A,  lækkerier,  yumyum

Müslibarer/cookies på 4 ingredienser.

Et par søde læser spurgte til en opskrift på müslibarene, jeg postede i forrige uge, og den må I naturligvis gerne få.

Den er så nem og enkel, at det gør helt ondt, kan varieres i det uendelige og så smager de godt. Har selv sjusset mig frem til en opskrift efter inspiration fra en instagram-opskrift, der dog kun havde gryn i som grundbase og fx. dadler som bindemiddel, som jeg ikke lige lå inde med. Og så blev det til disse, som jeg var godt tilfreds med.

De er naturligt søde, seje og mætter tilmed godt – og til dem der går op i det, vel også temmelig sunde, da der hverken er raffineret sukker eller tilsat fedtstof (med mængden af blandselv slik og fritter, vi kværner, er det jo ikke ligefrem key i vores liv, men vi kan lide det hele, kan vi).

Så nej, de smager ikke som Cornys honningristede stænger fra supermarkedhylden, men mere som små havre-chokorug, som min mor sagde – og det var heldigvis en kompliment.

Opskriften kommer her:

Müsli-barer med banan.

16 styk (små)

Du skal bruge:

2 overmodne (gerne virkelig overmodne) bananer. De pæne, gule dur ikke.

1 æg.

4 figenstænger (eller fx 1,5 dl dadler/rosiner).

1 valgfri müsliblanding (eller som jeg gryn, nødder og frø af hvad du lige har stående).

Salt.

Valgfrit: Smagsgivere efter eget ønske. Jeg valgte kakao, et par tern 70% kakao og kokos. Vanilje, tørret frugt eller hvid chokolade er også bud.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Figenstængerne smuldres i en skål og tilsættes i en sjat kogende vand, og røres til en ok lind grød.

Dernæst stavblendes de 2 modne bananer sammen med figenmassen og ægget.

Når massen er ensartet, hælder du din musliblanding i, samt et drys salt. Den skal være sej at vende, og den våde masse mættet af müsli.

Lad nu dejen hvile i 10 minutter og smør den derefter ud med en dejskraber i valgfrit, bagepapirsbeklædt fad – eller lav små cookies ud af dem, med en ske.

Bages til gylden i kanten og ‘hårde’ i overfladen – det er ikke sprøde barer, men mere “soft and cheewie” vi går efter. Det tager ca 15-25 minutter, alt efter tykkelse.

Den færdigbagte masse afkøles derefter helt, løftes op via bagepapiret og barene skæres slutteligt ud i ønskede stykker.

De er ekstra gode dagen efter, og holder i lufttæt beholder på køl 4-5 dage.

Velbekomme!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *