A,  Mad,  opskrift

Kylling i fad med i cremet peberfrugtsauce.

Her en lille opskrift på et alt-i-et-fad, der så dagens lys i forrige uge, hvor jeg gik på “tøm-køleskabet”-tur og fik skabt en temmelig lækker vinterret.

Retten er nem, budgetvenlig, luner helt ind i sjælen og passer stortset sig selv, når du har gjort en lille indsats på snittefronten.

Er der noget på indgredienslisten, du ikke kan lide, kan du selvsagt erstatte det, med noget der minder om i strukturen.

Kylling i fad med i cremet peberfrugtsauce.

3-4 personer, afhængig af tilbehør og sult.

Indgredienser:

1 (rød)løg.

0,5 bakke champingon.

3 mellemstørrelse gulerødder.

2 små peberfrugter.

2 dåser flåede tomater.

1 bouillionterning (grønt eller kylling).

3 fed hvidløg/en spsk. tørret hvidløg.

2-3 store drys oregano, basilikum, timian eller lignende.

2 tsk. sukker.

1 pakke flødeost (jeg brugte “mild chili og paprika” fra Buko).

Kyllinge-underlår (her 1 kg fra frost, ca. 8-9 styk, men ferske ville være ligeså ideelt).

Hvedemel + vand til jævning.

Tilbehør: Pitabrød/Nanbrød. Alternativt ris, pasta eller bulgur.

Fremgangsmåde:

Skyl og snit alle grøntsager, drys med salt og rist dem i olie på en høj pande, eller gryde, til de får farve og “skrumper lidt ind”.

Opløs bouillionterningen 0,5 dl kogende vand, og tilføj dette samt de flåede tomater.

Lad dette småsimre ved middelhøj varme i 10 minutter, og tilsæt dernæst salt, peber, sukker, hvidløg og dine ønskede krydderier. Smag til – der skal være godt spark på, særligt salten, da retten skal i ovnen.

Pisk hernæst flødeosten i saucen under høj varme, og jævn den yderligere med meljævning, for at lave en tyk og cremet sovs. Smag til og lad den endelig koge lidt ind.

Lad den hellere blive for tyk end for tynd – kyllingen tilføjer saft og kraft, der vil bløde konsistensen op.

Hæld slutteligt saucen i fad, placer kyllingelårene ovenpå, pres dem let ned og kværn salt og peber udover.

Tilberedning.

Fadet knaldes dernæst i opvarmet ovn i 40-50 minutter, ved 200 grader .

Er dine kyllingelår ferske/optøet, skulle 40 minutter være rigeligt.

I mellemtiden forberedes dit ønskede tilbehør – vi smed et håndfuld pitabrød i ovnen, da fadet blev sat til ti minutters afkøling, før vi spiste.

Serveres i dybe tallerkner – om du, som jeg, vil skrabe kødet af benet eller bide af dem, er der helt frit valg på.

Pynt evt. med lidt friske krydderurter, hakkede peanuts eller lidt frisk, finhakket kål.

Velbekomme.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *