anbefaling,  mere af det,  Søndagstip

Tip fra søndagszombien

.. Bangsbo Kystmuseum og botanisk have, samt alt hvad der medhører af skønne tiltag (usponsoreret).

I forbindelse med sommerferie, har denne uge bestået af et par udflugter nordenfjords, og valget faldt bla. på smukke Bangsbo – et sted hvor K har besøgt haveområdet, men hvor jeg ikke har sat benene, hverken inde eller ude.

Stedet dækker over et stort, naturskønt område, og rummer både et historisk museum, den gamle herregård, arkiv og køkkenhave, samt et tilstødende område mod skoven, hvor du finder sansehave (med gigantisk naturlegeplads og bål-område), samt en stor dyrehave, hvor du for alvor kan få en god, gedin gåtur.

Og du får det hele for sølle 75 kroner, samt indgang til fire andre nærtliggende museer, 7 dage fra billetten er betalt.

Vi startede selv i museums-delen, hvor vi først fik æren af byens kysthistorie, hvor gamle avisudklip, billeder, skibsdele og apperater, var at finde.

Herefter var det udstilling nummer to, der var for skud – en virkelig god, detaljeret gennemgang af Den Jyske Modstandsbevægelse.

Både børn som voksne, vi delte oplevelsen med, virkede aldeles underholdt, og den tilstødende lade med diverse hestevogne, slæder og cykler fra gammel tid, var også rigtig fin.

Efterfølgende tog vi et smut på herregården – en fantastisk velholdt bygning med 3 længer, som har rummet et utal af fester for Herman Bang, Betty Nansen og andre absinthglade, frisindede kunstere, i årenes løb. Historierne er mange og man får den helt rette vibe, når man svinger forbi hjemmets smukke flyl.

Slutteligt rundede vi Bangsbo’s prægtige udeområde, hvor man sagtens kan bruge 1-2 timer på at tage hele runden gennem botanisk, stenfigurene og nyttehaven.

Og har man børn med, var den store legeplads helt sikkert også et hit – jeg havde Skægaben med på 31, og selv han måtté bare prøve karusselen. Ømt syn, siger jeg Jer.

Men med andre ord, synes jeg, at man får rørende meget, for sine penge på Bangsbo (Læs mere her).

Som sagt giver indgangsbilletten på de beskedne 75 kroner dig ydeligere fire gratis museumsbesøg, som du i øvrigt kan få overblik over her:

Vi valgte personligt selv at udnytte det, og kan snakke rigtig varmt om Skagen Kystmuseum også.

Jeg håber at I, der er på ferie i det Nordjyske, eller bor her, får gavn af tippet – jeg kommer hvertfald helt sikkert tilbage, en anden gang.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *