A,  Bolig,  brok,  folk er freaks,  inspiration,  jeg elsker det

Jul i Dukkehuset – ink. en lille video.

Så blev der pyntet op i det lille Dukkehus. Langsomt, lidt efter lidt, er der sneget sig lidt juleri ind, hist og pist, og nu kommer der altså ikke mere. Men det er også helt tilpas, hvis man spørger mig, både hyggeligt, delvist traditionelt og delvist fjollet, uformelt og kun fordelt på stueetagen, hvor vi færdes mest.

For Skægabens skyld, kunne vi gå total Gertrud Sand, men hystaden her, får altså altid en lille smule stress af al’ den pynteri, lige når det skal ske. Jeg føler det roder, når det skal op, også selv om jeg altid pakker nogle af de almene nipsting og billeder væk i samme ombæring, for ikke at få et uklædeligt ordensmenneske-nervesammenbrud, for det er der ikke meget juleånd over.

Når det så tilgengæld ér oppe, synes jeg det er virkelig hyggeligt, for er jo en stor fed julegås, når alt kommer til alt.

Det første pynt, der ramte matriklen, var denne julekrans. Har aldrig lavet en før, og det i betragtning, blev den ret hæderlig, og havde en rigtig hyggelig dag, hvor vi var samlet fire damer, til dekorationsdag i slutnovember.
Herefter ringede det ind til Skægabens fødselsdag, og jeg besluttede at overraske ham med en granfyldt lysranke, tilsat lidt julekugler, som jeg satte op dagen inden, så der var lidt ekstra hyggeligt, når han skulle fejres d. 1/12.
.. senere røg hans egen Nisse ind som prikken over i’et.
Herefter nærmede vi os traditionens anden søndag i advent, helt uden nogen tegn herpå herhjemme. Så efter en krea-lys-hygge dag hos K, tog jeg en af “prøvelysene” med hjem, og med en smuk tallerken og lidt julekugler, fik jeg skabt en improviseret adventskrans, på falderebet. Resten af lysene – der er i en ganske anden, farverig og cool stil – er iøvrigt sidenhen kommet til salg på hendes Snirkelværket-shop.
Ugen efter – søndag d. 13 – blev de store skyts så kørt frem, og kasserne på loftet kom ned. Vi valgte at hænge min barndoms svar på december, nemlig den fine pakke-ophængs-tavle, som min mors moster og samlever, lavede til mig i tidernes morgen. Der er lagt så meget tid og nænsomhed i den, og husker ikke, nogensinde at have været den foruden.
På samme måde har Skægaben en svaghed for hans mormor’s nisser, der fik en plads som udkigspost.
.. og de fik straks efter selskab af verdens grimmeste brunkagehus-by, i ruden ved siden af, som vi bagte få dage efter.
Det vigtigste denne dag var dog, at få pyntet det smukke træ, som Skægaben havde udvalgt på det nærmeste Bytorv. Og yes – vi fik sat det lige, inden vi begyndte, det var vist en lidt svær soloopgave, der lod sig vente, til jeg også var hjemme.
.. og det er vist nemmest med en lille video, for at fremvise hvad jeg/vi har samlet sammen de seneste år (og jeg fik jo tilmed den vildeste overraskelsesgave tidligere på sæsonen, hvor jeg hentede en lækker stak hjem til samlingen), af skøre, søde, smukke glasfigurer at pynte med.
.. og tænk sig, der dukkede endda flere op. Det er det allerallerbedste, af alt julepynt, jeg ved.

Pynter du mon op? Hvis ja, hvad med, og hvornår?

Og er det med det store smil, du går i gang, eller har du også en Grinch, der kan stikke hovedet frem undervejs?

6 Comments

 • Mille Wehnert

  Jeg lever jo praktisk talt af at pynte op til jul, og andre højtider og fester. Mange af mine kolleger orker ikke at pynte særlig meget op hos dem selv, vi har jo været i gang med julepyntningen siden oktober. Men jeg er en ægte julenisse, eller Gertrud Sand om man vil.
  Jeg indtager alle vandrette flader og døråbninger til granranker med lys. Total amerikanerstyle. Jeg starter gerne midt November og jeg stopper først når vi rammer den 24. I år har vi F.eks. både et kunstigt og et ægte juletræ i stuen. Og jeg har lige talt 32 tændte lyskæder i vores lejlighed på 110 kvm. Selv badeværelset bliver pyntet op. Efter nytår bliver pynten også taget ned gradvist. Først fjerner jeg det mest julede. Granranker med lyskæder uden kugler, får lov at hænge til midt januar. Du kan se mit vilde julehjem på Instagram: milledekoration

 • Birgitte B

  Jeg har pyntet op, men som dig så synes jeg, det roder med for meget julepynt. Og nu her lige op til jul, så glæder jeg mig allerede til det skal pakkes væk d. 27 😉 Det har været oppe siden 1. søndag i advent… Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Haha, jeg tænker mit ryger d. 23, for både Skægaben og jeg skal hjem og holde jul hos vores respektive familier, som vi plejer💞.
   Vi skal så tilgengæld hygge hele lillejuleaften sammen (da han først skal op til sin far d. 25., modsat vanligt), inden jeg sidst på aftenen tager hjem til min familie. Så min indre oprydningssergant tænker, at vi måske skal cleare stueetagen der – får fniller hvis det er der 2. juledag, hvor jeg skal på job og min hverdag, efter en juleuges ferie, begynder igen, det kan jeg godt sige dig😆

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *