anbefaling,  der er altid noget at fejre,  hverdag,  mer af det

Støt lokalt, anbefaling (nul reklame) #1

Corona-tiderne indbyder til fællesånd og solidaritet, og dette indbefatter også at støtte lokalt. Folk ævler løs om det, og måske du allerede har fået nok. Men i en tid hvor vi vist alle kunne bruge lidt forkælelse ovenpå hjemmearbejde kombineret med skolearbejde, bekymringer og økonomiske kabaler, synes vi at ideen er rigtig god.

For der er selvsagt mange cafeer, butikker og takeaway-bikse, vi begge håber, der står klar til besøg på den anden side af krisen. Derfor tænkte vi, I måske kunne få lidt inspiration de næste par uger, hvis vi begge viftede lidt med flaget, for dem vi bakker om i disse dage – så kunne du måske komme med dit bedste bud i din by, i kommentarfeltet, og fortælle hvorfor? Mange bække små, tæller helt sikkert – det er vi overbeviste om.

Rent beset er vi jo tre uger inde, fra Mette udtalte ordet “lock down”, og således starter jeg (A) sgu føljetonen ud med tre anbefalinger, til solid kvalitets-takeaway her i byen. Tre bydele er repræsenteret, og de tre steder har hver deres forcer, så jeg håber du er sulten:

1. Raw Aalborg, Gug.

En nyfunden favorit, hvor vi gerne forlader de 9000 kortvarigt, alene for at svinge forbi. Vi har allerede bestilt af to omgange, og kan således også sige god for deres kæmpemæssige lune pita’s, vi slet ikke nåede at fotografere i torsdags. Men om du i stedet, er til et væld af forskellige smørrebrød, et stort udvalg af lækre burgers, blandselv-salatbowls eller søde sager (muffins, cookies, nutellawraps og griske dognuts, you name it), er det stedet for dig. Det er altså lidt, somom du er på en cafe, når du åbner menukortet.

Vi har bestilt via deres hjemmeside, hvor de i øvrigt pt. kører med 20% rabat. Vi elsker de solide portioner, at du selv kan tilføje fyld, og at maden er netop ved at blive strikket sammen, i det vi ankommer på afhentningstidspunktet – og det er ikke fordi, de ikke har gang i køknet, men de timer det således, at dele-fritterne stadig er varme, når vi rammer hjem.

(Idag skal vi iøvrigt prøve deres stjerneskud og nye snaskede burgers, der helt sikkert ryger ind på instagram, som du iøvrigt kan holde øje med her.)

Mhanna, Vestbyen.

På midten af Kastetvejs trafikerede Vestby’s boulevard, ligger Aalborgs libanesiske hjerte – spisestedet Mhanna. Deres takeaway menukort favner bredt, men det er særligt den første, libanesiske del, jeg vil slå et slag for – for det er der, de virkelig brilliere. Her er der enormt mange spændende, hjemmelavede “tapas”, bla. kibbeh, fyldte vinblade, hummus med fladbrød, auberginepuré, stegt halloumi og skriggrønne persille-falafler. Ydermere har de libanesiske platter med lammekoteletter, feta-farsbrød, kafta i fladbrød og uovertrufne grillspyd – her shiner de særligt på krydringen af alle råvarene, og dyppefronten – deres hvidløgsmayo finder ingen ligemand. Bestiller du derfra, skal den altså næsten med som sideorder, bare fordi, du kan.

Pizzaland, øgade-kvarteret.

På mange måder er Pizzaland helt og aldeles en standardpizzabar, bare en af de bedre. Snasket, godt og med alle klassiske kombies. Og så er personalet vældig søde – deres justeatapp, vil fx kun sætte ventetiden til 45 minutter, hvis du forbestiller til åbningstid, men så ringer de folk op, fordi det aldrig tager dem mere end 15 minutter. Og så må man sige, at de om nogen får sprittet af i disse dage – i de 15 minutter vi ventede udenfor, fik hele hyttten, alle menukort, disken, redskaber, låger og håndtag to omgange. Den eltiesmiley de har på døren, render vist ingen vegne.

Hvad med dig, har du fået hentet noget anbefalelsværdigt takeout de sidste uger?

5 Comments

 • Lise B

  Mums det lydwr lækkert, især den libanesiske ?

  Og ja, Fløs! Deres scrocchiarella er to die for! Især den med gris eller kartofler, mums!

  Også er jeg bare vild med caza pazza og deres pasta polle piccata eller pasta al vitello ?? Også giver de rabat til folk i sundhedssektoren ?

  • venterpaavin

   Åh, Fløs burde vi virkelig få prøvet – de har også en del “dagens ret” efter vores bessemad-hjerte, i disse dage ??
   Tilgengæld har vi ikke lært det med pasta endnu, men Skægaben takker for ræddi godt bud til ham ?

   – A og K

 • dengodeopdragelse.com

  Den udfordring vil jeg gerne tage op. Hvis I kommer til Roskilde, skal I besøge containerstriben i Musicon, som er en kreativ bydel, der minder en lille smule om Berlin på en god dag. Har er der en masse mikroskopiske iværksættere, der har startet deres egne små forretninger og måtte omstille dem til takeaway på rekordtid. Dem skal man støtte. For det er næsten ikke til at bære at se en bydel af små selvstændige erhvervsdrivende, der pludselig er helt mennesketom og minder om en scene fra The Walking Dead. Så støt endelig dem, hvis I kommer til byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *