A,  ferie,  Feriedagbog,  jeg drømmer om,  jeg elsker det,  snaksnak

Edinburgh, feriedagbog, dag 5:

Fik du læst dag 1 , 2, 3, og 4?

Den sidste dag i Edinburgh, var den eneste hvor vi vågnede op til et let skydække, over den smukke by.

Skotterne havde overalt advaret os om, at regnen pludselig kunne bryde ud, også på diverse rejsehjemmesider og der vi havde bestilt billeter – og et par gange hørte vi, fra vores guides at “nu havde vi haft x antal dage med sol, og SÅ måtte det jo være idag”, og forhørte om vi havde paraply/regntøj med.

Men ingen regn var kommet vores vej, og vi havde nydt den blå himmel alle dagene. Total velsignet, at vi havde været så heldige.

Taskerne var som bekendt pakket fra aftenen før, og vi kunne i ro og mag tage et morgenbad, og vinke pænt farvel til EasyEdinburgh.

I det lune, let trykkede vejr, kunne vi gå de få hundrede meter mod feriens absolut sidste udflugtsmål.

Vores søde guide Euan, havde på det sidste 10 ti minutter af touren, valgt at dele hans egne lokale tips, både til dem der skulle ud at spise fint, skulle ud at drikke lækre drinks eller dem, der ikke havde planer de næste dage.

Her var een af hans personlige favoritter morgenmaden på The Scottisch Gallery. Her spidsede jeg straks øre, velvidne om, at det var kunstgalleriet, vi havde på vores liste af ting, vi kunne nå at se dagen efter. Det var i gåafstand til hotellet, var lige op af busrusten mod lufthavnen og havde lockers i kuffertstørrelse – derfor det helt perfekte valg. Og nårh ja; så var det tilmed gratis, og det er perfekt, når det bare skulle være et lille kig ind for at indsnuse det sidste kultur og feriestemning, før afgang.

Euan var både fan af morgenmaden – særligt deres version af Egg Benedicts – og deres nyeste specialudstilling, man kunne se mod et mindre beløb, hvis man synes. Men morgenmaden – den var altså et trækplaster mente han uanset så om kunsten var.

En hurtig googling blev det derfor til, og vips havde vi bord. Lækkert!

Så med kufferterne bag lås og slå kunne vi styre direkte mod et anvist bord ved ankomsten. Her brød så den længe ventet byge ud i hvad der maks var to minutters styrtregn, og den smukke blå himmel tittede frem igen og leverede en pragtfuld udsigt til det kommende måltid.

Og ærlig talt – det var virkelig uovertruffen morgenmad.

Tykke, sprøde skiver ristet surdejsbrød, æg med double cream, let stegt spinat og tomat. Uf!

Skægabens vegetar “scottisch brunch” tog også kegler – især den der linsehaggis og de hjemmelavede baked beans, var store hits.

Selve museet var virkelig fint, og vi fik nået en lille runde på en halv times tid, i de fine sale med ældre kunst.

Virkelig betagende, at man kan male sådan i hånden!

Særligt Skægaben sætter pris på romantikkens malerier, og her inde fandt vi også lidt i den kategori.

Det blev dog ikke til mere end lidt overfladsik hyggekiggeri, for vi måtte sætte kurs mod bussen. Havde vi haft mere tid, havde vi helt sikkert udnyttet det.

I lufthavnen gik tiden slag i slag, med at rippe Pret (elsker altså deres udvalg) og kigge i butikker – pudsigt nok var vi mest betaget af den med diverse former for pop-kultur-grej, hvor det meste blev beundret, vendt og drejet.

Pludselig var tiden dog gået, og selvom der blev lidt forsinkelse, pga. manglende bemanding i KBH, som krævede en løbetur fra (vitterligt) den ene ende af Kastrup lufthavn til den anden, med kufferter og angstsved, så endte vi hjemme i Aalborg i et stykke og med godt humør i behold.

Endnu en fantastisk ferie til den indre mindebog, er nu i kartoteket.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *