A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  fest fest fest,  PURE NICENESS

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #11

Eftersom ugerne op til Jul har boblet med et væld af fantastiske, hyggelige og medrivende events, tænkte jeg, at det var på tide med et lille anbefalingsindlæg, mens tid er. Pludselig er hele molevitten jo taget af programmet, og jeg kan næsten ikke holde ud, ikke at sprede det gode ord. Der er både noget nyt, noget nostalgi og hybrider mellem klassisk jul og moderne stil. Flensburg-turen til Julemarked, Magisk Jul i Blokhus skulpturpark og Jul i Aalborg Zoo, har jeg fortalt en del om allerede, og gårsdagens Julestrik og tapas-arrangement, er overstået for i år.

Så derfor får I uddybet den resterende håndfuld af oplevelser, jeg har haft inden for den sidste måned.

Jeg runder både et juleshow, biografen, foredrag, live musik, 2 x teater og en musical i denne omgang, og håber nogle af Jer fristes til en fremtidig udflugt.

Mine varmeste (og usponsorerede) anbefalinger går til:

Luftens Helte, koncert, Skråen.

Hvad gik det ud på? Et fantastisk, veloplagt orkester og tre ualmindeligt dygtige sangere, har skabt et Disney coverband, som ingen mage har set – det skulle da lige være originaltracksene.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er den eneste koncert, hvor du oplever 700+ voksne skråle med på Herkules, Aristocats og Tarzan, så taget letter. Der er damer, mænd, unge og gamle, og det er en fest, der utroligt nok ikke mister pusten i tre timer.

Kostede det noget? Jeg gav 215 pr. billet for mig og Lille E.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Tjek deres facebookkalender her (og und dig selv at opleve stemningen i deres billed/videokartotek, hvor ovenstående foto også er lånt fra)

Last Christmas – Biocity.

Hvad gik det ud på? En ny britisk, romantisk julekomedie. Og så med fuld smæk på George Michael klassikere. Det lyder klichéagtigt, og det er det også – og så alligevel slet ikke.

Hvorfor var det fedt? Fordi englænderne kan noget med tragikomik, lunefuld humor og charme.

Kostede det noget? Alm. biografpris.

Kan jeg nå at opleve det? Yes!

Foredrag om Kriminal-psykolog, Aalborg biblo, Rendsburgsgade.

Hvad gik det ud på? Ovenstående beskrivelse er meget præcis, og vi var et hav af folk dukket op, for at høre med.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er et rigtigt spændende indblik i Kathrine Wraa’s job, samtidig med at perspektiveringen fra krimiromaner og virkelighed tages op, og et par myter aflives. Katrine er både sjov, nede på jorden og uhyre begavet, og generelt rigtig spændende at høre på.

Kostede det noget? Nix.

Kan jeg nå at opleve det? Måske! Hun er vist igang henover efterår/vinter med en ‘foredragsturne’, så tjek evt dit lokale bibliotek, for at se, om hun lægger vej forbi.

Jul i Nøddebo Præstegaard, Det Hem’lige Teater.

Hvad går det ud på? Den velkendte klassiker har fået et fjollet, småperverteret, nutidigt twist og et strøg sange ovenihatten. Det sker, da en tømmermændsramt og konfliktfyldt teatergruppe skal opfører den til årets julespil – og da nisserne blander sig for at sikre julen, under øvelserne til forestillingen, går det noget nær rent galt.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er rigtig godt amatørteater, og de kærer teaterfolk er gode til, at have en ironisk distance til deres fag.

Koster det noget? En flad halvtreller.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, se datoer ovenfor og find dem på facebook for billet-link.

TV2’s Alletiders Juleshow, Musikkens Hus.

Hvad går det ud på? TV2 har samlet et hold af artister til at synge julen ind – Hjalmer, Rasmus Walther, Babara Molekko, Ohland og mange flere. Værterne er Louise Wolf og Rasmus Bjerg, og “bandet” er koloenormt.

Hvorfor er det fedt? Fordi symfoniorkesteret I Aalborg er helt eminent, og stemningen var i top.

Koster det noget? Ja, jeg havde dog fået det i fødselsdagsgave.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, dog “kun” på tv d. 20., hvor hele showet sendes “live”. Ellers må du hoppe med næste år.

Jul på Slottet, AKKC.

Hvad gik det ud på? Den folkekære klassiker opføres i herlig, original stil – kostumer, manuskript og sange er akkurat, som man kender dem.

Hvorfor var det fedt? Fordi det simpelthen er SÅ hyggeligt!

Kostede det noget? 160 bobs.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, lige til på søndag.

Psst.. Har du en knaldgo’ anbefaling, du vil af med, er kommentarfeltet åbent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *