A,  afslapning,  der er altid noget at fejre,  ferie,  knap så nice

Rejsedagbog, Prag, dag 3

Så nåede vi til dag 3 i Prag (læs dag 1 og 2), og hermed den sidste i dagbogsform. Fjerdedagen gik nemlig mest med at spise morgenmad, lufthavnshops-kiggeri og at ærge sig over, man ikke lige havde een dag til hernede.

Men dag 3 var også spækket med virkelig vellykkede udflugtsmål, og når man er på en ferie, hvor alt klapper og alt lever op til (eller overgår) forventningerne, er det svært ikke at ville have mere.

Dag 3 bød bla. på en dejlig guidet tour, som skulle tage os over Karlsbroen, efterfulgt af en sporvognstur til Prag borg, Vitus kirken, Vadislav salen og Skt. George (Se mere her). Fantastisk godt valg – vi havde slet ikke begrebet historien og omfanget af de store, smukke arealer, som fæstningen indeholdt, uden vores unge, belæste og charmerende guide. Skøn pige!

Som altid var dagen dertil krydret med noget nieche-museum, et lille markedsbesøg og rigtig god mad. Kan I allerede fornemme et billedtungt indlæg? For så har Jeres intuition ganske ret. I får det hele her:

Dag 3

.. På slaget 11.01 ramte de lækreste tallerkner vores bord, denne gang på Venue. Og vores nyvaskede fjæs’ var hurtigt fedtet ind i lækre spejlæg med chorizo-støv, burgersnask og friskost med avocado. Uhm!

Herefter gik vi en lille rundte i byen, og fangede os lidt drikkevarer til den forestående udflugt, der startede 13.15.

.. og her kan billeder alligevel kun komme til kort. Der var simpelthen så pænt. Virkelig. Og stort! Det var en hel by af pomp og pragt for byens adel, og det er svært at beskrive omfanget af bombastisk overdådighed. Tænk sig at have udsmykkede indendørs festsale til lansekampe på hesteryg, i tilfælde af dårligt vejr! Tænker du på, hvordan hestene kom ind? No problem, de havde egen trappeopgang, parallelt med menneskene. Naturligvis.

Efter dette havde sulten meldt sig, og idag skulle det traditionelle tjekkiske måltid stå sin prøve, her kl. 17.20. Vi kendte ikke området og endte tilfældigt på denne perle. Opdagede på vej til toilettet, at stedet har legater fra tripadvisor fra 2015 til idag, og desuden de sidste to år vandt “Chef’s Choice”. Og det forstår jeg godt! Så lækker mad, og gårdhaven var så hyggelig.

.. og øllene var også et hit. Vi hoppede på en Kozel cut-beer, dvs. halvt lager og halvt dunkel – det smagte himmelskt i varmen; lidt henad en dansk classic.

.. herefter skulle endnu en traditionel fætter prøves, og Skægaben var yderst tilfreds med sin dessert. Og så kunne vi passende tage imod endnu er læsertip og svinge forbi byens smukke ur.

.. og det blev i mere end en forstand, da det også var at finde i mikro-version. Byens LEGO museum måtte vi to nørder også forbi, og trods en let kaotisk indretning, var det et kæmpe hit. Og selvom klokken var omkring 20.00 på en mandag, havde vi selskab af både børn og voksne. (Legetøjmuseet i byen er tilgengæld lukket permanent nu, åbenbart – ellers havde vi også taget det læsertip med, for vi ér altså lidt vilde med alt i den infantile boldgade).

Sidste stop endte med at være den sidste stund, af en fint, lokalt markede med livemusik, madboder og tingeltangel. Her blev vi til de sidste par numre, og begav os mod hotellet.

Her tømte vi lageret for småpenge, og kl. 21.30 strøg vi ud og tømte kiosker for diverse småtterier, samt gaflede natmad og vandflasker til taxaturen til lufthavnen.

Og med smilende hoveder, trætte fødder og lidt til ganen, fik vi pakket vores tasker, sat uret til 06.30, og forsøgte på ikke at sove alt for sent, hvilket ikke helt lykkes. Men hvert minut vågent, var et mere minut i ferieboblen, og den var svær at slippe.

Men slutteligt lykkes det, og vi kan trøste os med, at der er meget mere Prag at opleve, næste gang vi skal herned. For en næste gang, det bliver der helt sikkert.

På helt-sikkert-gensyn, smukke Prag!

9 Comments

 • Karin Abildhauge

  Pyha. Det er en typisk reaktion fra mig. Det du og Skægaben har nået på 3 dage skal jeg bruge mindst 8 dage til at kunne nyde, huske, mærke, få helt ind under huden. Altså fordybelsen og langsomhed er et must for mig.
  Dejlige emner til en rejsepakke til Prag, hvis eller når jeg engang får den tanke.

  • venterpaavin

   Hvor er det skægt – vi oplever nemlig, at dem vi sidder ved siden af på cafeerne eller går ind på museerne med, går ud derfra langt hurtigere end os – vi bruger altid et par timer fra vi kommer, til vi går og glaner og snakker i et væk, før vi får os snøvlet sammen – og vi sidder gerne en time i solen, sådan bare og får en kold drikkevare 😀
   Tilgengæld tænker jeg også: Pyh! Otte dage er jeg alt for tryghedsnarkoman-agtig til at være væk hjemmefra ?.
   Men dejligt, du har fået inspiration, til en hvis-det-sker-rejse 😉

   – A

 • Madame

  Jeg prøver, om jeg kan kommentere i dag 🙂 Det er nogle meget flotte billeder fra en skøn tur! Jeg var i Prag med min højskole – en uforglemmelig tur.

  • venterpaavin

   Hvor er du sød, tak – Skægaben har virkelig også et godt kamera 😀 Dejligt du også har gode minder fra byen.
   Har vores kommentarbox mon drillet? I såfald må vi da lige se på det ☺️

   – A

 • Tine

  Jeg var “misundelig” allerede fra feriedagbogen fra første dag, og de næste dage ser ud til at have været mindst lige så fantastiske! Jeg er virkelig glad for, at I havde sådan en dejlig tur, og du har virkelig givet mig lyst til endnu en tur til Prag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *