A,  anbefaling,  Hyggeligheder,  jeg elsker det,  Uncategorized

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #6

Så er det blevet tid til endnu en anbefalings-runde. Som jeg forsøgte, i det forrige indlæg, skulle indlæggene jo gerne komme lidt hyppigere, for at oplevelserne ikke havde overskredet “sidste salgsdato”. Så selvom, at et par biograf-ture nu ikke når med, gør så meget andet skønt, som jeg har nået at opleve, siden sidste anbefalingsindlæg i slutningen af januar.

Både foredrag, kunst, teater, musical, bogcafé og biograf-film er på listen, og I får den lige her.

Jeg vil gerne slå et slag for:

Aalborg bibliotekernes bogcaféer.

Hvad gik det ud på? Aalborg bibliotekerne holder jævnligt alternative bogcafeer. Her var vi i “Biffen Nordkraft” og se en håndfuld boglige helte, som er blevet filmatiseret. Både superhelte, antihelte og hverdagshelte. Så lige dele bøger, filmklip og fortolkning var i spil, på en rigtig sjov og nærværende manér.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er så nede på jorden og topnørdet på samme tid.

Kostede det noget? 20 kroner, ink. kaffe/the og chokolade.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ikke denne specifikke, men de holder et væld af spændende arrangementer fremover; tjek programmet her. Næste bogcafe er d. 26/3.

Foredrag med Peter Ingemann i AKKC

Hvad gik det ud på? Tv-vært Peter Ingemann er på scenen, og fortæller om hvordan ideen til programmet “Størst” gik fra støbeske til skærmen.

Hvorfor var det fedt? Fordi Peter har besluttet sig for at fortælle hele sandheden. Om bøvl, branderter, kiksere, sygdom og regelbrud. Det er både sjovt og usjovt, men alt i alt er det jo livet, som det er. Meget troværdigt og sympatiskt show.

Kostede det noget? Ja, tror det var 295 – vi fik fribilletter.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Han turer landet rundt – er du interesseret, så tjek da lige, om han rammer en by nær dig.

Ternet Ninja – BioCity Aalborg

Hvad gik det ud på? Anders Matthesen har gjort det igen.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er ligeså sjovt, som Terkel i Knibe, helt helt uden at være en plagiat. Rigtig rigtig sjovt og originalt.

Kostede det noget? Almen biograf-entre.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes, den kører lidt endnu, men formentlig løber den på de sidste uger.

“Rent” af Mucicaliber på Det’ Hemli’

Hvad gik det ud på? Den gamle musical klassiker fik pustet nyt liv i lungerne af et fantastisk hold mennesker.

Hvorfor var det fedt? Fordi de bare leverer – selv når alle er på scenen, er der ingen, der ikke giver sig 100% i deres birolle. Musikken er desuden helt i top og de synger alle sammen helt eminent. Var helt høj, da det var slut

Kostede det noget? 130/110 for studerende, for 3 timers underholdning i topklasse. Uhyrer fair.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes, de spiller til d. 23 marts – find eventet på facebook og tjek for ledige billetter.

Udstilling ink. rundvisning i “Rita Kernn-Larsen på Kunsten Aalborg.

Hvad gik det ud på? Kunsten har endnu engang formået at få en spændende udstilling i hus, og deres omvisere, gør som altid en udflugt dertil, det hele værd. Ikke ofte har en kvindelig dansk kunstner et lokale for sig, og var skægt at følge hendes udvikling.

Hvorfor var det fedt? Fordi man bliver informeret om deres viden, og stadig er med til at tolke om det uvisse på en hyggelig måde – dialogen mellem omviser og publkikum er altid rigtig god og uformel.

Kostede det noget? 30 kroner for omvisningen i sig selv, 110 for indgang. Jeg har årsklubkort.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes – til 5. maj endda, så der er god mulighed for at finde en dato, hvor omvisning kunne smides oveni – det gør oplevelsen så meget bedre, i mine øjne. Læs med her for yderligere info.

Alita – Biocity Skalborg.

Hvad gik det ud på? Fantastisk nyklassisker er skabt! Den er flot, spændende, uforudsigelig og veludført.

Hvorfor var det fedt? Fordi du ikke kan regne den ud. Og fordi Alita er pissesej.

Kostede det noget? Almen bio-billet.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, lidt endnu, men nok ikke længe.

Fyrtøjet, Aalborg Teater.

Hvad gik det ud på? Både min og søster E’s yndlings eventyr har fået nye klæder og bliver leveret i både børne og voksenhøjde.

Hvorfor var det fedt? Fordi at sceneshowet er fantastisk. De tre hunde har faktisk øjne i noget nær samme forhold som i bogen – og det siger ikke så lidt. Og ungerne derinde triller af grin, samtidig med at flere gemte vitser er at finde, til de voksne.

Kostede det noget? Ja, 80-125 kroner.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Det kan du – lige indtil d. 30/3, men skynd dig, for billetterne er få.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *