A,  afslapning,  anbefaling,  jeg elsker det,  mer af det,  Uncategorized

48 timer i Århus, sådan lige knap og nap. Skal du med på en kigger?

I februar måned – en lille evighed siden – forærede Skægaben mig en tur ud i det blå, med overnatning og billetter til vores favorit impro-teater bande’s show. Vi skulle afsted, så snart kalenderen sagde marts, var planen.

Men lockdown kom med et rabalder, og slukkede for en hver butik, sløjfede alle de afsendte bordbestillinger, gruppens forestillinger blev udskudt, og ligeledes gjorde naturligvis vores kærestetur.

Heldigvis kommer alt godt, til den der venter længe nok, og særligt i juni lukkede regeringen op for godteposen igen, i en sådan grad, at vi greb chancen og strøg mod vores elskede Århus.

Vi var halv tidligt på færde, således st vi bare kunne vippe ud i bad, tage tøj på og spænde Lemo’ens seletøj. Planen var nemlig at indtage dagens første måltid i Århus, og med en 1,5 times kørsel fra hjem og til at bilen er parkeret i midtbyens logistiske vejkaos, er det jo ingen sag. Vi valgte for 117. gang Café Faust, og blev bekræftiget i at det ér skidehyggeligt, selvom nogle finder Åen overrendt og corney. Efter maden gik vi en tur rundt i byen, bla. for at vinke til teateret, vi ikke kunme komme i denne aften, men ellers gerne besøger årligt på en af vores ture.

Så idag skulle vi prøve noget nyt – valget faldt på “Kvindemuseet”, som var en oplevelse, der var langt sjovere og festligere end ventet. Ordet har altid ost lidt af offerrolle, feminisme og “ned med mændene”, synes jeg, men alt det, skulle jeg trække i mig igen. Det er præcis ikké sådan, men åbenbart et kønsrolle-museum, på den faktuelle måde, der både griber både det sjov og alvor, den slags emne lægger op til.

Udstillingen “sexual undervisning gennem tiden” var uundgåeligt morsom – især at læse “gæstebogen” med folks erindringer ink. fødselsår, hvor særligt de, der er fra 50’erne kunne fortælle nogle sjove ting.
“Stop kæreste-vold” udstilling.
.. den alenlange, interessante tidslinje om kvinder og mænds rettigheder, ansvar og roller i samfundet.
.. børne-etagen, som var så finurlig og god.
Øverste etage, hvor museets gæster har bidraget til at udsmykke alle væggene med Rødhætte billeder. Man skulle tegne derfra, hvor oplæseren på båndet var kommet til, og hænge det op ved pågældende kapitel. Det var så hyggeligt, at se alle fortolkningerne. Og Skægaben og jeg bidrog naturligvis.

Herefter gik turen op mod Skægabens favoritbutik, hvor der endnu en gang skulle gafles en ny Lakor-tshirt til samlingen; en beklædningsgenstand, hans kollegaer sidenhen har døbt “den med hipsterfuglen”. Kort tid herefter meldte kaffetørsten sig, og derfor indledte vi en jagt på dette – helst ink. kage.

Valget faldt på Greenilicious inde i Magasin, hvor vi før har sendt kagemontren lange blikke. SÅ godt. Og vi kunne rigtig sidde og agere skadefro, da regnen slog op, og den sidste udendørsplads, der blev nuppet for øjnene af os, pludselig ikke var meget værd.

Men heldigvis var bygen kun 1,5 lang, hvilket svarer fint til en kaffetår, og bagefter begav vi os til Wake Up for at tjekke ind, før aftensmadstid bankede på.

Vi svingede os forbi Streetfood’en, som nød stort af gæstepopulariteten efter genåbningen, og vi havde det også rigtig fornøjeligt ved langbordene, med en pulled pork mealbowl, fish and chips og dele-pizza med triplecheese.

Bagefter havde vi grebet corona’s svar på aftenunderholdning, med teater, Musikkens hus, spillesteder og barer lukkede, nemlig biografen. Og vi var sikre på, det var meant to be, for netop denne aften viste de “Star Wars – The Empire Strikes Back” fra 1980, som repremiere – det var lige noget for os!

Så med en herlig stjernekrig overstået, svingede vi i 7-eleven efter natmad og hoppede under dynerne til mere snakkeri og hygge.

Dagen efter havde vi planlagt, at forsøge os med at få bord på det populærer “Fika”, som både er øko-mærket og har vundet ‘byens bedste brunch’ og vi var heldige. Maden var skøn, med perfekt balance af sødt, salt, friskt og fed, og solen stod lige på.

Vi afsluttede med en gåtur og en iskaffe fra EspressoHouse, og tog derefter bilen mod udflugtens sidste mål, aka. Moesgaard.

Det smukke museum var ligeså fortryllende som sidst (Læs her) hvor vi brugte meget tid på at gennemgå de permanente udstillinger, som vi derfor sprang over denne gang. Den store Pompeij udstilling var helt fabelagtig, kom vi helt fra overhovedet at tage billeder fra, for min mobil havde jeg ladt blive i bilen og Skægaben var helt betaget. Dog fik han knipset et par på øverste etage, hvor temaet handler om de forskellige kultures tro på livets cyklus, dødsfejringer, rituelle begravelser og smukke minder. Virkelig flot og alternativ udstilling, som jeg varmt anbefaler.

Og med en masse historisk viden og fortryllende indtryk og et nyt årskort fikset op i receptionen (nu har vi haft et til AroS i tre år, så posen skulle rystes), gik turen hjem mod Aalleren igen.

Århus er altid et besøg værd, synes jeg.

Hvad er dine favoritter i Smilets by?

2 Comments

 • Piskeriset

  Sikke en skøn tur, I har haft! <3
  Jeg faldt for Moesgaard, da vi var i Aarhus sidst – der vil jeg gerne forbi igen. Tror også jeg skal forbi Botanisk, og så er AroS jo altid et besøg værd. Nåja, og 117 restauranter jeg gerne vil prøve 😀 😀

  • venterpaavin

   Ja, virkelig skøn!
   Vi opdagede også først Moesgaard forrige år – det er godt nok fedt ?
   Botanisk var et godt foreslag – det mangler vi da også! Og maaaange spisesteder?

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *