A,  afslapning,  anbefaling,  ferie,  jeg elsker det

Feriedagbog Warszawa, dag 4.

Fik du læst dag 1, dag 2, dag 3?

Anden sidste dag i Polen, er vi nu nået til. Hænger I i? Jeg vil hvertfald sige tak for Jeres skønne kommentarer undervejs, det er bare vildt hyggeligt, at I er med på sidelinjen.

Dagen her startede ud, med lidt lunt drypvejr, som heldigvis lynhurtigt stilnede af og vi kunne derfor sagtens gennemfører dagens planer. Vi havde nemlig udset os en tur i byens Zoologiske Have, som virkelig lød af noget. Og vi blev ikké skuffede. En gigantisk park med bla. elefanter, giraffer, geparder, pantere, gorillaer, sneloparder, ørne, bøfler og isbjørne var at finde, og dertil var der et hav af is/madboder, toiletter 6 steder og et utal af bænke. Og dyrene havde det godt. Så er det jo en fornøjelse.

Men meget andet, havde vi også på planen, og med dagens 26.194 skridt, kom vi også vidt omkring – dette trods fire cafébesøg og en stillesiddende attraktion på en 1,5 times tid. I får det hele her:

Dag 4:

Efter en gåtur, var både morgenmad og 2 x kaffe nødvendigt – lige indtil vi så kagemontren, så var også sådan en krævet. Maden landede præcis 11.30, og alt var lige i øjet.

Et par timer efter, var vi nået til den smukke Zoo og fik både set aberne blive fodret og næsehornet tage bad – vi var der i over 2 timer, og missede lige et par dyr, i bunden af parken. Dyrene har vildt god plads, så arealerne de går på, er rigtig store.

Herefter trængte jeg til kaffe og en snack – Skægaben vist bare til at hvile ben, men en kop cappucino kunne godt friste.

Inden vi begav os mod vores del af byen, slog vi et lille smut ind i en af byens ældste kirker. Der var godt med folk, så vi listede bare lige på en kigger og dampede af igen, men nøj, der var flot.

Tilbage i “midtbyen” hoppede vi igen ind og fik lidt kaffe, købte en kiosksnack, og sad på en bænk i solen, da vi havde en times tid til at “Hop on/Hop off”-bussen skulle dukke op, ca. 16.30. Den kan varmt anbefales, og vi tog hele turen rundt.

Da vi hoppede af bussen kl. 18.02, fandt vi det første og bedste spisested, i hvad der øjensynligt er “Warszawa”‘s Jomfru Ane Gade. Og ølstuen her var perfekt, blot 600 meter fra vores sidste turist-buzz. Bymuseet var i øvrigt fantastisk flot og fyldt med både nyt og gammelt kunst, og havde åbent helt til 21.

Så da udstillingernes åbningstid lakkede mod enden, begav vi os hjem i tusmørket – til natmad, dyner og et lille sug i maven. I morgen var sidste feriedag, og med en taxa, der hentede os klokken 14, var det med at vride det sidste feriestemning ud af byen. Døgn nummer 4 havde hvertfald ikke givet os lyst til snarlig hjemrejse, overhovedet.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *