A,  anbefaling,  K,  snaksnak

Vores “Aalborg-turistguide 2021”, part 2.

Vi takker meget for Jeres varme velkomst til del 1 af vores “Aalborg turistguide” og kvitterer som lovet, med en part 2, lige her. I er så søde!

Vi er naturligvis stadig i Nordens Paris, byen med flest brune værtshuse pr. indbygger, smuk fjord gennem midtbyen, byliv i massevis, streetart på hver gadehjørne, samt en heftig nordjysk dialekt fra os lokale – og vi glæder os til at have dig med nok engang.

Her et par ekstra feriedage, at følge op på de forrige med:

Dag 3

Morgenen kan du starte på bedste manér på Aalborgs nybyggede Budolfi plads, hvor særligt Aktuel har vundet vores hjerter med ovenstående lækkerier.

Men er du morgenfrisk og klar på en bid mad allerede fra 7.30 af, kan Surdejsbageren skråt overfor varte dig op med lækkert hjemmebag + tilbehør, og i den budget venlige ende kan naboen Baco klarer alle deres bagels og drikkevarer til 25 pr. styk .

Brænder dankortet i lommen, har Aalborg en del butiksliv, og hvor særligt Nytorv/Boulevarden udgøre en del forretninger og erhverv, som opbakning til gågaderne Algade og Bispensgade der er de væsentlige – særligt fordi de har et væld af hyggelige afstikker gader, hvor specielt Nørregade og Gravensgade gør det godt. Vi huser desuden Salling, Magasin, Friis centeret (24 butikker og 7 spisemuligheder) og den noget mindre Kennedy Arkade, hvis regnvejret skulle være en del af ferien.

Alternativt kunne du enten ha’ et større legegen, end shoppegen? I så fald, har vi før talt en del om fine Aalborg Zoo (læs fx. Aalborg Zoo anbefaling), men ellers så anbefaler vi at du pakker solcremen og vovemodet, og cykler/kører et smut til vestbyen – en del af centrum, meget få kilometer fra gågadens inderkerne.

Her findes nemlig et Mekka for badenymfer og sporty typer, der er friske på vandpjaskeri med vipper og forhindringsbaner, Volley-baner, kajak, paddel boards og meget mere. Stedet hedder Vestre Fjordpark, og nu da Lillesøster E har fanget smukke billeder uden for højsæson, vil vi pointerer, at det i reglen ser så festligt ud her i sommerdagene. Det er rigtig populært!

Alternativt kan du fange en omgang minigolf på banen lige bagved, tage på Springeren og gå på udbådseventyr, eller – hvis det ikke er vildt nok – tage bilen eller en af de direkte busser og bruge resten af dagen i en af landets største forlystelsesparker Fårup Sommerland.

Vi har også indendørs svømmehaller, samt bla. Seaport Bowling, Dan’s Poolhall og det nye Maximum med alt fra Legeland, shuffelboard, escape room og meget, meget mere. Sidstnævnte har vi dog ikke selv lagt vejen forbi endnu.

Gennempølet og solbrun er du formentlig blevet sulten.

Frokosten skal I næsten unde Jer selv, at spise på Vestre Bådlaug – stedet der så sent som i 2019 igen røg i “Top 3” over landets bedste Bøfsandwich. Stedet ligger smukt ud til bådhavnen og du bliver med garanti mæt, også hvis du fx hopper på et smukt stjerneskud i stedet.

Næste punkt kræver nemlig lidt energi, så det er med at tanke op.

Dessertsulten kan du derfor passende stille på tilbagevejen, inden du rammer Egholmfærgen. Bademester Kaj-vaflen hos CafeSalt taler for sig selv, men der er også både mindre is, samt laktosefrie og sukkerfrie alternativer.

Du har nemlig muligheden for en af de berømte, landsdækkende Troldejagte på Egholm – en lille ø, med få minutters (sommergratis) sejltur fra kajen bag Vestre Fjordpark.

Du henter blot app’en, der viser vej – selv synes A at Guiden her gav mod på opgaven, der er skæg og ret ligetil. Det er desuden sjovt, at samtidig med du er på skattejagt, får set en bid ø, i midtbyen. Ikke spor almindeligt, men ret smukt og absolut turen værd.

Nyd slutteligt aftensmaden på øens fine Restaurant Kronborg, hvor fiskeplatten hvertfald til sit fulde levede op til stedets rygte, da K var forbi. Men også deres stegte flæsk og kæmpetartelet (800 gram) får stor ros, så der er noget for enhver smag.

Vel hjemme i Aalborg C, kan du se om der er noget fed musik, foredrag, musical eller andet festlig på programmet i enten Musikkens Hus, Skråen, AKKC eller på Studenterhuset – i reglen er der altid smæk på kulturlivet, og gratis livemusik i Jomfru Ane gade slår ej heller fejl, i en snæver vending.

Der skulle således være rig mulighed for ikke at kede sig, inden du sætter kursen mod hotellets bløde dundyner.

Dag 4:

På fjerdedagen skal du starte din dag på Cafe Peace – den ligger næsten så centralt, som det overhovedet er muligt. Her kan du få en klassisk brunch, men kommer du før kl. 11 er der også et væld af lækre morgenmadsretter, som kan slå benene væk under dig. Betjeningen er altid venlig, kaffe er lækker (.. og bør bestilles ad libitum, hvis du spørger os) og så er hele der også montre rundt omkring i caféen fyldt med uimodståelige lækkerier.

Når I engang er mætte og har fordrukket jer i kaffe er det tid til næste stop – her forslår vi at I svinger en tur forbi Nordkraft. Et kulturcenter med ualmindelig meget at byde på. Her er der alt fra teater, kunst, idræt, mad og fantatiske omgivelser. Vi har besøgt Nordkraft med ualmindeligt mange lejligheder, og vi er aldrig nogensinde gået skuffet derfra – så er du i Aalborg, så tjek deres kalender ud. Det er altid et besøg værd.

Uanset om du skal spise vanvittige pizzaer på Azzurra, se teater, til koncert på føromtalte Skråen eller bestige den afsindige klatrevæg i Kedelhallen.

Når trangen til eftermiddagskaffe melder sig har vi to gode bud – trænger du til at blive kølet ned er Guf & Kugler et rigtig godt bud. De har tidligere vundet Danmarks bedste ishus, og har et virkelig godt udvalg, når det kommer til guf, smagsvarianter og bolsjedrys. Er du ikke til is Slotsbageren på Boulevarden endnu en Aalborgklassiker – sådan helt ind til benet. Mange sværger til deres chokoladeboller, de er lokalberømte på et målbart niveau. Vi er dog ikke verdens støreste chokoladefans, så vi synes i stedet at du skal satse på deres pistaciesnitter. De er helt åndssvagt lækre og er, ligesom alt andet i butikken, næsten lidt for fair i prisen.

Aftensmaden skal du indtage på Cafe Luna. Vi har spist der mange gange i årenes løb, og fornyligt har der været ejerskifte. Vi har selvfølgelig været forbi en tur siden – og vi var meget begejstrede for det nye niveau. De har virkelig gode Moule frites, sandwiches og en virkelig svinsk bearnaise-burger. Hele selskabet gik i hvertfald mætte og tilfredse fra bordet.

Aftenen sluttes af med en tur i biografen – medmindre du selvfølgelig fandt en koncert eller andet uimodståeligt på din tur til Nordkraft? Nordkraft har faktisk også sin egen biograf. Den hedder Biffen og er ganske særlig. De viser ofte film, som du ikke nødvendigvis ser i de gængse biografer.

De har en hyggelig cafe, sofarækker med ægte sofaer og en hel del arrangementer, som der er værd at have øje på. Her i sommer afholdes der fx Costa Del Nordkraft, hvor Biffen byder på gratis storskærm på den indendørsstrand om torsdagen.

Er du mere til den klassiske biografoplevelse? Så er den store biograf på Kennedys Plads absolut leveringsdygtig.

Håber I har nydt vores guide, og har lyst til at besøge Aalborg, hvis I skulle befinde jer på disse kanter!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *