A,  afslapning,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  ferie,  jeg elsker det,  PURE NICENESS,  snaksnak

Når man nu skal prøve noget nyt #Aarhus

.. er det jo skønt, når det viser sig, at det var ganske godt.

Vi er slemme til at falde i sikre hittere, Skægaben og jeg, når vi er i Århus, og det skal man naturligvis heller ikke kimse ad. Vi går nok aldrig af med morgenmaden på Faust en af dagene, når vi er i byen, men med andre ting øver vi os i, ikke altid at vende tilbage til det sikre. Det lykkes dog ikke altid.

Ikke desto mindre valgte vi at afprøve tre nye ting da vi var til festuge i forrige uge – et nyt overnatningssted, en ny vinbar og en ny oplevelse.

Plan B, vin/tapasbar, Fredenstorv 2, Aarhus C.

Ingen hemmelighed er det, at tapas og vin er to ting, vi er glade for på bloggen og gudskelov har jeg fundet mig en mand, der er mindst ligeså begejstret.

Han foreslog derfor vi fik noget nippe-dippemad i byen, og vi var svært tilfredse med at blive trakteret på PlanB.

Stemningen i de fine lokaler og personalet venlige tone, samt flokken af vintørstige gæster, der havde kapret hvert eneste fortovsbord i solen tegnede godt, såvel som menukortet.

Snacks til 30, tapasplanke til 149, desserttapas til en flad halvtredser og vin i alle prisklasser, samt lidt drinks og varme drikke. Kort og godt.

Drikkekortet var naturligvis bredere og Skægaben, der gerne tager til smagninger, vin festival og på vintour i Spanien, synes der var en del der fristede.

Vi holdt os dog til sæsonens tre smagsglas (100 kroner for 3×8 cl) og tapas (149 ink. brød og aioli) og fik en lille, men god introduktion udover de vin-beskrivelser det lille bundkort om hvert glas bød på. Fransk, italiensk og portogisisk vin, var denne sæsons repræsentanter, med hver sine styrker.

249 for ovenstående var en virkelig fin pris, synes vi – perfekt med en flere slags pålæg, ost + småretter og flere slags vine til at strække et måltid lidt.

Både maden og de forskellige røde druer faldt i virkelig god jord, og særligt lakse/æble salaten i den lille butterdejsagtigeskål, karsemayoen og tomatsuppen var gode alternativer til den klassiske “pesto, oliven og saltmandler”-type platte.

Jeg er helt sikker på, vi kommer igen.

Book 1, Design Hotel, Møllegade 3A, 8000 Aarhus C.

Overnatningen tog vi et nyt sted (du kan læse om mine generelle overnatningsfavoritter i Aarhus i indlægget her), fordi det var ganske billigt og vi tænkte, vi ligeså godt kunne prøve noget nyt.

Vi fik absolut ingen billeder taget, og disse er derfor screenshots fra deres egen hjemmeside. Vi valgte et standard dobbeltværelse, men der er også sovesale og mere luksuriøse rum.

Hotellet ligger centralt i byens gamle bibliotek (hvor jeg har været til hiphopforedrag i mine unge dage, sammen med K) og bygningen er blevet så funky, urban og lounge agtig, at jeg ikke kan genkende det.

Receptionen er i baren, som ligner noget fra en smart natklub, og der er folk der tilsyneladende kommer bare for at nyde stemningen og maden, som man også kan nyde som gæst udefra.

Her vinder de point, og med tilbud om gratis yoga for gæster, quizaftner, bortdtennis, lækker morgenmad for 75 i den meget indbyende og åbne café tilknyttet den store, lyse industrihall, må det siges slet ikke at emme af billigt hostel.

Hotellets værelser er meget spartansk i indrettet, og jeg kunne godt savne et par drikkeglas og en ekstra plads til kufferten og ønske lidt længere tid mellem sluk-lys-pauserne under mascaralægningen på badeværelset, men ellers er der intet at udsætte på stedet – luftigt, rent og pænt, samt med rigelig plads i brusekabinen.

Jazz Cruise med M/S Tunø, Havnepladsen – midtbyen, 8000 Aarhus C.

Det sidste nyafprøvede element, foregik på vandet, men stadig i midtbyen og perfekt gåafstand på 10 minutter fra café og kulturliv.

To mænd har fundet på den fantastiske idé at udnytte byens fine, gamle M/S Tunø færge til noget festligt, og har arrangeret jazz-cruises gennem byen henover sommer og startefteråret.

Der var herlig stemning og både kaffe, vin, drinks og dåseøl at få undervejs til meget favorable priser (solidt glas vin til 40 kr. fx), mens de dygtige jazzfolk spillede og værterne delte røverhistorier.

Der var desuden mulighed for at gå frem og tilbage og ind i den lille kahyt, småsnak og billedtagning, så man var ikke spor låst og vi følte os uhyr godt underholdt af både musikken og udsigten.

Du kan læse mere og købe billetter her.

Det var helt sikkert også noget, vi kunne finde på en anden gang, eller noget der vil ligne det.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *