anbefaling,  fest fest fest,  Hyggeligheder,  jeg drømmer om,  jeg glæder mig,  juleri,  snaksnak

Nyd julen i Aalborg.

Du ku’ fx:

Besøge Aalborg Historiske Museum. De har altid spændende udstillinger, men her i december er der julebutik lige indenfor døren. Den kan besøges af alle, også dem der ikke har planer om en museumstur. Her er der jul som i gamle dage med kravlenisser, julekort, papjulekalendere og alt hvad julehjertet ellers kunne begære.

Der er også et væld af bud på fantastiske julegaver – bøger til lokalpatrioten, smukke træ-globusser, vikingesmykker i sølv, legetøj og spil.

Kig forbi, hvis du trænger til et kæmpe julestemningsboost.

Nyd din weekend på smukke Peace, der både har sørget for den mest betagende oppyntning i deres tre etagers cafémekka, samt de dejligste juletoner, fra en dygtig livepianist.

Dertil kommer menukortet, som man absolut ikke skal kimse ad, og så kan du bestille kaffe ad libitum.

Det fås næppe bedre.

Tag en pause fra Tinka og Alene Hjemme, og fornøj dig med fantastiske forestillinger.

Det Hem’lige byder på en herlig og uhyre billig fornøjelse i denne uge og Aalborg Teater ruller de musikalske skyts ud med en rigtig klassiker, du kan se helt op til jul (billeter fåes her) – begge dele ser vi frem til.

Slutteligt invitere AKKC til Jul i Gammelby, som vi virkelig værdsatte som børn – der er kun billetter tilbage til fredag, så du skal være vaks ved havelågen, hvis du vil med. Derfor når vi ikke selv denne oplevelse i år, men vi ved fra de seneste års forestillinger fra MorskabsTeateret, at det helt sikkert bliver en kæmpe fornøjelse i denne omgang, som altid.

Besøge Salling Rooftop og nyd udsigten. I disse dage, hvor der stadig er sne på tagene og Aalborg ligner en nisselandsby.

Vi valgte smørrebrød at nyde til udsigten – 55 kr. stykket, og de var både store og lækre. Der var dog også en juleplatte på menukortet, hvis man dukker op efter kl. 13, som så rigtig lækker ud.

Tag den varme jakke på og gå en eventyrlig tur gennem Julemarkedet på Gl. Torv – om ikke andet, så bare for stemningen, der aldrig slår fejl.

På din vej fanger du adskillige boder, der frister med alt fra kæmpe hotdogs, lækre oste eller finurlige huer, samt ekstatiske børn og en tæt kø af voksne, der forsøger at følge med.

Dertil er churrowsvognen også velbesøgt, på niveau med den ikoniske karussel og pariserhjulet.

Den oplevelse er virkelig en Aalborg Classic.

Besøge Jul i Zoo, som kun bliver mere overvældende år efter år.

Denne gang bliver det Lille Juleaften, at magien skal opleves, men rygtet fortæller, det ikke vil skuffe.

Det er både for børn og voksne, og du kan både tanke op med guf og varme drikke gennem parken, men du er også hel og aldeles fri til, at medbringe dine egne favoritter og nyde rundt omkring på bord/bænke-sættene.

Dertil kan du finde både finurligt og stilsikkert julepynt på PennyLane, lave dine egne julegaver i både Art By Me og Fidus Café, få hjemmelavet glögg på Søgaards Bryghus, hente hjemmesyltede lækkerier på Spiseriet til julemiddagen – og på vej gennem dit shoppemarathon, så smid lige dine aflagte briller i Synoptik, for så sender de dem til Ghana, og således får de også en bedre jul der.

Flere Aalborg-tips?

Tjek vores helt store byguide – del 1 og del 2.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *