anbefaling,  fråd,  PURE NICENESS

Tip fra søndagszombien

.. Restaurant NerD.

På (som altid) usponsoreret vis, faldt jeg over denne skønne perle igår, og tænkte fluks: “Den må klart ende som søndagstippet en dag”. Hvorefter jeg belejligt indså, at det jo faktisk vár min tur, til at flette det sammen denne uge. Perfekt timing!

For det er virkelig følelsen, stedet gav mig, et ønske om at videregive hvor ualmindeligt lækker mad, skøn uformel stemning og behagelig betjening, vi fik.

Stedet er lokaliseret ved Frederikshavn lystbådhavn, og trods flere besøg til byen, er vi derfor aldrig stødt på stedet. Et lille skilt på vej ind mod “Danmark dejligst”-festivalen, gjorde os dog nysgerrige, og vi fortrød absolut ikke, da vi tog chancen på tilbagevejen.

Vi ankom klokken knap 18, og var så heldige, at snige os til en solskinsplads, i det skønne udeområde på græsset. Lige nedenfor den hævede terasse, og dermed med snotten direkte i den smukke udsigt.

Og velmodtaget af søde tjenere, var det et stort problem, at vælge fra menukortet. Alt lød simpelthen fantastisk. Gigantiske stjerneskud med håndpillede rejer, gastroburgers med håndskårne, fiskeretter ala ovenstående eller “blandede fiskekasser”, samt en håndfuld kvalitetsudskæringer med tilbehør. That’s it, og alt sammen fristede.

Vi faldt i tournedo med “gaffelvenlig bearnaise”, som de kaldte det, samt “dagens fisk” – kuller på nye asparges og bacon, dertil hvidvinssauce og nye dildkartofler on the side. Ydermere røg en sideorder på deres fritter med vesterhavsost, som vi ej heller, kunne lade vores næse gå forbi.

Og det var mildest talt godt.

Som jeg endte med at konkluderer, var vi garanteret blevet tilfredse, ligemeget hvor vi var endt med at spise, men tilgengæld er jeg sikker på, at intet havde kunne slå dette måltid. Det var så veltillavet, uden en masse hipsterfis eller portioner, der efterlod en “plads til dessert” på den modvillige måde, hvor maven rumler en halv time efter, fordi de higer efter, at man bestiller mere.

Og så var priserne tilmes uhyrer rimelige – en hovedret for 199 kroner med fisk, synes jeg sjældent man ser, af denne kaliber. Og vanden kom ad libitum efter kande et.

Skulle vejret have været på den anden side af “helt fantastisk”, tillod jeg mig at smugtage et par billeder (diskret fra toiletdøren, man har vel stil), af de fine lokaler.

Her er der nemlig også lagt i ovnen til et rigtig hyggelig og smukt område, at spise, og det er jo værd at få med.

Er du fristet? Så kan du tjekke deres hjemmeside eller finde dem på instagram.

Jeg vender hvertfald frygtet tilbage, for at gafle nabobordets stjerneskuds-platte en anden god gang!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *