A,  afslapning,  ferie,  nørd,  Tak

Rejsedagbog, Prag, dag 2

Efter den festlige aften igår (se Prag, dag 1), blev vi vækket af uret, der bød os godmorgen.

Dagen idag skulle vi udforske byen, og via Jeres dejlige tips (igen, tak for dem), var vi udstyret med nogle gode ideer, og så havde vi desuden en aftale med Peter Parker om aftenen.

I central/syd Europa oplever vi nemlig tit, en stadig håndhævelse af lukkelov/helligdagsbevarelse mange steder, hvor de fleste attraktioner, teatre og centre, er lukkede efter 16. Dermed er det oplagt med en tur i biffen, fremfor at lave ingenting på et hotelværelse, og vi havde gemt en Marvel film til formålet. Så ja – den tradition kører vi fast med (og ærligt talt – med lidt tømmermændshjerne er det også altid kærkommet med hjernedød amerikansk underholdning, på falderebet af en ellers finkulturel dag).

Før al’ museumshyggen var der dog noget smart, hipstermorgenmad, der skulle undersøges, og kursen blev sat dermod fluks.

Følg med her:

Dag 2.

Præcis kl. 11 var vi ankommet til smukke Eska – et sted hvor du selv vælger kaffebønnerne, får nykærnet smør direkte fra det åbne køknets kærner (drysset med neongrønt urtesalt, naturligvis), juicen er fementeret og lounge musikken bobler ud af B&O højtaleren, i den store, forladte hall. Übercool og lækkert, og vi var glade for vi havde reserveret bord hjemnefra.

Næste stop var National museet, og efter en gåtur gennem et par smukke parker og gågader, var vi der.

.. og jeg var ved at falde i svime over de fine dukketeater-ting i museumsshoppen. Men selve stedet var også virkelig flot, med gode overskuelige skilte og fine fund.

Herefter nærmede klokken sig 14.30, og vi begav os mod midtbyen og brainstormede om hvad vi lige havde lyst til, over lidt snacks. Valget faldt på Kommunist Museet, som søde Piske havde forslået mig, og det var et suverænt valg.

.. herinde fløj et par timer nemlig, helt uden at fik spurgt Skægaben om, hvad der stod på hans ur. Min mobil lå nemlig det meste af ferien i hans rygsæk, og 95% af billederne fra hele ferien, er derfor hans. Hvilket fx gør, at billede ovenfor, af en betjent der ligner Poul Bundgaard, simpelthen er med i puljen – det morede ham ukristeligt.

Men da vi var ude, var klokken knap 18, og vi valgte at tage en lille runde i Platinium Center, der rummer 200 butikker – især superhelte/nørdebutikken var et hit.

.. og på stedets øverste etage, fandt vi et mexci-sted, som vi måtte prøve, og maden stod på bordet 18.37.

Og med lidt tid til at hente slik til filmen og fylde tasken med natmad til senere, var vi i biffen til filmstart 20.20. To timers fantastisk underholdning, knap 20.000 skridt og en vandtrækkertur i hotel-automaten, var vi tilbage på værelset. Her fik vi sat resten af gårsdagens film på 23.15, som vi sov fra dagen før og fundet maden frem. Idag var vi nemlig friske og snakkede på livet løs – vi glædet os nemlig afsindigt til turen, vi skulle på dagen efter. Der ventede nemlig endnu mere Prag-historie, på dag 3.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *