der er altid noget at fejre,  gave,  gaver,  Hyggeligheder,  inspiration,  jeg elsker det,  jeg glæder mig,  snaksnak

Gaven til manden, der har alt #2

Måske husker I indlægget “Gaven til manden, der har alt”, som K udgav her i februar?

Det handlede om den kalender, som vi tre søstre havde givet vores far i rund fødselsdagsgave i januar. En far-kalender som indeholder 3 oplevelser med os hver især, og tre samlede – 12 i alt. Altså får han en hyggelig oplevelse hver måned sammen med sine tre piger i et helt år, med udvalgte rare og sjove oplevelser, som vi rigtig gerne vil dele med netop ham.

Siden indlægget som K skrev, har han derfor ydermere gaflet nogle af byens bedste bøfsandwiches med K i maj, spist lækre smørrebrød med Lille E i marts og vi har hele familien været på Minigolf-udflugt i april, hvor ovenstående billeder stammer fra.

Det var en dejlig dag, hvor foråretsvejret for alvor var med os. Naturligvis vandt vores far, også selvom Lillesøster E og jeg havde vores kærester med, for at øge sportsånden lidt. Den mand har vist aldrig tabt noget, han har sat sig for at vinde, indenfor sport og spil.

Men nu siger kalenderen “juni” og efter alle de ovenstående hyggeligheder, er det nu blevet min tur igen til en gang far/datter-hygge af bedste skuffe, bare mig og ham. Og jeg havde glædet mig!

Denne måneds teaser hed “Solskin 8 Soldater”, og dækkede over et besøg til Aalborgs Forsvar- og garnisionsmuseum, og det blev han heldigvis glad for, da han fandt ud af.

Både Pops og jeg er nemlig lidt tossede med alt der hedder 2. Verdenskrig, og han er den absolutte mester i emnet.

Så vi havde den hyggeligste eftermiddag på udflugten til Garnisionsmuseet, hvor vi fik afprøvet diverse våben, læst sjove enkelmandsberetninger, kigget på tanks og tjekket alskens motorcykler, missiler og avisoverskrifter fra før, under og efter befrielsen.

Men også tingene fra Kold Krigen og Slaget i 1864 blev gennemgået, og særligt ambutationskittet gjorde indtryk. Yaiks.

Heldigvis havde jeg jo både en ideel museumsgænger i ham, der agerede ligedele rundviser og legebarn undervejs, så tiden fløj afsted – og det er trods det faktum, at vi fik nærstuderet det hele. Jeg fik helt sikkert meget mere ud af turen, end jeg har fået de år forinden, jeg har været afsted.

Halvvejs gennem fik vi lige tanket op på kaffe og de lækreste kokosstænger, og tog derefter fat på udendørsområdet, hvor vi sneg os et smut ind i bunkeren, kiggede på alle sygevognene og brandbiler (hvor min far igen var fuld af gode funfacts om brandforsikringer og sabottager fra gammel tid), og gennemgik slutteligt hver eneste tank og panserede mandskabsvogn på hele pladsen.

Her kunne vi hurtigt blive enige om, vi ikke ville arbejde i sådan en blikdåse med syv andre, på et areal, der svarer til et lavloftet prøverum i H&M.

Konklusionen må være, at det virkelig et et sted, der er værd at besøge, hvis man har den mindste interesse i dansk historie, våben eller militær – vi havde i hvertfald en overordentlig go’ og meget farliiiic tur, Poppen og mig.

Jeg glæder mig derfor, som altid, allerede til næste gang, at jeg er med til en kalenderbegivenhed – men jeg holder munden lukket med syv segl, som kalender-ejeren foreskriver det – så er hver måned’s hyggedag nemlig en overraskelse.

Alene det, bevidner vist om, at gaven er faldet i temmelig god jord. Heldigvis.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *