anbefaling,  ferie,  forkælet,  inspiration

Feriedagbog Warszawa, dag 5 (den sidste).

Fik du læst dag 1, dag 2, dag 3 og dag 4?

Femte og sidste dag i byen. Den dejligste by!

Hvor solen åbenbart altid skinner, hvor der er pinligt rent, hvor hornviolerne følger din vej, og hvor brunchstederne sparket røv. En by, hvor du veksler 2.000 danske kroner til formålet, og man stadig kommer hjem med 750 på lommen. Efter fem dage/4 døgns kost (bestående af omkring 3 måltider cafemad pr. hele dag ink. drikkepenge+snacks/natmad/kolde drikkevarer/2-3 kopper (is)kaffe på kaffebar), seks skønne museumsbesøg, hop-on-bustur, en tur i Zoo og en i biffen, samt indkøb af rejsegaver. Det eneste Skægaben gav, var den fine middag på Senses på dag 2, hvortil jeg bød på morgenmad dagen efter – så på den måde, er alle måltider pr. mand, indenfor budgettet her. Og det blev altså den nette sum af 1250 kr, for det hele, for mig.

Det er helt utroligt, for standarden af alt vi har oplevet, spist og hvor vi har boet, har været uovertruffen. Dertil kommer vores deal, der lød på tur/retur fly, fire overnatninger i smukt hotel i midtbyen og taxa til/fra lufthavn, til 2600 kr. pr. mand.

Det betyder, at jeg fik en fem dages luksustur med alle oplevelser, mad, rejsegaver og hygge, for 3.850. Det synes jeg, er fornemt.

Men alting har en ende, også en ferie i Polen, og afslutningen får I her.

Dag 5:

Da vores check-ud var klokken 10, var vi tidligt på færde. Taskerne var pakket til bristepunktet, og vi var heldigvis blevet lovet, at de måtte stå i receptionen til pick up. Så klokken 10, stod vi foran Uprising Museet, klar til en bid uvurderlig byhistorie.

Godt underholdt blev vi, og sultne ikke mindst. De fleste cafeer åbner kl. 11-12 stykker i weekenden, så vi hoppede derfor ind på en bistrobager og købte noget to-go, og satte os i solen. Vejret sagde 19 grader og det var skønt.

Klokken 12.14 var vi på benene igen, og valgte at udnytte muligheden for lidt mere D-vitamin. I parken bag hotelområdet fandt vi den hyggeligste, cubistiske udstilling af fotografikunst indenfor sportsgrene, med fine korte tekster og gamle billeder, som hyggelig at gå gennem.

Kort tid efter pick up kl. 14, var vi i lufthavnen – og efter et check in dér, var det iskaffe og choko-tid. Klokken meldte 15.03 og vi nød et hvil, før afgang.

Velankommet i flyveren kl. 17.10 med aftensmad fra Paul’s bistro, legede Skægaben skridttælle-mester, og trak dem fra vi var gået i Aalborg før afgang, og lagde sammen for de fem dage og dermed fire hele døgn i byen – lige over 22.000 skridt pr. dag, blev det til. Alle sammen godt givet ud!

Og efter en tur i luften, befrielse af bil i Billund, et pitstop på tank efter natmad og en kørertur hjem, var vi i smukke Aalborg kl. 20.11. Benene skulle strækkes i det gode vejr, og ellers stod den bare på snak, snak og mere snak. Det er nemlig svært at få hænderne ned, når man har haft så fantastisk en tur. Polenn- we will be back!

Håber I har nydt at følge med – jeg har hvertfald elsket at have Jer med, bag kulissen.

Mere feriedagbog? Skriv enten Göteborg, London, Paris, Amsterdam, Hamborg, Barcelona, Kristianssand, Milano i søgefeltet, eller tryk på ferie-tagget i indlæggets headline. Så kan du få rejsefeber, lige til du segner.

4 Comments

  • Skalotteløg

    Har i dén grad nydt det! Og glæder mig, til vi en dag får mulighed for at se verden igen, for det er slet ikke sådan, jeg husker den by. Husker den som kold og beskidt, men det er også små 20 år siden, jeg var der – så må KLART derned igen! ?

  • Karin

    Det har været en udsøgt fornøjelse.
    En ting jeg helt sikkert har fået med, er det med den reneste hovedstad, tankerne for hvordan det kan lade sig gøre rumstere så voldsomt, at naboen tror jeg øver mig på et ikke eksisterende trommesæt 😉
    Skønne beretninger med ord og billeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *