A,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  fest fest fest,  K,  pakkekalender,  PURE NICENESS

Nu’ det jul igen.

Så blev julen her på VenterPaaVin fulgt til døren, og den julemagi, som K efterlyste her igår, dukkede der gudskelov en del op af.

Vi startede dagen i laveste gear. Der var linet op med hyggelig morgenmad, skrabekalender og de sidste kalenderpakker, som blev kombineret med et “kanelbrød og kaffe”-tagselvbord, da både A og Lillesøster E’s kærester kiggede forbi og ønskede god jul. Og inden vi vidste af det, var klokken 12.

Herefter blev det tid til at dele sig op. Lille E og Mor skulle i “Salon K”, hvor hun kyndigt svingede saksen, så alle kunne se nydelige ud til den store aften. Det har hun gjort i mange år – heldigvis altid med glade ‘kunder i butikken’

I mellemtiden stak A ud i det gode vejr, med barndommens genbo-veninde, der også altid spenderer juleformiddagen hos sine forældre. Derfor er det fast tradition, helt tilbage fra ungdommen, at bruge en time på at få mundfuld frisk luft og lidt tøsesladder inden der afsluttes med knus og gaveudveksling.

Vel hjemme igen og med fine, nye frisurer i hus, var det tid til en bid frokost, efterfulgt af endnu en tomands-udflugt. Uret sagde nemlig 13.50, og så var det på med sko og jakker.

Næste punkt på listen var vores sædvanlige kirketur. Ingen andre i familien holder af at synge, som vi gør, så vi plejer at varme op til juletræet i religiøse omgivelser. Stemningsfuld, fjollet og fantastisk hyggeligt.

Vores skråleeventyr var dog slut tids nok til en af dagens højdepunkter. Når klokken slår 16 sænker julefreden sig for alvor. Kaffen kommer på bordet, mens Disneysjuleshow toner frem på skærmen.

I år havde vores far ovenikøbet gjort klar til bål i haven. Levende ild er en helt fantastisk stemningsskaber.

Efter en veloverstået kaffestund rullede vi mod aftenens sidste destination. Vores moster. Vi blev installeret med hver vores glas rødvin, lidt gløgg og henrivende selskab i den gigantiske sofaen, mens duften af julemad kom snigende fra køkkenet.

Efter snak, hygge og værtindegavegivning blev vi kaldt til bordet. Julemad er noget af det lækreste, og årets nye indslag, rosenskålssalat, gjorde absolut ikke oplevelsen ringere.

Da mandelgave-vinderne var fundet (og tøm-skabene-for-spontane-mandelgaver-slikket var uddelt), var det “gå om juletræet”-tid. Det elsker vi begge, og den får ikke for lidt i vores familie, hvor hver sang skal diskuteres i plenum (og gerne synges forkert undervejs).

En time og et væld af sange senere, var klokken nået at runde 22, før de første pakker blev fundet frem og delt ud, fra søde givere til glade modtagere.

Herfra gik aftenens næste timer med 10 menneskers gaveoppakning, ophældning ar diverse juleøl og rødvin i glassene, snolder og hyggesnak. Helt perfekt og afslappet.

Da midnat var passeret, listede vi så småt af, og begav os alle fem hjem mod vores mor og far. Her fik natmad og gavebeundringen en times tid at løbe på, før vi henad 01.30 krøb under dynerne på udrulnings-madrasser i husets store krea-rum, der førhen var vores fælles teenageværelse.

Endnu en skøn Jul er således ovre, og idag puster vi ud i egne gemakker, glade, taknemmelige og møre af al hyggen.

Vi håber, at Jeres aften var ligeså dejlig, som vores.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *