A,  anbefaling,  inspiration,  Mad,  på tur,  snaksnak

Brunchanbefaling i det nordjyske.

I lørdags tog vi på udflugt – målet var en kop kaffe i Skagen, men vi besluttede os for at gøre et pitstop på halvvejen fra Aalborg.

I Frederikshavn ligger der nemlig den skønneste brunchperle, og vi kører gerne turen derop, når vi trænger til lidt ekstra forkælelse.

Stedet hedder 2takt, og resturationen prydes da også af både billeder af gamle totaktsmotore, og andet mekanik, blandet med klassiske lyse og lækre industrielle omgivelser – slagterilokale-associationer med metrofliser og kridttavler med menuer, samt gulv-til-loft vinhylder. Det i sig selv, sætter baren højt.

For brunch er ikke altid bare brunch, og jeg elsker “stop madspild” konceptet, hvor du kun betaler for hvad du spiser.

Skægaben og jeg bestilte kun ost og avocado’en (med hummus og smørbløde og salte cashews, min favorit), som fællesnævnere, og det bevidner om hvor forskellige præfrencer man har. Og så kan man jo altid smage hinandens – både marcipansneglen og den svinske toast på hans tallerken, smagte himmelsk, kan jeg hilse og sige.

Du kan vælge mellem 3 styk for 89, 5 for 124 eller 7 for 179, og så får du surdejsbrød og Læsøsaltet smør med i handlen.

Mit hjerte vinder de naturligvis ved, at kaffen kommer skoldhed og i kandevis, for bare 30 kroner. Du sætter bare kryds på sedlen.

Er du til saft, latté, bobler, the eller chai, dækker de også den lyst, og har ditto et lækre juicer – den vi delte med bla. mynte og æble var rigtig frisk og smagte af en masse.

Dertil kan du både tilvælge laktosefri mælk/yoghurt og glutenfrit brød.

Så vrider du det sidste ud af sommerhussæsonen i det nordjyske, skal du forbi i julen, eller bor du selv i omegnen, anbefaler jeg ganske varmt 2takt og deres brunch – helt uden spons eller kontakt hertil, men slet og ret fordi, det ved alle besøg, har været køreturen værd.

Læs evt mere på deres hjemmeside her.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *