A,  afslapning,  anbefaling,  fråd,  jeg elsker det

Sæby – en ”sommerby-hyldest”. Har du en favorit?

Med den sidste sommer-weekend bag os, bliver jeg helt glad af at kigge billederne igennem fra forrige uge igen, særligt dem fra Sæby. Der en af mine absolutte favoritbyer, som blomstre så fint op fra start foråret og for alvor tager fart, henover sommeren. Cafélivet bobler og de små butikker/museer er åbne, hele lystbådhavnen er proppet til randen og den lille strand fyldes af sommerhusgæster.

Vi har vores helt faste rundte på hhv. de samme spots i byen, kitschede såvel som flotte, men da byens ravmuseum er lukket ned netop i år, måtte vi sadle om i år.

Så da bilen var parkeret på havnen (og de første ud af mange stokroser var passeret), spurgte Skægaben, om kirken ikke var et godt bud på en afløser? Og der var det. Hold op, en smuk kirke! Har ikke set dets mage herhjemme med de fine kalkmalerier, og det på trods af den mindre renovering, som var ved at finde sted af netop disse. Og på den måde kunne vi via skiltene blive klogere på den process, at rengøre og bevare sådanne.

Selvom jeg er udmeldt af folkekirken, bliver jeg stadig fascineret i den dyrtkøbte magt der hersker/herskede (og dedikation, der lægges) i religion. Virkelig imponerende.


Herefter gik vi et smut forbi glaspusteriet – et sted med åbent værksted, som kan være rigtig fedt at besøge, hvis man fanger dem i en arbejdsprocess.

Herefter ville vi vanlig vis være stukket forbi keramikhuset, og det kan virkelig også varmt anbefales. Vi var dog blevet svært kaffetørstige, og den slags er jo svært at ignorere. Til det formål besøger vi altid “Torvets Kaffe og Chokolade” – de har nemlig den mest fristende og indbydende delikatesseshop, samt et lækkert udvalg af is (ofte også laktosefri) og virkelig god kaffe.

Vi gaflede derfor lidt af alt, og nød en pause i solen.

Herefter gik vi på en lille spontan shoppetur og gik den vanlige tur gennem villakvarterene, ned om parken og slutteligt ud mod stranden.

Her fik Skægaben en soppetur og jeg samlet skaller – og her er Sæby leveringsdygtig, de kan samles op i håndfuld på håndfuld. Ren nostalgiglæde ala 1995.

Slutteligt går turen til Jacobs Fisk. Altid!

Der er både en overdådig buffet med alt hvad hjertet begærer, men også verdens (åh jo!) stjerneskud. Fem sprøde filetter, rejer, krebs, æg, laks, rogn, asparges og et decideret krus med dressing. Uf, det er godt!

Når tallerknerne er skrabet rene, vender vi altid lige bådhavnen, hvor den tidligere Søkreds-skipper-Skægabe (stoppede da han var 18), skal fortælle historier fra de 7 verdenshave og sende drømmebådene våde blikke. Der er altid både gengangere og nye at se på, og fortællingerne bliver aldrig gamle.

Og når der er dvælet nok over alt skønheden, ja, så går turen hjem igen til skønne Aalborg.

Dén tradition bliver jeg aldrig træt af

Har du en by, du bare skal besøge i løbet af sommeren?

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *