anbefaling,  der er altid noget at fejre,  ferie,  fjoller,  jeg drømmer om,  snaksnak

Göteborg feriedagbog, del 2.

Fik du læst del 1?

Dag 2 i dejlige Göteborg startede stærkt ud, med endnu mere solskin og isblå himmel – ingen ville kunne gætte, det morgenen efter, skulle ringe ind til efterårets første måned.

Vi begav os derfor på jagt efter morgenmad i den sommerlige afdeling, og det kunne man finde på JOS. En dejlig lille biks, med pokebowls, smoothie bowls, sandwiches og wraps.

Vi slog os på en “stor frukost” – en anretning med smoothie, kaffe og mini bowl, stor avocadomad m. feta, samt frisk frugt.

Kæmpe hit! Og så til 135 svenske.

Dét kan ikke gøres bedre.

Efter den lækre mad, var vi parate til et smut på eventyr.

Første stop blev et lille smut i Saluhallen, Göteborgs svar på Torvehallerne, fyldt med friske råvarer, smukke kager, delikatesser i pæne emballager, og alt muligt andet i samme fristende kategori.

Vi tømte dog i stedet kiosken ved siden af for salte skallar, festis-drik med kaktus smag, Polly’s og andet bras – vi er ikke for fine til klicheerne, kan I tro. Men at ose blandt alt det ekslusive feinsmeckeri, er bare også rigtig hyggeligt.

Det næste stop på vores dagsplan, var dog langt fra en klassiker – tværtimod var det en seværdighed, vi aldrig var stødt på før, da vi faldt over den engang i foråret, da vi begyndte at brainstorme ferie.

Ocean-bus! Altså en bus der – vips – kan gå fra at køre på land, direkte til at sejle på vand.

Lyder det skørt? Det er det også – og skidesjovt. Vi er begge afsindigt bange for vand, men på trods af det faktum, så vil vi altid pine og død sejle, og endnu engang var det lidt en styrkeprøve at tage sig sammen hertil.

Heldigvis viste det sig – som alle anmeldelser indikerede – at man var i de sjoveste, mest uformelle, fjollede og trygge hænder på hele turen, der var med masser af funfacts, høj musik og mindst ligeså højt humør.

Frister det, kan du læse mere om herligheden her.

Tilbage med fast grund under fødderne (og Ace Of Base på hjernen), meldte kaffetrangen sig igen. Og sulten, for den sags skyld.

Vi fik derfor hurtigt gen-lokaliseret Kopp, som vi besøgte igår, til en snack og noget sort guld, før vi igen søgte solen.

Pladsen omkring domkirken, var et perfekt spot at stege lidt i, før vi skulle videre.

Det næste punkt på dagsplanen, lå heldigvis kun få hundrede meter fra vores dejlige bænk – Bymuseet skulle nemlig have æren af vores besøg.

Her fik vi set et par fine og spændende udstillinger, og kunne snildt have brugt flere timer, hvis vi skulle have set det hele.

Men fødderne var efterhånden lidt trætte og programmet lidt stramt, så vi måtte indse, at vi må gemme en del af museets flotte kroge og fortællinger, til næste gang vi rammer byen.

Klokken var så småt henad 17.30, da vi havde lokaliseret en blandselv-salat og en dejlig park, at indtage den i.

Vejret var stadig pragtfuldt, selvom skydækket tog en smule til.

Svensken forstår virkelig at have et virkeligt yummet udvalg, og der blev toppet op med alskens lækre falafler, syltesager, oste og oliven. Det holder altid i retten.

Så nemt og bekvemt var det, at få indhaleret den lette aftensmad, og begive sig mod aftenens, og dermed feriens, sidste mål.

Det alternative TeaterTrixter havde nemlig en aftenforestilling på programmet, og den ville vi se.

Ærlig talt: Vi er ikke så stærk i det svenske, (hvertfald ikke den type på de her kanter, det gik bedre i Malmø), men var alligevel godt underholdt af den realistiske og tragikomiske fortælling om hverdagen, i den kriseramte psykatri – når vi begge har arbejdet med mennesker i mange år, var der mange ting, der ramte plet.

Så med nok at snakke om på hjemvejen, og tasken fuld ad guf til hotelværelset, sluttede endnu en skøn og begivenhedsrig dag i Göteborg.

Da taskerne var pakket, uret sat og færgeboardingpassene tjekket – igen-igen – kunne vi nok engang konstatere, at en tur til Sverige, aldrig slår fejl.

2 Comments

 • Karin

  Denne tur med Ocean Bus er både gemt og videregivet til yngstepigen. Barnebarnet Otto på 7 år, er i gang med at planlægge 2023 storby ferie, vi ved temaet er tog, tram/Sporvogn, u-bahn/Metro, at han så kunne få oplevelsen med en Ocean Bus med i købet. Ved ikke om du/I ved han er autist, og ja, tog er noget helt specielt for ham.

  • venterpaavin

   Hvor hyggeligt – du har berettet om hans særinterrsse for særligt tog, og det lyder til at være en herlig tur, han er ved at se på 😍♥️.
   Oceanbussen var er stort hit og den amerikanske, lidt yngre dreng der var med, blev inviteret til at sidde oppe ved føreren med kaptajnshat på en del af turen, så de signalere hvertfald, der er rigtig god plads til børn🎶

   – A
   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *