A,  afslapning,  anbefaling,  jeg elsker det,  PURE NICENESS

Oplevelsesrigdom – en håndfuld anbefalinger #8

Så er det sommer, sådan for alvor, og jeg gætter på, at en del af Jer er ude at rejse i disse dage? Jeg boltre mig i stedet i udflugter, openair-forestillinger, sejlture, biograf og teater.

Jeg er jo stadig relativt ny-hjemkommet fra skønne London i slutjuni, og nupper først “ferie part 2 til Prag” i senaugust.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville flette nogle anbefalinger sammen, fra min sidste halvanden måneds tid, til Jer, der også har nogle uger i dejlige Danmark, at brænde af.

Jeg har allerede (på den begejstrede og usponsorerede måde (ikke, at man ikke kan være begge dele)), snakket varmt om både Bangsbo som har åbent hele sommeren, og Grease, under åben himmel, som du kan opleve til og med i aften. Og så har jeg et Skagen-indlæg i baghånden, hvor jeg uundgåeligt kommer til at dele min begejstring for byens glæder dér, så dem vil jeg ikke begynde på at ævle om her.

Med det sagt, er der så stadig ting tilbage på 1,5 måned? Svaret er ja!

Sorteringsarbejdet er desuden lavet efter bedste evne – del af oplevelserne har været endagsevents, eller biograffilm der nu er udgået, som ikke er med -anbefalingerne her skulle gerne være gengangere af et koncept, eller shows, der stadig kører.

Jeg vil gerne slå et slag for:

Hvad gik det ud på? Utzon centeret inviterer et par torsdage i måneden, en spændende person på besøg, til at fortælle om sit virke i en times tid, og det er aldrig kedeligt. Både bandmedlemmer fra Nepew, Søren Ryge, berømte kokke og fx. ovenstående DJ, har været forbi i år.

Hvorfor var det fedt? Fordi du får et indblik i nogle andre menneskers liv – en minidokumentar live, om man vil – oveni dit museumsbesøg. Og så er der tit kolde forfriskninger!

Kostede det noget? Sølle 80 kr. og 40 for studerende – og så har du adgang til museet bagefter, indtil luk kl. 21. Det er rørende billigt, i betragtning af den normale entre. Jeg har dog “1+1-klubårskort”, og tog en veninde med.

Kan jeg stadig nå at opleve det?

Yes, kalenderen med kommende Talks finder du her.

Hvad gik det ud på? Hirtshals gemmer på en perle kaldet “Nordsø ocenarium”, med kæmpe akvarier, tons af interaktive stationer for børn og voksne, og netop nu en ny udstilling “Nordsøens jægere”. Dertil er der dyrefodringer og en masse andre aktiviteter.

Hvorfor var det fedt? Fordi det danske farevand faktisk ér spændende – believe it or not.

Kostede det noget? Ja, vi får dog 50% med vores Zoo årskort, og slap med 90 kr. pr. voksen.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes, klik her og læs mere.

Hvad gik det ud på? Disney har lavet et live remake af Aladdin, som er en af mine favoritter. Særligt lillesøster E var skeptiske overfor den unge, flotte Jafar (som jo skal være en ækel, gammel perv), men med et lille plottwist og en evne til at spille psykopat, var det lige i øjet. Og Will Smith klarede Gennie’s løse håndled perfekt, og lagde gangsta-attituden på hylden, som K og mig håbede.

Hvorfor var det fedt? Fordi den er flot og sangene fantastiske – og så har de bevaret originalhistorien og blot addet lidt scener, ikke fjernet nogle.

Kostede det noget? 105 i Bio city.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, go go!

Hvad gik det ud på? Kunsten invitere hver onsdag til solskin, djing, artist talk og openair koncert. Hvem der gæster pulten og scenen variere, og stemningen er altid i top.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er virkelig afslappende, og der er folk i alle aldre – fadøl, springvandsleg, interlektuel kunst og foodtrucks i skøn forening.

Kostede det noget? 120 kr., og så har du også adgang til museet fra åbning til 21. Jeg har dog årskort.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, der er en god håndfuld onsdage tilbage, følg Kunsten på facebook for at finde de forskellige, under “begivenheder”.

Hvad gik det ud på? Skansespillet spiller hvert år en klassiker, og i år er valget faldet på en af mine favoritter: “Alice i Eventyrland”.

Hvorfor var det fedt? Jeg har snydt lidt, for jeg skal faktisk først derop i morgen. Men altså, jeg har været der i mange år, og det er bare altid helt i top – og jeg elsker at sidde udendørs og være i teater. Og så er der byfest i Hals samtidig.

Kostede det noget? Ja, 125 kroner.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, til og med lørdag.

Hvad gik det ud på? Det fine, gamle MS Kysten-skib giver en tur Limfjorden rundt, i 70 minutter.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er total uformelt – umatchende havestole, en kaptajn der ryger og fortæller røverhistorier og der er dåsepepsi til bundpriser.

Kostede det noget? Ja, 110 kroner, 50 for børn, og intet for dem under 3.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Yes, de sejler på frivillig basis og slår op på deres Facebook hvornår.

Hvad gik det ud på? Skuespillerskolen Ophelia har lavet et afgangsstykke, som de tunerer med.

Hvorfor var det fedt? Fordi plottet var skidesjovt. En flok unge krimminelle på en øde ø, kæmper for at vinde frihed, via et nyopstartet realityprogram. Men det går ikke helt efter planen.

Kostede det noget? Ja, mener vi gav 60 kroner.

Kan jeg stadig nå at opleve det? Her er jeg Jer lidt et svar skyldige – vi fik at vide, at de også tog til Århus, Odense og KBH., så er du interesseret og bor nær en af de byer, må du lige google det. Aalborg rundede de hvertfald af den aften og rejste videre, men støder du på titlen, anbefaler jeg, du tjekker det ud.

Hvad med dig? Har du et godt sommer-tip du vil dele? Så smid det endelig til mig i kommentarfeltet ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *