A,  ferie,  Feriedagbog,  inspiration,  jeg elsker det,  PURE NICENESS,  snaksnak

Feriedagbog, Palma, dag 4.

Fik du læst dag 1 , 2 og 3?

Endnu en solskinsdag med gode oplevelser var i vente, her på feriens sidste hele dag, på skønne Mallorca.

Vi startede derfor med en solid morgenmad, denne gang på Santina Brunch & More.

Uf, det var lækkert! Kunne jeg tage hele biksen med hjem til Aalborg, havde jeg gjort det.

Med fyldte maver, gik vi lidt på opdagelse. Vi havde ikke noget fastlagt, før kl. 14, hvor vi havde bestilt denne tour; en kombineret bus-byguide og tut til øens smukke slot, i udkanten af byen.

Vi besluttede at holde os nær lystbådhavnsområdet, hvor bussen skulle gå fra og derfor var det oplagt at se det pæne område omkring byens volde, hvor der vrimler med folk i både park og fortovscafé-afsnittet, men stadig er store vidde stier, at spankulerer en tur på.

Dejligt sted, som er ganske gratis at se.

Så efter et par runder, kunne vi passende slå os ned, og snuppe en danskvand og et slag 500, for at køle lidt af, før vi gik mod vores afhentningsspot.

Turen til slottet, var en god og komprimeret fornøjelse.

Jeg kunne bestemt godt have brugt 30 minutter mere derude, men havde også synes at den alternative tur på fire timer havde været lige rigeligt.

Vores guide lignede Michael Bolton, var sød og omgængelig, og vi fik helt sikkert noget ud af vores tur, selvom de mange historiske udstillinger bag slotsmurene, måtte skimmes lidt kvikt for at nå tilbage til bussen i tiden.

Men smukt var det, og både på vej dertil og hjem fik vi meget fin viden om selve byen og dens historik.

Tilbage i byen havde vi en meget specifik sag for øje.

De sidste dage havde vi passeret det fineste lige bageri, der var så autentisk og bedårende, at vi simpelthen måtte smage noget af det, vinduet fristede med.

Vi udvalgte tre forskellige sager, og fandt en trappesten hvor vi slog os ned, med lækkerierne (samt en iskaffe) og holdt en skyggepause.

Virkelig, virkelig lækkert.

Jeg fik aldrig kigget efter navnet på stedet (nok fordi det lækre bagværk afledte os), men det lå ved Placa de Santa Eulalia, og er helt sikkert et visit værd.

Herefter stak vi i supermarkedet og videre mod hotellet for lige at omrokerer lidt i taskerne, fylde vand i flaskerne og friske os op, for relativt hurtigt at hoppe ud af døren igen.

Planen for aftenen var nemlig et smut i Mallorca’s spillehall, der bla. har bowling, legeland, arkadespillemaskiner og airhockey.

Det ligger i byens nordlige ende, men vi havde stadig mod på at tage gåturen derop.

Vi tankede derfor op på en af restaurenterne i “turistfælde højborgen” nær Syndicatet, og mætte i tapas, kunne vi således sætte kursen mod BowlingMekkaet.

Vi var rigtig glade for, vi valgte at gå, og vi fik set meget by og almene boligkvartere undervejs.

Da vi nåede frem blev vi heller ikke skuffet – det var festligt på den folkelige måde, og der var virkelig gang i stedet. Så du skál kunne lide lidt larm, kaos, børn og høj popmusik, hvis du skal nyde denne oplevelse, men er du rummelig i den retning og kan lide at spille, er der virkelig gode muligheder for en god aften der.

Vi nuppede to slag bowling, og var vores fingre ikke begyndt at værke på de sidste par runder, havde jeg virkelig gerne taget to til. Jeg morede mig kongeligt!

Efter den hyggelige spilleomgang fangede vi en bybus blot 500 meter fra centeret, og var hjemme i midtbyen på et kvarters tid.

Det var heldigvis igen virkelig nemt at komme rundt via offentlig transport, og det skal man ikke kimse af, når man gerne vil opleve en masse, og meget nødig vil bruge for mange penge eller tid på at komme omkring.

Vi stod således af en mindre gåtur fra “hjem”, og kunne således lige nå at fikse en lille is til Skægaben på hjemvejen. Tror det endte med en cookie og wild strawberry cheesecake denne gang? Det er ikke helt til at huske, med den mængde, han spiste sig igennem på turen, men erindre så meget, at han var ekstraordinært begejstret denne gang.

Vel hjemme på hotellet, stak han (trods 21.000 skridt i fødderne) i sin sukkerus op på tagterassen og tog disse smukke udsigtsbilleder, som er en perfekt måde at vise byens skønhed på, her i den næstsidste feriedagbog fra Palma.

Hold nu op, et pænt sted.

4 Comments

 • Karin

  Fantastisk beretning fra 4. dagen.

  Hvis jeg skal have alt med på den næste ferie på Mallorca, tror jeg den skal udvides til en 3 ugers ferie, så sanserne ikke løber løbsk for mig 🙂

  Var ikke klar over det med sugerør var et EU direktiv, og dog, det var glemt til jeg selv landede i Palma. Men hvorfor er der ikke et sted, der har gennemtænkt at det pap bare ikke er brugbart, og langt fra til børn. Jeg havde jo ikke taget mine egne med der er genbrug.

  • venterpaavin

   Det lyder som en dyr fornøjelse – men en undskyldning for at komme igen, er jo altid kærkommen🤣. Tak for roserne💕.

   Jeg kan også savne sugerør, og synes dem af stål er et virkeligt godt alternativ, hvis det ikke er to-go. Så må man nøjes ja😁.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *