A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  Uncategorized

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #7

Så er der lidt ny inspiration på oplevelsesfronten fra mig.

I plejer at tage så godt i mod mine anbefalingsindlæg (tak!), og vi runder derfor part 7, med denne omgang.

Som altid er det en massiv blanding af kulturelle tilbud – idag musical, lyttelounge, kunst, film og museum.

Det er jo et par måneder siden sidste indlæg i kategorien, så der er også løbet meget vand gennem åen og en del sjove og hyggelige events, er blevet oplevet – således er der bla. allerede havnet indlægget med 6 østjyske anbefalinger, hvor bla. Reepark og håndværker-museet er anbefalet, og et par ting (der ikke længere er aktuelle), har bare fået et par ord i farten.

Men ikke desto mindre, er der nok at tage af, og her kommer mine sidste nye skud på stammen af anbefalinger.

Tag lige, at tjek:

Terkel The Motherfåcking Musical, AKKC

Hvad gik det ud på? Manuskriptforfatter og rapper Mc Clemens og instruktør Nicolai Cederholm, har fået frit slag i fortolkning af Andens folkekære CD-klassiker fra 2001. Og jeg mener, at de har ramt hovedet på sømmet. Sang, skuespil og fornyede vister og mobbereferancer til Fede Dorit, er alle eminente og tiden fløj afstedc.

Hvorfor var det fedt? For mig var det ren nostalgi, at måtte opleve den og jeg anede ikke, hvad jeg egentlig skulle forvente af versionen her. Men der var små plottwists, og fantastisk scenefortolkninger, som var lige i den originale ånd. Prisværdigt var det, at alle havde lagt sig i selen for at kopiere stemnerne, og særligt Martin Brygmann som Arne, samt Zaki og Jason, gjorde det eminent.

Kostede det noget? Yes, og Lillesøster E og jeg havde ønsket os billetter, og havde fået rigtig flotte pladser for 450., men mindre kan gøre det.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, tror de runder Århus lige pt., og har et par byer tilbage. Go google, det var SÅ skægt!

Aalborg garnisions museum, Fjordbyen.

Hvad gik det ud på? Aalborg har altid haft dette hyggelige, historiske spot, hvor gamle militær sager (“det’ militær, Terkel?), køretøjer, våben og avisudklip fra krigene, står til udstilling. Jævnligt sker der lidt nyt, så vi kiggede ud.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er en tidslomme, du træder ind i. Både børn og voksne kan bidrage med tanker og fortælle, og det er en hyggelig måde, at få viden på.

Kostede det noget? 70 kroner for voksne.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, og den nye, kronologiske udstilling vi kom til (Den kolde krig) var et hit.

End game, Biocity Aalborg.

Hvad gik det ud på? Marvel sætter sidste sløjfe på Avenger-eventyret i selskab med Guardians of The Galaxy, på hæsblæsende manér.

Hvorfor var det fedt? Hvordan kan det IKKE være fedt?!?

Kostede det noget? Yes, almen biograf takst.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, og husk godt med slik – vi snakker en film kl. fra 19 til 22.30.

Sophia Kakua udstilling, Kunsten Aalborg.

Hvad gik det ud på? En simpel, flot og letspiselig udstilling, der netop er ramt museet.

Hvorfor var det fedt? Jeg holder af, at Sophia opmundre til selvfortolkning, da hun har skabt udstillingen blot med form og struktur for øje. Så ikke så meget vrøvl, man skal bare kigge, helt uden et facit.

Kostede det noget? Jeg har klubkort, men ellers koster indgang til hele Kunsten 120 bobs, og der er masser’ at opleve.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Det kan du, der er et par måneders udløb.

Lytte lounge “Maden mellem os”, Aalborg bibliotek.

Hvad gik det ud på? De altid oplagte herre Peter og Brian vender plader, og spiller cd’er over et udvalgt tema og forklare deres valg undervejs. Du? Du læner dig tilbage, lytter og bidrager gerne lidt, det er nemlig helt lowkey.

Hvorfor var det fedt? Fordi de altid overrasker og aldrig spiller det, jeg gætter på til temaet. Heller ikke denne dag. Og fun facts, har de nok af.

Kostede det noget? Nix.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Jep, næste gang er d. 8/5 med “Anne, Sanne og Lis” som tema, med mulighed for at vinde billetter til deres tour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *