antivoksen,  der var engang,  fjoller,  fortællinger

Ting, vi absolut ikke kunne forstå, da vi var børn:

– Matematik. Alt var en overraskelse, og vi evnede aldrig rigtig at overføre hvad lærte fra den ene regneopgave, videre til den næste.

– Hvorfor voksne gik hånd i hånd på stranden/i skoven mv., når der jo ingen biler kom. At holde i hånd var jo rædsom tvang.

– Rigtige priser på ting. ‘Det er dyrt’ var vores forældres ‘undskyldning’, når ting “ikke kunne lade sig gøre”. Så vi var overbeviste om, at alt fra daglig æblejuice, til ribsgele til frikadeller, til McDonald’s mad, var meget kostbart.

– Hvorfor de voksne i børnehaven sagde, man ikke måtte sidde med fødderne på bordet med argumentet “det gør din mor og far jo heller ikke derhjemme, vel?”, når dette var vores fars mest brugte “se-fodbold”-positur.

– Hvorfoe ens forældre ikke ville have, at man lånte tøj af andre, eller lånte tøj ud selv. Det var jo ikke os der havde betalt, og vi synes det kunne være smart med lidt nyt på hylderne.

– Hvorfor man ikke måtte spise sig mæt inden aftensmaden, og kun måtte få er stykke frugt fremfor en bolle, nu man virkelig ikké gad være sulten til boller-i-karry.

– Hvorgor forældrene blev lidt irriterede på farfar, der stopfodrede os med 200g lakridskonfekt pr. næse, på en almindelig eftermiddag.

– Hvem der skulle gå op i, om ens værelse var ryddet op eller ej, udover ens forældre.

– Om nisserne virkelig kunne se, om man mærkede på sine kalenderpakker, der hang i værelset. Det var jo bedst at være på den sikre side, for vi vidste godt, at de blev hentet op på loftet igen, hvis man beviste, at man ikke var stor nok, til at få gaver og brød reglerne. Det havde mor fortalt. Bonusfact: Ingen af os har nogensinde gjort det, i ren ærefrygt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *