A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  jeg elsker det,  PURE NICENESS

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger til dig.

Efter en coronapause, hvor det meste af verden har stået stille, på den kulturelle front, har jeg hermed genåbnet “Oplevelses-rigdom” indlæggene. Der er både sejllads, teater, kunst, koncerter og pæn natur på programmet.

Disse posts indeholder som altid, mine bedste anbefalinger, fra den seneste måneds tid, som ikke har fået sit eget indlæg, men som stadig fortjener et gedint skulderklap og en anbefaling, til Jer, der måske mangler lidt inspiration til at slutte sommeren af med manér. Så der er lige et hurtigt overblik til hvert event, og et sneakpeak, og så er resten op til dig.

Og hold op, jeg er stor fan, af alle tingene – især fordi så mange af dem er uhyre budgetvenlige/gratis at gå om bord i, denne gang.

Jeg synes, du skulle gi’ dig i kast med:

Grimme Eventyr – Det Hem’li, Karolinelund, Aalborg.

Hvad er det? Udendørsteater, i den dejlige, stemningsfulde park “Karolinelund”.

Hvorfor er det fedt? Fordi de anderledes rammer giver en ny dimension til teater, og fordi nyfortolkninger af eventyr, er en sjov koncept idé.

Koster det noget? Nix, bare mød op ved indgangen kl. 21.

Kan jeg nå det endnu? Yes, i morgen, torsdag og fredag.

Kunstudstilling, Utzon Centeret, Aalborg.

Hvad er det? Forfriskende og inspirerende udstilling, der både viser noget om arkitektverdenen, men også udfordre ens tankegang om hvordan man kan bo, og om ordene “skulle” og “burde” i denne sammenhæng ikke er overflødige.

Hvorfor er det fedt? Fordi du interagere med de mange tanker, i de fede små huse i salen, og plancerne er skrevet til almene mennesker, med små filosofiske og let provokerende anekdoter, som udfordre ideen om at alt skal være så nyt, uberørt og strømlinet, som muligt, når man skal vælge hjem.

Koster det noget? Almen entré, tjek evt. deres hjemmeside her; jeg har årskort.

Kan jeg nå det endnu? Oh yes. Helt til februar.

Soulkompaniget, koncert, Aalborg.

Hvad er det? Lækker soul. Koncerten her foregik på Café Ulla Terkelsen London, men næste gang de spiller, er et nyt, dejligt sted i byen (fx. her d. 28-29/8).

Hvorfor var det fedt? Fordi de er dygtige og enormt nærværende – både band, forsanger og korfrøknerne bærer opgaven, og stemningen er uformel og festlig.

Hvad kostede det? Ikke en klink denne gang, da det var en supportet koncert. Tjek selv, for de øvrige.

Kan jeg nå det endnu? Ja, klik du ind på ovenstående link, eller find deres facebook og hold dig opdateret der.

Botanisk have og Møllehuset, Frederikshavn.

Hvad er det? Et smukt område kaldet Bangsbo, hvor du kan nyde den fineste have, med små vandløb, købe planter via mobilpay og svinge forbi Isbaren ved Møllehuset, som servere hjemmelavet guf på vafferne.

Hvorfor er det fedt? Fordi at naturen gør glad, og der er masser af luft, lys og madpakkevenlige bordbænkesæt spredt overalt.

Hvad koster det? Intet. Kun isen.

Kan jeg nå det endnu? Ja – vælg en af dagene med solskin, så er du sikker på en succes.

Sommerlounge, Kunsten, Aalborg.

Hvad er det? Skønt udendørs arrangement, der foregår hver onsdag hele sommeren, med dj’s, talks, openair koncerter, go’ cafemad, popup workshops og rundvisninger.

Hvorfor er det fedt? Fordi du altid får et live interview med en spændende gæst, samt god musik mv. oveni din kunstmuseums-billet. Så kom i god tid, tjek de mange smukke udstillinger ud, og drop ind i til sommerfesten bagefter.

Koster det noget? Ja, 120 vist nok; jeg har årskort.

Kan jeg nå det endnu? Heldigvis – sidste omgang er i morgen kl. 16-20. Se hvem der kommer og underholder her.

Sejlturen “Limfjordsfortællinger” udført af Limfjordsmuseet, Løgstør.

Hvad er det? En hyggelig tur på 1,5-2 timer på kanalen ved Løgstør, i åben båd og med godt selskab. Bådtursbilletten indløser desuden også adgang til Limfjordsmuseet.

Hvorfor er det fedt? Fordi din guide både er klog på lokalhistorie, og ellers også skide sjov. Elsker, da han pegede mod golfbanen og sagde: “Ja, og den er jo også rigtig velbesøgt. Jeg har dog sagt til mine børn, at møder jeg op en dag, i ført skotstern og gul kasket hjemme ved dem, skal de bare skyde mig på stedet”. Så er jeg solgt! Dertil var der virkelig pænt, og vi fik set den ellers sjældne isfugl på togtet.

Koster det noget? Sølle 70 kroner pr. næse, og er du under 12, koster det intet. Et virkelig fund!

Kan jeg nå det endnu? De sejler ugen ud tirsdag, torsdag, fredag og lørdag kl. 14, så det er bare om at slå til og reservere en billet lige her

Skal du med, tror du? Og har du mon nogle gode ideer til mig?

Smid dem endelig(!) i kommentarfeltet.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *