A,  afslapning,  anbefaling,  hvis jeg var rig,  jeg elsker det,  jeg glæder mig,  kender du det,  Uncategorized

Kæresteferie i coronavenlig stil, dag 1.

Vi hjemme i Dukkehuset er næppe de eneste, der trænger noget så grueligt til at blive luftet, efter den kolde vinter.

Derfor er det med kæmpe smil, at jeg for første gang i et par måneder, kan berette om en dejlig miniferie. For med plusgraderne, kommer der så mange flere muligheder i spil, og man kan igen få stablet udflugter på benene.

Jeg tager jeg derfor med på en kigger, fra da vi i forrige weekend satte kursen mod Århus, for at tage på kærestetur – to dage med lækker mad, smuk kultur og gode venner. Måske, du også får lyst til at gi’ det et forsøg? Eller du har måske også været på coronavenligt eventyr?

Vi har hvertfald allerede den næste i kikkerten, efter denne ubetingede succes.

Coronavenlig kæresteferie dag 1:

Forventningsfulde og klar på udflugt, startede dagen med et bad og kaffebrygning, for straks efter at svinge forbi en af vores favorit takeaway-pushers, efter noget kørevenligt morgenmad. Vi skulle bare ud af røret!

Det første mål vi havde, var Marselisborg’s Dyrehave, som vi så tit har besøgt, og der var også en del med samme gode idé, men slet ikke på en trang eller ubehagelig måde. Det var tværtimod hyggeligt, at der summede af liv, smil, grinende unger og gulerodsspisende hjorteflokke.

Så her fik vi drukket en skudefuld kaffe med skøn udsigt over søen i bragende solskin, og vi frøs ikke spor, efter at ha’ aset op af en af de mange bakker, trods de blot 3-4 plusgrader.

På vej derfra kunne vi så passende hente det mad, vi havde købt på Spotdeal, fra dengang uafprøvede, men velanmeldte Restaurant Unico. Det lå nemlig lige i området, lød lækkert, og var tilmed nemt af finde. Det valg fortrød vi ikke, men mere om det senere.

Vi har boet i Århus i et væld af gange – allermest på DanHostel og WakeUp, da de ligger supercentralt, men også på det SU-venlige City Sleep in og det lidt dyrer Ritz – alle sammen lige klods op af banegården og gågaderne.

Men nu skulle vi jo rent faktisk være på hotellet, modsat vanligt, hvor vi absolut kun bruger det til at sove i, og tage et morgenbad. Men fordi vi ikke skulle spise på café og føjte rundt om aftenen, men i stedet rykke restauranthyggen op på værelset med den fine tre retters i “samle selv”-version, var vi på bar bund – nu skulle vi jo både have det meste af et køkken og et bord med stole til. Heldigvis var det fine (og ligeså centrale) Hotel Faber leveringsdygtige med deres fine studio-appartments. Der var alt hvad der skulle være, og det lå i perfekt gåafstand til det hele.

Så da vi ankom, satte vi de lækre sager på køl, smed taskerne, skubbede senge sammen, samt skyllede de skovmudrede sneakers, strøg pudderkvasten (ok, det var kun mig) og deodoranten, og begav os fluks ud i det gode vejr nok engang.

De næste par timer, brugte vi på at gå tur i byen. Himlen var blå, og overalt gik der glade folk, der ligesom os, holdte 2-3 mands innercity-skovtur på bænkene, drak en fredagsøl eller hentede smukke blomster. Byens glade gademusikanter, sørgede for barstemning flere steder vi gik og der var fantastisk højt humør.

Vi ku’ ligeså godt bare ha’ valgt en fortovscafe, med samme resultat, i en helt coronafri verden og det føltes som Århusferie, ligesom det plejede.

Vel hjemme igen i vores lille et-værelses, viste klokken 16.45, og vi smed os for en lille stund på sengen, og stenede en times TV, før jeg gik i “køkkenet”.

Forventningen var stor, da Skægaben fandt musik frem og jeg begyndte at pakke ud, og vi blev ikke skuffede. Der var simpelthen så meget mad, og det var så frisk, velsmagende og smagskomponenterne komplimenterede hinanden helt fantastisk godt.

Ligenu har Unico faktisk en anden Spotdeal kørende, og skulle vi afsted igen, havde jeg uden tvivl valgt denne til formålet. Virkelig godt og smukt mad!

Vi fik begge en smørblød tartarforret – jeg med laks, dild og fennilke og hans med okse, timian og cognac. Hverken før eller siden, har vi smagt bedre tartar, nogen af os.

Hovedret og dessert valgte vi den samme af – bøffen var efter 7 minutters opvarmning sydende varm og mør, og havguskartoflerne, fik lige to minutter til, mens salaten blev anrettet. Perfekt!

De hjemmebagte durumboller strakte sig som lovet både til forret og dessert, og sidstnævnte kom først på “bordet” klokken 21 – eller rettere, sengen, hvor vi var rykket over efter et par timer på “restauranten”, men gudskelov kan ost meget snildt spises med dyne på. Det er faktisk næsten sådan, det smager bedst!

Og ligeså ku’ det slik, som Skægaben havde blandet, da vi på vej tilbage fra gågaden, havde tømt Føtex for diverse drikkevarer og søde sager.

Derfor blev der for alvor holdt dessertfest i de bløde dyner, og jeg fik en introduktion til “Stormester”, som jeg ellers ikke vidste hvad var. Men jeg kan virkelig godt forstå, hvorfor der er hype omkring det koncept – jeg har hvertfald ikke moret mig over noget “Let fredagsunderholdning ala Familien Danmark’ siden de engang, da jeg boede hjemme, viste “Gudskelov, du kom!” på Tv3.

Og således blev der altså ellers bare snakket, slåsset, uddelt massage, grint og spist slik, ligetil vi ikke gad mere, og faldte i søvn, i de dejlige dyner, lige indtil vækkeuret ringede, så vi kunne komme op til morgendagena aftale.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *