A,  anbefaling,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  inspiration,  Uncategorized

Tons af tips til Danmarks-ferie, fra egen skuffe, og en efterspørgsel på dine bedste anbefalinger.

Således er vi over halvvejs gennem sommeren, og som altid, synes jeg tiden går ualmindelig stærkt.

Selv er jeg i dette nu draget på en ud af flere af sæsonens svipturer. Denne gang til Esbjerg, for at se noget nyt – er helt overbevist om, det kun kan blive en succes, selvom vi er helt på bar bund.

Planen er derfor noget med at finde noget lækker rødvin, at hælde ned i løgneren, kigge på mennesker, besøge noget søfartshalløjsa, evt. svinge forbi Koldinghus og bruge åndssvagt mange cafépenge. Resten finder vi vist udad.

I den forbindelse har det været et hit, lige at afsøge nettet for lidt ideer, og de familiemedlemmer, kollegaer og borgere der har forbindelser til det Sydjyske, for at høre lidt om, hvad de synes, er noget ved. Netop derfor tænkte jeg, at samle mine bedste anbefalinger til det ganske land, til Jer. Det kúnne jo være, der sad nogle derude, der kunne bruge dem, akkurat som jeg har trukket på andres skriblerier, for at samle et overblik over mulighederne på ukendt grund.

Adskillige af de ture, jeg har været på har ikke sine egne indlæg, men forfindes i indlæg med blandet indhold, og der er også en hel del dejlige ting, der forfindes i kategorien “Oplevelsesrigdom” (som er en føljeton på 12 indlæg med 4-6 anbefalinger i hver, med forskellige tips til kulturoplevelser og events. Der er dermed omtrent 60 skønne oplevelser alene i disse indlæg, som jeg har elsket, men hvorfra en del af dem naturligvis har været midlertidige foredrag/udstillinger/forestillinger/o.l henover de 2 år, indlæggene er skabt i). Dette tiltag er dog “gået på coronaferie”, lige pt., hvor ræddi meget jo stadig er lukket.

Derfor linker jeg kun til de mere dagbogs/guide-lignende indlæg og kun de allernyeste, hvor jeg tænker, de kunne inspirere lidt i netop denne sommer. Både K og jeg har fx lavet titusinde indlæg til Århus, som der ikke er meget idé i at poste hele kartoteket af. Ej heller alle Odense oplevelser af deres fantastiske efterårs “Harry Potter festival” er med, ligesom landets mange julemarkeder og generelle udflugter med udelukket “udgåede oplevelser” også er sløjfet.

Men lidt er der stadig tilbage at dele! Så skulle du være på jagt efter nogle gode foreslag til dejlige danske udflugtsmål anno 2020, vil jeg opfordre dig til at læse disse.

Nordjylland:

Bangsbo (se evt. K’s indlæg her om stedets blomsterfestival, hvis du er havemenneske – det skulle også være en herlig anledning, til at tage derop).

Skagen rundt

Vores fælles Aalborg-guide til hele byen

Sommerby hyldest til Sæby

Aalborg Zoo

Kunsten, Aalborg (som i øvrigt har de dejligste sommerarrangementer hver onsdag, hvor der er openair scene, med dj’s, fede interviews med spændende profiler, koncerter, workshops, rundvisninger og lækkerier i have-baren. Tjek konceptet her)

Øvrigt:

Horsens /omegn udflugt

Sommerhus ink. besøg i Viborg/Ebeltoft

6 østjyske anbefalinger

Udflugt til Grenå

Fyn-visit ink. diverse favoritter i Odense omegn.

Smilets By part 3 (2019) og Århus på 48 timer (2020) – de to nyeste indlæg fra dejlige Århus.

Kristiansand-ferie, Norge dag 1, dag 2, dag 3, dag 4

Flere favoritter, uden konkrete guide-indlæg, men som jeg har nævnt/anbefalet løbende på bloggen gennem årene:

Jylland: Aalborg garnisionsmuseum, Randers Regnskov, Jellinge stenen + museum, Fårup Sommerland, Vikingebyen Fyrkat, Silkeborg Aquapark, Lindholm høje, Reepark, Giveskud Zoo, Nordsø Ocenariet, Rold Storkro’s minigolf, Springeren – Aalborg, Vejle Kunstmuseum, Himmelbjerget og Legoland – Billund.

Øvrige: Københavns Tivoli, Arbejdermuseet KBH, Botanisk have – KBH, Politimuseet – KBH, Odense Zoo, Brandts Museum – Odense, HC. Andersens Hus – Odense.

Og nu er det, jeg vil elske at høre fra dig. Hvor vil du gerne anbefale mig at tage hen, i løbet af de næste uger?

4 Comments

  • venterpaavin

   Ikke endnu! Men vi har talt om det et par gange, så det er godt med en reel anbefaling, da vi liiidt har trukket ideen i land et par gange, uvidne om hvorvidt det var turen værd ??

   – A

 • Piskeriset

  Personligt er jeg ret glad for Sønderjylland og Djursland, hvis det skal være i det jyske – og så har Kolding en del gode ting at byde på – blandt andet Trapholt-museet. Har du været på Tirpitz? Tror dog der er run på der pt.

  • venterpaavin

   Fedt! Vi har faktisk talt om at Kolding er på listen over bud til efteråret – der vil Sygeplejemuseet nemlig stå på min liste. God idé med Trapholt, det vil jeg skrive bag øret.
   Vi har overvejet Tirpitz, her i sommer, men kunne nemlig høre fra Skægabens familie at det var presset pt., så vi venter lige lidt – ingen af os har været der, men tror lige det er sagen! Er det noget ved?
   Tak for tips hvertfald 😀

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *