anbefaling,  der er altid noget at fejre,  Søndagstip,  yumyum

Tip fra søndagszombien

.. byens nyeste skud på cafestammen, aka. Aktuel, som åbnede midt i november. Beliggende smukt ved det nye torv ved Budolfi’s plads, tårner den op, og man må edderbankme sige, det er blevet pænt, hele det område.

Var naturligvis hverken sponsoreret eller inviteret, men bare godt gammeldags nysgerrig, da stedet skulle besøges i her i ugen – og det var heldigvis en rigtig god (og velsmagende) oplevelse.

Konceptet er simpelt – 16 forskellige retter (6 med kød/fisk, 10 uden) kan du frit vælge 3 styk fra, og komme af med 150 kroner i alt. Alternativt er der tre forskellige burgers med fritter at få, samt diverse indbydende snacks, desserter og kager.

Min veninde og jeg fik dermed vores sag for, for alt lød simpelthen fristende.

Jeg er uhelbredelig kødfan, og hoppede på nakkefilet i æble/BBQ med selleripure, langtidsbagt brisket med jordskokker og citrus-hane med kål – alle fantastisk lækre, med smørblødt kød (gaffeltrevle-venligt) og nøje udvalgt tilbehør.

Men tænker du i andre baner er der også svamperisotto, tomatsalat, tatar med grøn mayo og chips, kikærtepasta med ruccola og chili, samt meget mere. Se evt menuen her.

Betjeningen var desuden sød, og trods at cafeen var helt fuld, fik vi maden i fin tid – og de høje lofter i de smukke lokaler, kan desuden akkustikmæssigt også klare en stor flok folk.

Dertil er der små detaljer, jeg er en sucker for – bla. flagesalt med ske, at højtalerne spillede”Absolute boyband” i alle 3,5 time vi var der, og at vand og danskvand koster det samme – omend i den dyre ende. Tilgengæld er maden jo så favorabel til pengene, og således gik det hele rimeligt op.

Næste plan er derfor, at vi begge her på bloggen, må afprøve deres morgen-kort sammen i nærmeste fremtid. Det ser nemlig også aldeles fristende ud òg man kan jf. drikkemenuen også købe kander med kaffe, hvilket er et must, når det er en “A-og-K-Aalborg-udflugt”.

Har du allerede besøgt Aktuel? Så stik forbi vores All-around guide for mere inspiration. Ellers har du noget at glæde dig til, kan du tro.

Go’ søndag derude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *