteligt citronen henover og lad dette trække lidt.
Rør derimens skyr, mayo og sennep sammen, og tilsæt et nøk salt og rigelig peber.
Vend derefter dressingen i laksemixet – bare giv den los, så alt laks bliver dækket ind og mættet – og sæt på køl, gerne mindst en time før servering. Smag til, om den evt. mangler salt/syre inden den kommer på bordet og reguler evt.
Riletten klarer sig fint desuden fint i overdækket stand på køl, en dag før servering og smager også godt dagen derefter.
Serveres med fx lunt brød, til selleri stænger, eller på en salat med æg og rejer.
Mere sulten? Prøv evt. K’s Fromagekage, Müslibars på 4 ingredienser eller Vores far’s forårsgryde.
4 Comments
Birgitte B
Uh lækkert og nemt. Den må prøves 🙂 kh Birgitte
venterpaavin
Tak søde Birgitte; håber den falder i god jord ?.
– A
Karin
Dejlig lækkert. Har selv lavet noget lignende med rester af laksebøffer, det at få den røget smag med ind lyder spændende
venterpaavin
Uh, det lyder lidt som en laksemousse, ala tunmousse? Det er helt sikkert også godt 🙂
– A