anbefaling,  K,  lækkerier,  Mad

Jeg burde nok egentlig..

.. have taget billeder af cafeens udendørsservering. Seriøst, det er ligger lige der på Gammeltorv ved det smukke rådhus, og ser så hyggeligt ud. Indendørs fejler bestemt heller ikke noget, selvom det næsten var umuligt at hamle op med onsdagens sensommersol og alle brostenene. Vi valgte dog at sidde inde, da Aalborg midtbys asfaltsarbejdere havde skruet godt op for deres lydniveau og flittighed – og det harmonere meget dårligt med to typer, som virkelig nyder at høre på lyden af deres egne stemmer.

Så ja, vi rykkede ind i den hyggelige lille cafe. Det er nemlig den som indlægget her egentlig skal handle om – Caféen på Gammeltorv. Vi har spist der før – både med tidligere og nuværende indehavere, eller hvad man nu kalder det. Det var bare som om vi lige havde glemt det lidt. A fik dog tagget mig et facebookopslag der lød noget ala “Har du prøvet vores populære klemmer?”, og det havde vi jo ikke. Men det var genial markedsføring, for hvis der noget der kan lokke os ud af starthullerne er det udsigten til rugbrødsmadder, ja fin skal det være.

Så allerede dagen efter sad vi klar med hver vores menukort. Sort kaffe, vand og madder – det er så perfekt en bestilling, at den er meget svær at lave om på. Det blev heller ikke til noget mere fancy onsdag. Til gengæld var vi helt igennem grund tilfredse. Særligt A, da hun opdagede at kaffen var varm, ægte damper-skolder-din-mund-og-fingre-av-av-varm. Det er nemlig hendes favorit – og til 30 kroner for ad libitum er det vanvittig svært at klage.

Nå, men til de klemmer der – som vi altså kalder smørrebrød. Eller madder. 59 kroner stykket og 7 styks at vælge i mellem – og de var jo gigantiske. Når man er vant til de der halve højtbelagte skiver rugbrød var dette lidt af en oplevelse.

Jeg fik en stor skive groft brød med æg og rejer – livretten, kan ikke undlade at bestille når den er på kortet. Kan det bare slet ikke. Det den lækker, stor og lige som den skulle være. Den anden mad var med ærtepure og peberrodshejs. Den var så god – jeg synes jo den var noget nær en sandwich, på perfekt stegt rugbrød og med masser af knas og smag. Alt i alt kæmpe lækkert og mættende måltid.
Og så til under 150 kroner – det passer altså godt til min su-økonomi.

Lige på falderebet vil jeg lige rose betjening – smilende, sød og helt vildt behagelig.

Der må vi snart forbi igen – der er jo lige et par klemmer mere på kortet som skal prøvesmages.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *