.. Mayonnaise de Dijon, fra Coop!
Eller “dijonnaise” i daglig tale. Modsat de fleste andre, er vi nemlig født med en frankofilt træk, der gør, at vi hverken foretrækker kætter eller remo til vores fritter/i vores burger.
Vi har derimod altid (til vores mors store foragelse) blandet sennep og mayo til formålet – endda lang tid før, at A som 14 årig fandt ud af, at franskmændene spiste det til alt, da en færdigblanding forefandtes i en venindes familiekøleskab (denne sag), efter en tur til det franske. Det var åbenbart en “ting” – bare ikke her til lands.
Så selvom en hjemmerøring aldrig er af vejen, bredte smilet sig over vores fjæs, da vi var på en fælleshandletur i Superbrugsen. Så nåede fænomenet til Danmark! Hvertfald, er det første gang vi har set det på supermarkedsniveau.
Og vi er så tilfredse med Coops version:
Fed, lidt sød, let eddikesyrlig, umami-lignende, bitre sennepskorn – perfekt match til de salte fritter!
8 Comments
Piskeriset
Jamen sådan er det – mor har ikke altid ret (selvom mødre altid påstår det! :D)
Det er for længe siden, jeg har fået dijonaise. Nu får jeg lyst til at lave min egen blanding ude i køkkenet 😛
venterpaavin
Gør det, gør det – det er topnotch ???!
– A og K
Birgitte B
Åh, der fik jeg virkelig lyst til pommes frites i aften 🙂 kh. Birgitte
venterpaavin
We don’t blame you!
– A og K
Karin
Før i tiden foretrak jeg remo, dengang. I dag laver jeg min egen mayo, tror jeg vil prøve din/jeres.
Jeg foretrækker min egen dressing i burgeren og smører gerne bollen med en hjemmelavet mayo.
venterpaavin
Egen dressing er heller ikke dumt – og al’ hjemmerørt mayo hitter her hos os, også med chili, eller med citron til stjerneskud.
– A og K
Sus
Mailles dijonnaise er nu heller ikke ringe 😀
venterpaavin
Nice! Vi takker for tip 😀
– A og K