A,  dagens humør,  dovenskab,  fjoller

5 ukendte personer, der bor inde i mig.

Måske nogle af Jer husker indlægget her 5 kendte mennesker, der bor inde i mig? Indlægget om den håndfuld celebrities, der husere inde i mig, og folder sig ud på forskellig vis – og ikke altid den hensigtsmæssige af slagsen. Ellers kan det hvertfald læses.

Dette indlæg handler om nemlig om de ukendte mennesker, der også har taget bolig i mig. Og pudsigt nok, var det vores mor, der foreslog at følge op med netop dette indlæg – person nr. 5, der hopper frem ind i mellem inde i mig, forklarer nok hvorfor, hun kom på dette.

Så jeg præsenterer hermed:

5 ukendte mennesker, der bor inde i mig:

Sjuske-Dorthe elsker det lave gærde, og hader alle de pligter, der ikke kan lynfixes. Hun kommer ofte i konflikt med nedenstående dame, for hun giiider bare ikke. Så hun tørrer pomfritfingre af i strømpekanten over anklen, støvsuger køleskabets grønsagsskuffer for krummeværk, redder sit hår op i en knold efter badet, lægger håndklæder grimt sammen, og vasker kaffepletter væk med det sorte cardiganærme klokken 15, og smider den til vask senere, fremfor at hente en klud. Done!

Ordens-Olivia. Damen der laver nemme fryserretter til fryseren, har 1-2 aftaler dagligt skrevet i kalender og er en kende hygiejnefikseret, vil nogle mene – håndsprit på job bliver flittigt brugt, og hun et “derfor aldrig syg”, mener hun. Hun insisterer dertil på et varmt bad hver morgen på minimum fem minutter, har derfor aldrig ubarberede ben og fylder altid plaster, deo til 2 x daglig opsuplering, tamponer, rejsetandbørste, panodiler, ekstra cykellygter og en snack i tasken. Hun ved nemlig jeg tit er ude hele dagen, og “vær beredt” er devisen. Hun invitere aldrig gæster uden at byde på noget, og hader derfor hvis Sjuske-Dorthe har haft overtaget på husholdningen i en dag eller to, fordi Olivia har haft “veninde/cafe/job/teater”-hjerne, og dermed ikke har vasket tøj eller handlet. Så gør Olivia det, med rigtig vaskeprogram og indkøbsliste – men med højlydte protester.

Meget uvelkommen beboer, da jeg har varmemesteren under stærk mistanke for, at drikke. 80% af tiden får jeg det nemlig psyovarmt, piller strømper af, sover med åbent vindue indtil november måned og får hedeslag, af at drikke kaffe. Men så har jeg også fået æren af hvide-fingre-syndrom, hvor mine fingre i blæst og regn, fryser til, så jeg end ikke kan låse min cykel op, fordi de er så ukampdygtige. For helved, Palle (mon ikke, han hedder det?)!

Dennis kommer frem når de “voksne” er åndssvage, og fx. vil tale politik og bomber over aftensmaden. Dennis har desuden ikke hørt meget efter i historie, og sørger for, at jeg udbryder ting som “Kom Jesusalderen eller Middelalderen først?” og “Var det egentlig Hamlet der skrev Shakespear, eller omvendt?” i mit voksenliv. Og så synes han, at hvis de fleste “tog en chillpill og fuckin’ slappede lidt af med at tro, at alt muligt ligegyldigt lårt, var så pis’vigtige, var det slet ikke så hårdt at leve, vel?”. Han er bedste venner med Bøllebob fra forrige indlæg – of course.

Mor. Hende der får spat, når de rigtige Denniser laver hærværk eller smider skrald på gaden. Og ellers elsker alle andre børn, og foragter kedelige voksne.

Hun dukker tit op i sarkastiske bemærkninger på job, som “det dør du nok ikke af” og “det koster ikke noget at tænke selv”. Og så selvfølgelig hver gang der kommer noget nyt fra Harry Potter verdenen, når nogle hælder nybrygget kaffe op, når man finder den perfekte gave, høre et fantastisk smukt musiknummer, eller når man falder over den helt rigtige unika-ting, som får hjertet til at banke. Så breder smilet sig helt automatisk, for de små ting er nemlig dem, vi alle dage har lært at værdsætte.

Men nu er det store spørgsmål? Hvem bor inde i dig? Noget du kunne genkende her? Nogle typer du aldrig vil kunne spotte? Kom med din liste!

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *