anbefaling,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  fråd,  yumyum

Støt lokalt – nul reklame #8 (ink. deling af opskriftlink, på prisvindende kage)

Så fik vi Danmark tilbage, hva’? Bevares, alt er ikke helt som det plejer, og ikke med alt og alle i god behold, men det er stadig med rigtig stor gensynsglæde, her på VenterPaaVin, at vi møder vores by igen. Så skønt!

Men selvom landet så småt er åbnet op igen, har vi stadig lidt anbefalinger i ærmet, i den “Støt lokalt” føljeton, vi startede på, da karantænedagene tog til. Indlæg uden reklame, spons eller venneaftaler, der blot var til for at sprede ordet og opfordre Jer til at dele tips.

Der er nemlig stadig rigtig mange dejlige steder, der fortjener en lille anekdote – og vi ved jo også, at ikke alle lyster, at styrte ud i det blå lige som det første, og derfor for en stund, stadig foretrækker at blive på hjemmefronten.

Vi har både rundet en fantastisk tøjbutik og webshop her, en fremragende garnbutik, delikatesse og vinhandler Bisgaard, blomsterautomaten på Hobrovej, samt skøn takeout fra vores individelle favoritsteder, her i part 1 og 2.

Og emnet takeout, er pudsigt nok også det, det handler om denne gang, hvor en lille opsamling, af flere karantæne-favoritter får lov at se dagens lys. Om de skal bruges til en lækker frokost i parken, den søde tand eller solid aftensmad, er der nok at byde på.

Måske følgende også kunne friste dig?

Den klart ubesejrede vinder, har været Caspars, som der har været på bordet intet mindre end seks gange, de sidste 2,5 måned. De har et utal af lækre bowls, i ris, salat og nudel-kategorien, sandwiches og lækre små snacks til sølle 35 kroner, at supplere med. Kvaliteten er høj hver gang, grøntsagerne sprøde og du får altid præcis den samme mængde – ingen portionsforstyrrelser afhængigt af hvem der står i køknet, er altid et hit, i min bog. Sesamcremen er byen bedste.

Smæk ved Stranden blev apprøvet en dag, da vi ville ha’ noget gedin husmandskost, og det fik vi sandelig også. Vi elsker begge svinekæber, og for meget rimelige 125 kroner, kunne man hente dette som dagens ret. Den lune hjertesalat var de gået tør for, hvilket vi blev varslet om ved opkaldet kl. 16.30, men den syrlige sag, de havde erstattet med, var også lige i øjet. Virkelig lækkert, og en fin “restaurant-størrelse” fik vi os, med vigtigst af alt: Rigeligt sovs.

.. Bogø. Nok det sted gennem alle mine år, jeg har bestilt flest pommesfrites, sandwiches og særligt kyllingesalater med hummus. De skuffer aldrig, og derfor skulle deres smørrebrød også stå for tur. Både lille E, jeg og vores far var svært begejstret – både for maden og prisen. For man sparer nemlig pt. 20% ved at bestille via EatAalborg, hvor deres shop i Bogøgade, byder på ovenstående mulighed. Derfor lander man på 63 kroner for to solide stykker, og det skal man ikke kimse ad – slet ikke med SÅ gode hjemmeristede løg.

Nyeste skud på stammen i afprøvninger herhjemme, er WeFeat – og tydeligvis alt for sent. Det var rigtig rigtig godt, og smagte af noget – og mætter. Alle bowls har nemlig et gedin form for bund i bønner, perlebyg, quinoa eller bulgur, hvis grove kulhydrater giver noget pondus, nu der ikke er brød med til. Ekspedientdamerne var desuden rigtig søde og snakkesaglige i en grad, at Skægaben vendte noget nær rødkindet tilbage til bilen, af alt den svir fra de pæne, unge tøser – det’ da også en bonus, der er til at forstå.

“Danmarks bedste romkugler” er åbenbart en titel man kan vinde, og det gjorde et bageri i NørreAaby på Fyn. Disse er nu nået til Aalborg, og kan findes lige her, hvis du også bare må smage sådan en. Jeg synes den var top god, på en meget “voksen måde” og “forkert måde”, da det var en kage, der nemlig ikke emmede af den hvinende søde mushy masse af hindbær, essens og tivolikrymmel, som jeg ellers virkelig elsker. Her var der mere tale om en kæmpe fyldt chokolade, og dét er bestemt heller ikke dumt! Romkugle fyldet var fast og smagfuldt, og ganaschen var med Malibu-rom og nutella – en kombi, der ikke kan gå galt. Opdagede i øvrigt at opskriften er frit tilgengængelig – og det måtte jeg dele. Muligvis er det old news, men for mig var det en nyhed. Vidste du det?

Ikke desto mindre er herligheden er i hvertfald frigivet af bagermesteren selv, så er du ikke bosat nær Vin&Vin, eller blot vil afprøve den hjemme, kan du finde den her.

Hvad med dig? Hvor har du bestilt mest mad fra, i dit område, de sidste par måneder?

2 Comments

 • Birgitte B

  Vi har praktiseret take-away fra lokale ret meget under denne nedlukning. Faktisk plejer vi aldrig rigtig at få take-away, men har gerne ville støtte. Så har fundet et par nye favoritter 🙂 det er skønt. Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Fedt – jeg har også fået øjnene op for flere af byens steder, fordi valgmulighederne har været færrer i lockdown, hvor flere af mine favoritcafeer har været lukket ned – også for takeaway ?. Så det er jo ikke så galt, det ikke er godt for noget, for så blev min mad-horisont pludselig bredere?.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *