A,  anbefaling,  fråd,  lækkerier,  opskrift

Nem forårsgryde med rodfrugtemos – en opskrift.

Det er uhyr længe siden at vi har haft os en opskrift på bloggen, og da vi ved nogle af Jer efterspørger dem, tænkte jeg det var på tide.

Vores kære far tryllede nemlig endnu engang i køknet, da jeg var på besøg i mandags. Hans vinter-gryde blev taget godt imod (fx. lavede Louise endda et indlæg om den her, da hun afprøvede den), og derfor kommer der her, en forårsversion.

Og hvad bedre end at kalde den, end “Far Peters forårsgryde”?

Kødet er lyst, sovsen let, grøntsagerne i årstid, og igen er de fleste ting nogle, mange vil have i deres basislager.

Opskriften er ligetil at gå til, og den kommer her.

Far Peters forårsgryde.

5 personer

Gryderet:

700 gram kyllingefilet.

2 løg.

150 gram champingon (1/3 bakke).

5 grønne asparges.

2-3 styk rød snackpeber.

Valgfri varme krydderi, her grøn grillmix, chili og paprika.

1 ds. flåede tomater.

1 ds. tomatpure.

1-2 dl. mælk (her minimælk, alt kan bruges).

Salt/peber.

Evt jævning (mel og mælk)

Tilbehør:

Kartoffelmos efter eget ønske – her ca. 1 kilo bagekartofler, 3 store gulerødder kogt møre, og så pisket med lidt smør, mælk og salt/peber.

Ris, bulgur og frisk pasta er også en mulighed.

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i mindre tern og mariner dem i ovenstående krydderier – gerne et tykt lag. Lad dem hvile lidt.

Vask og snit alle grøntsager i fine, mundrette bider. (Husk at knæk den hårde bund af aspargesen og få alt jord af svampene).

Rist disse i olie og salt, i en gryde til de er mører, og læg dem så på en tallerken.

De fintskårne kyllingebryst kommer derefter ned i gryden, sammen med tomatpuré, og svitses af.

Når stegeskorpe på kødet er opnået, tilsættes der en dåse flåede tomater og dette koges op. Dernæst tilsættes grøntsagerne igen og slutteligt mælk, der jævner blandingen.

Lad det simre uden låg i minimum 10 minutter, og smag så til med salt og peber, og mere krydderi hvis den trænger.

Obs. Sovsen skal være tynd, som på billedet, men kan evt jævnes med lidt meljævner eller en sjat fløde, efter lyst og lagerbeholdning.

Serveres derefter med ønskede tilbehør og gerne en lys øl.

Bon appetit!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *