A,  blogleg,  fjoller,  fortællinger,  Føljeton,  K,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

K spørger A:

Hvad går du og glæder dig til?

Rom! Det er virkelig højt på listen, og nu er der for alvor ikke længe til d. 23, hvor vi flyver. Det bliver virkelig skønt med en ferie syd på, selvom der er vinter, og er vildt spændt på at se byen, drikke vin og opleve Italien på ny. Håber virkelig, det lykkes og vi ikke overraskes på sidelinjen af noget uventet.

Derudover glæder jeg mig virkelig meget til julearrangementerne i den kommende tid, kalenderen er propfuld – jeg kolapser totalt d. 26. sidst på eftermiddagen, hvor det sidste er ovre og dertil går i seng med en bog, og ligger i fosterstilling allersenest 21.30. Det er helt fantastisk og total hårdt at hygge sig nonstop i en måned, især når man som vi starter i november.

Hvorfor er julen noget særligt?

Fordi det har vi i vores familie valgt at gøre det til. Det tror jeg, gør hele forskellen. Vi er opflasket på forventningsglæde og har tusinde traditioner, og har kun bidraget til at finde på flere, efter vi ef blevet voksne.

Hvad er det første du ville gøre, hvis du vandt 10 millioner i lotto?

Gå i panik, tror jeg. Ville føle, jeg skulle dele dem lige store bunker til mine forældre og søstre, og ville ikke bryde mig om at stå med dem.

Men umiddelbart ville jeg nok betale huset af, give alle det beløb man må forære familie hvert år, ink. Svigerforældrene, lade Skægaben købe lige den bil og motorcykel han ville have, samt indfri hans studiegæld, bestille årets ferier til alverdens fede destinationer og shoppe en ny gaderobe til mig selv, og så ellers disponere de andre penge gennem de næste mange år.

Hvem er du misundelig på?

Jeg misunder sjældent hele mennesker. Men misunder mange enkeltdele – misunder fx alle dem der var unge da Hvid Sjokolade var fremme og fik set dem live, nogle af mine kollegaers tålmodighed og pædagogiske ro (som jeg har cirka nul af på job), alle hvor interesse og evne til at være kreative i hobbyøjemed udgøre en del af deres liv, alle de piger der ligger en fremragende makeup og rocker høje hæle, når jeg ligner en sjuskedorthe i mit bedste skrud, alle der kan svømme, og ikke er rædselslagen for vand, folk der kan jonglere og vippe med øjenbrynene, Thomas Winding for sine oplæser-evner, piger som går til “jeg har lige diskret vaskebræt, tonede arme og damede former”-sport og ser godt ud i alt slags tøj, folk der tager alt med et smil, fynboer for at have den mest bedårende dialekt, tiltider alle der tjener vildt meget, når jeg ser hvor meget de har og kan, folk der kan breakdance, alle smukke unge mennesker med livet foran sig, dem der har de der smittende lattere, som får alle til at smile, samt de vildt heldige mennesker, der hver aften bare kan lukke øjnene og sove med det samme – det er den vildeste evne.

Men det er kun i små glimt. Generelt er jeg megetmeget tilfreds og har intet at klage over, i det store hele.

Hvornår er bliver du nostalgisk?

Når jeg bladre gennem gamle fotos, både fra barndommen og fra gymnasiet til start 20’erne. Dertil virker Disneyfilm, fjollet slik ala snustobak, Jenka og Poprocks og besøg hos familien på samme måde.

A spørger K:

Beskriv en tilfældig dag i dit liv, fra ugen. Hvad laver du?

Jeg kan aldrig huske, hvad jeg har lavet på dage, hvor jeg ikke har lavet noget. Kender I andre mon det?

Så jeg vælger søndag, for der var det min tur til at holde “adventsmiddag”. Jeg havde købt en ind til at lave farseret kalkun – en lille afstemning i blandt familien faldt ud til min fordel. Jeg er nemlig virkelig glad for kalkun, men landede gerne flæskesteg, hvis det var hvad flertallet ville.

Nå, men jeg havde handlet alt ind, så jeg startede dagen i nattøj på sofaen – jeg altid elendig til at komme ud af starthullerne. Men da det nærmede sig middag måtte jeg alligevel igang. Hele lejligheden skulle opryddes, rengøres og gøres klar. Derud over havde jeg også lige en julemiddag at få stablet på benene.

Jeg startede i det små med oprydningen, klargøring af kalkunen og lidt lydbog. Derefter satte jeg tempoet ned, jeg er altid latterligt tidsoptimist og det er aldrig til nogens fordel. Men jeg nåede da næsten i mål til tiden, kun afbrudt en kat der smadrede planter, skrælning af verdens mindste kartofler og en masse andre småting. Og før jeg vidste af det dukkede familien op – og da middag klappede, sovsen skilte og vinen blev skænket, sænkede roen sig over mig og aftenen.

Jeg fik de fineste gaver, vi fik alle julekalendere og hygge ad libitum. Dessert havde mor bragt – risalamande med kirsebærsovs, som blev skyllet ned med masser af kaffe.

Alt i alt en virkelig dejlig aften!

Hvilke julearrangementer ser du mest frem til og hvorfor?

Jeg tror jeg ser frem til dem alle sammen lige meget – efter en lille håndfuld år med arbejdsweekender igennem december er jeg lykkelig for, ikke at gå glip af noget i år.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

Oh, den var svær. Jeg bliver så glad for alt jeg får. Jeg elsker den bog, som vores mor lavede til min konfirmation – hun har faktisk lavet en til os hver. Den indeholder minder, billeder, ord, udklip og alverdens andet nostalgi fra min barndom og vores familie. Den er helt uerstattelig. Derudover er oplevelsesgaver, cykler og Dirty Dancing på vinyl højt på listen.

Hvad provokerer dig, så du ikke kan tage det pænt uanset tid og sted?

Jeg har rigtig svært at ved nogle mennesker vil beholde deres organer i døden, så levende mennesker på ventelister potientielt mister livet. Det er for mig gennemgående ubegribeligt, at man vil “eje noget”, når man ikke længere er til. Der udover provokerer det mig, når nogle ikke-vaccinerede bruger argumenter som nåleskræk, frygt for sygdom, manglende garantier som argumenter for at ikke vaccinere sig. Som om alle vi andre har gjort det bare har elsket bivirkninger, stik osv.

Og sidst men ikke mindst, den gamle klassiker: Når folk taler grimt til servicepersonale.

Hvis du måtte tillægge din kat tre evner, hvad skulle det så være?

Den skulle lære huslige opgaver – tror det skulle være støvsugning, oprydning og at gå ud med skraldet! Det ville være en kæmpe hjælp for mig.

Det ville næsten være som at have sin egen husalf. Bare at den også kunne spinde og tog rigtig mange lurer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *