A,  anbefaling,  ferie,  Feriedagbog,  jeg elsker det,  PURE NICENESS

Ferie i KBH 2021, dag 1

I lørdags hjemvendte jeg fra den dejligste kærestetur til København.

Den trængte jeg til!

Og I får som altid, når vi ferierer her på bloggen, mulighed for at kigge med på sidelinjen.

Det var en fantastisk sommerlig tur, hvor vejret lå stabilt på 22-25 grader, folk var smukke i gaderne og alt flaskede sig, når vi travede byen rundt med både faste planer og tid til spontanitet, og hvor utallige kroner røg i luften på iskaffe, lækkerier, entreer, vin og andet lir.

Det behøver man heldigvis ikke en metropol større end vores egen for at gøre, og vi havde en skøn tur, selvom vi var der “for nylig”.

Sidste sommer nuppede vi nemlig også KBH udflugtsmål, som I måske husker, men heldigvis går byen aldrig tør for lækre spisesteder og gode oplevelser (læs evt med på dag 1, 2 og 3 anno 2020).

Og så kan vi glæde os over at Skægaben får sit første stik i morgen – når han er gennem maskinen, tør vi nemlig planlægge en tur udenlands til efteråret, og så kan det være vi ikke får set hovedstaden i et par år igen.

‘Så her får I endnu en’, som Nik og Jay, ville sige.

Feriedagbog, dag 1:

Tirsdag morgen ringede uret, forventningsglæden summede og de pakkede tasker stod klar til afgang. Et bad og en hurtig tur i køknet var derfor alt det tog, før vi var på vej mod stationen.

Togturen er der hvor ferien starter hvis du spørger os, og med takeout-kaffe og hjemmesdrejede sandwiches fik vi os sat til rette.

Vi ‘skal’ altid hygge med at udveksle sommerferie-gaver når vi rejser med tog, så den usagte regel gjalt også i år. Jeg havde scoret nogle afsindigt fede Starwars-sneakers, som jeg var uhyr spændt på at give, og Skægaben havde fundet de fineste ørestikkere, i et mærke, der hidtil har gået min næse forbi. De var selvfølgelig lige mig – manden der gennem 11 år aldrig har købt udfra en ønskeseddel, ved altid, hvad jeg kan lide. Heldigvis kunne han også både passe og lide skoene, så alt i alt var det hele en succes.

Resten af turen gik slag i slag – vi havnede i snakkesagligt selskab på halvvejen og med fællesstemning samt kaffeoptankning og snacks, var vi pludselig landet på hovedbanegården, hvorfra vi lynhurtigt kunne tjekke ind på det nærtliggende Cabinn.

Ligeså var gåafstanden til “Glyptoteket” kun 3 minutter lang, og det passede perfekt med, at vi havde omtrent 1,5 time til at gå på opdagelse der. Tirsdag er gratis-entré dag, men så kort før luk, var der hvertfald ikke overrendt og vi hyggede os gevaldigt. Der skál jo også være mennesker, når man tager ud.

Vi fandt bla. Voldemort, som blev forvekslet med en græsk mand, samt adskillige venner og bekendte, skuespillere og fiktive figurer, i de mange gibsafstøbninger, til kæmpe morskab for os selv. Små hjerner, små fornøjelser, ved I nok.

Parallelt med Glyptoteket, ligger vores evige genganger, når vi er i byen, nemlig Tivoli.

Det er nemlig så smukt og magisk et sted, hvor man nemt fortaber sig. Skægaben har mange barndomsminder derfra, hvorimod jeg først kom der fra jeg var 15 år og en god håndfuld år frem, på sommerferier med mine forældre og søstre, hvor vi alle boede i en air b’n’b-lejlighed på Nørrebro.

Her starter vi altid med en gåtur i den smukke park og så er de første tre kvarter røget hurtigt – maven rumlede pludselig ud af ingenting, følte vi, men klokken var også nær 18.

I år spiste vi – modsat vanligt – på Fru Nimb, som vi har kigget på af flere omgange. Skøn mad og sød betjening!

Det er utvivlsomt den bedste roastbeef-mad, jeg har fået – og den med kartoffel og laks, var også herlig. Skægabens landkylling i Riesling fik også varme ord med på vejen.

Mætte og tilfredse kunne vi slå os ned ved Pantomime scenen og nyde et humoristisk og veludført stykke, hvor både børn og voksne lo.

Vejret var i top, og “HC. Andersens Kuffert” (som er den eneste forlystelse, jeg nyder – den er SÅ sød), var det eneste tidspunkt vi var indendøre resten af aftenen.

Et øjeblik troede vi dog, at skyerne samlede sig for at lave ballade, hvilket Skægaben fik fanget på kamera i dens smukkeste øjeblik. Heldigvis var det bare ren dril fra vejrguderne og de drev bort på få minutter.

Perfekt timet til at vi netop trængte til churrows og iskaffe.

Vanen tro, blev vi til det fortryllende lysshow, som Tivoli disker op med (hvertfald i sommermånederne) sidst på aftenen. 21.30 stod vi således klar med en solid mængde gæster og bevidnede det fine lys, ild, røg og musik over vandet.

Afslutningen blev endnu en runde rundt, og se på parken i det lette tusmørke, og et smut i Netto efter natmad, som blev indtaget under hotelværelsets dyner.

Den første dag i hovedstaden var absolut forløbet i bedste ferieånd.

8 Comments

  • venterpaavin

   Ja: Det er en virkelig fin park. Drømmer om en dag også at få set udsmykning til efterår og jul derinde 💕
   Men det er jo altså bare oplagt med en sommetur – og ja, vi var igenigen helt frygtlig heldig med vejret. Sidste år – også midt i skybrudstid – fik vi også fuld sol, trods trusler om byer helt op til afgang, og på Bornholm i maj var der herligt, mens resten af DK stod i gråvejr og vand😁
   Måske vi bare ér heldige, 7-9-13 😇

   – A

  • venterpaavin

   Ja, det er en virkelig hyggelig tradition – især med 5 timers transporttid, er det godt med en lille ting at bryde det hele op med 😍.

   Det var virkelig en skøn tur, der kom godt fra start.

   – A

 • Tine

  Det ser så skønt ud! Jeg er også blevet rigtig glad for Tivoli, og har ofte årskort – det kunne være jeg skulle få mig ét igen. 🙂
  Og ja, besøg endelig Tivoli til jul! (Eller Halloween). Haven er SÅ fint pyntet op. Jeg er også helt vild med Kufferten – min veninde og jeg blev engang bare siddende i fire omgange og snakkede (der var selvfølgelig ikke nogen kø, vi havde turpas, og billetmanden var flink).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *