der var engang,  fortællinger,  jeg elsker det,  K,  Snirkelvaerket,  tilbageblik

I en verden af garn

Jeg er, blevet endnu mere bid af dette her garnfarvning, end jeg troede muligt. Jeg har faktisk aldrig været hobbytypen. Som barn forsøgte jeg med diverse fritidsinteresse, men jeg fik aldrig hverken smag for badminton, spejder, dans eller noget. Måske heller ikke de mest oplagte valg, når man ser, hvor dorsk og anti-friluftsliv jeg er den dag idag. Det eneste jeg formåede, at hænge i med var kor – der gik jeg i flere år, indtil jeg opdagede øl, drenge og livet som teenager. Så var det lissom slut.

Som voksen har det været endnu værre. Jeg tror faktisk ikke, at jeg har gået til noget som helst siden, at jeg stoppede til badminton, som 15 årig. Jeg har nok både været for uinteresseret, introvert og for travl. Med det mener jeg, at jeg aldrig har haft nok timer i døgnet – uanset, hvor lidt jeg har haft, at lave. For jeg keder mig vitterligt aldrig.

Jeg har dog altid været glad for, at være kreativ. Både skrift, på lærreder, med tusch osv. – det er dog en smule demotiverende, at fortsætte de kreative projekter, når 90% af dem havner i en lukket skuffe.

Så var det jo, at jeg fik ideen om, at jeg sikkert sagtens kunne lære, at farve garn. Når jeg først får sådan en tanke går jeg i en form for trance – en mini besættelse, hvor jeg hiver et par døgn ud af kalender, og dropper alt der hedder søvn, pligter og socialt samvær – det er bare mig og google, ingen andre. Så læser jeg alt jeg kan finde, ser videoer og bestiller grej hjem.

For det meste holder det et par måneder, hvor jeg er stormende forelsket i mit nyeste projekt, men med tiden går det i glemmebogen. Helt uden jeg aner hvorfor.

Det føles dog helt anderledes denne gang – især fordi, at jeg har været i gang i 8 måneder, nonstop, nu. Og jeg har slet ikke fået nok. Jeg har faktisk lige planlagt endnu et kæmpe køb til mit slukne lager. Er faktisk næsten bange for, at få abstinenser, når det slipper op senere i dag. For kæft, hvor er det sjovt og hyggeligt – det kan godt ske, at jeg har smadret mit køkken, bruger vanvittig mange af mine fritimer og har semiruineret mig selv. Jeg vil ikke undvære. Og det er en anderledes og fantastisk følelse.

Har du en hobby? Hvad bruger du din dyrebare fritid på?

13 Comments

 • Trine

  Jeg er blevet fuldstændig bidt af have, efter vi for tre år siden flyttede i hus. Jeg har meldt mig ind i Haveselskabet, låner tykke havebøger, tager på plantemarkeder og bruger penge på planter i stedet for tøj og den slags. Til foråret planlægger jeg at ‘gå til have’ – et aftenskolekursus i havedesign ?

 • Karin Abildhauge

  Som barn var det kor og spejder, det hang ved op til jeg flyttede hjemmefra. Siden har jeg ikke kunnet finde noget der var mig. 2 af mine kæpheste spændte ben, ikke at vide jeg var introvert og min perfektionisme. Det kendte vi jo ikke til dengang, eller det var jo ikke noget vi talte om.
  Jeg ved det bedste for mig er fordybelse, det mærker jeg i korsang (dengang var det et pigekor hvor repertoiret var både klassisk, jazz, rock, pop etc. Vi rejste både i Tyskland, Holland, England og Norden. I dag kan jeg intet med min stemme efter alt for mange stemmesvigt, udfordringer i muskulaturen omkring mit stemmebånd. Ved det kan genoptrænes, det koster, måske skulle jeg finde de penge fra.

  • venterpaavin

   Kor er altså også en spændende ting – dejligt, du har haft noget, som du har været så glad for. Jeg sang også i pigekor – jeg nåede dog kun, at rejse en tur til Innsbruck, hvor vi sang med deres symfoniorkester. Ellers var det vist med plejehjem, kirker og andre uskyldige, som det gik ud over (;

   – K

 • Lene

  Dejligt at finde en hobby, man kan falde ind i midt i en travl hverdag. Strikker du selv, eller er det andre, der er så heldige at de kan strikke af dit lækre garn?

  • venterpaavin

   Jeg har indtil videre kun strikket 2 små hårbånd. Tror ikke tålmodigheden eller viljen ligger i mig. Jeg gad ellers godt, at jeg gad det. Til gengæld har vi en stor familie af nørklere, som gerne investerer i en smule af lageret.

   – K

 • Pia Trans

  Jeg kan ikke leve uden et eller andet projekt – som regel i strikke/hækle-genren, men jeg er ikke kræsen. Som dig kan jeg blive fuldkommen opslugt af at lære nyt, og garnfarvning lyder spændende. Gerne et indlæg om det, tak 🙂

  • venterpaavin

   Det er altså også bare helt vildt hyggeligt med tid til fordybelse. Jeg elsker det.
   Jeg har faktisk tænkt lidt i sådan et indlæg. Jeg må se, om jeg kan få et stablet på bene en dag (:

   – K

 • Tine

  Det er simpelthen så flot – især det blå! Hvor er det dejligt – der er ikke noget bedre end at fordybe sig i en hobby. Jeg har slet ikke nogen skabertrang, men jeg nyder meget frugten af andres arbejde – jeg elsker malebøger, LEGO, X-box spil og bøger. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *