A,  afslapning,  antivoksen,  der er altid noget at fejre,  ferie,  Feriedagbog,  Idiot,  jeg elsker det,  voksenpoint

Ferie i KBH 2021, dag 4

Fik du læst magiske dag 1, begivenhedsrige dag 2 og den luxuriøse dag 3?

Så nåede vi til fjerde og dermed sidste dag, i føljetonen om vores dejlige ferie. Lørdag vil nemlig. jeg ikke berette om, da den blot bød på et check out på hostel’et, madhenteri og endnu en fem timers togtur (blot i modsatte retning), samt en hyggelig aften med Skægabens suveræne bolognese, gåtur i eget hood og udpakning af kufferter.

Absolut hyggeligt og ferieligt, men måske næppe et indlæg værdigt.

Men fredagen får I naturligvis med, som der trods en smule tømmermænd, fik mange skridt og gode oplevelser hentet hjem.

Dag 4:

Morgenmaden byder jeg altid på, dagen efter Skægaben holder “sin” dag, og på The Union Kitchen levede de helt op til forventningerne om en solid morgenplatte.

Synes i dette nu, at den syner så lille på billedet, i forhold hvad vi sad med – det var virkelig lækkert og overdådigt. En brunch uden for mange dikkedarer, men alligevel lidt ekstra luksus detaljer, der hævede baren – avocadocremen havde en del struktur og heftig citronsmag, pølserne var solidt procencekryderede, osten var vesthavs og ruccolaen havde en skøn vinagrette med friske mynteblade vendt i.

Den var helt sikkert værd, at gå til Nyhavn for.

Herefter var meningen blot, at vi skulle fortsætte direkte mod Kastellet, men undervejs udviklede Skægaben sig til en rejseguide – ganske gratis.

Jeg kan finde rundt i størstedelen af centrum, dele af Vesterbro og ligså Nørrebro, fuldstændig uden at skulle tænke mig om, men tilgengæld ved jeg ufattelig lidt om dansk historie, politik og momumenter. Det er ikke min bedste kvalitet, at beside så meget ungdomssløvsind, trods meget lidt ung alder efterhånden, og jeg er derfor et virkelig dårligt parti hvad angår Trivial Pursuit.

Skægaben derimod kan simpelthen ikke undvære Nyhederne, og kan ikke få en historisk oplysning, uden at lagre den i sit indre leksikon – akkurat ligesom min far. Så da vi pludselig skulle passerer Amalienborg (se, nu ler jeg over, jeg kom til at skrive ‘Analienborg’ – bliver aldrig voksen) og Christiansborg, måtte han liiige hen og vise, hvad det handlede om.

Så det blev til et par pitstops hvor jeg fik uddannelse i garder-ordenen, de kongeligs færden i byen i for- og nutid, samt skoling i ministerlønninger og mulighed for at få tildelt bolig i hovedstaden, hvis man sidder der, og udpegning af en trappe de åbenbart altid interviewes på.

Så blev jeg det klogere!

Endelig nåede vi ud til Kastellet, og her var virkelig pænt som lovet.

Igen kunne Skægaben fortsætte med sin rejseguides-identitet, da vi nåede til det militære område. Ikke fordi, han har aftjent mere end sin værnepligt, men fordi han synes det var en sjov periode (hvorfor mange (mærkelige) ting har hængt ved), samt fordi vi har fælleskammerater med mange års ansættelse i hæren, ooog naturligvis, ossé fordi, at han altid har fulgt skarpt med på TV, når Danmark har været udsendt.

På vej tilbage mod byen, kunne vi dog godt mærke, at tømmermændene altså ikke var helt aflivede. Pyh, det var saftsørme varmt, da vi stod på Kongens Nytorv.

Så pludselig trængte vi begge til noget koldt at drikke og noget skygge, efter alt den marcheren rundt i 24 grader.

Vi brugte derfor 1,5 time med at sidde (ham)/ligge(mig) halvvejs oveni hinanden (på ægte teenagemanér, som jeg ikke har gjort det siden gymnasie, og kún gjorde fordi jeg fik et let anfald af svimmelhed) inde på EspressoHouse.

En stund, hvor vi bare grinede, googlede dumme ting og rystede isterningerne igen og igen, for at få mest muligt ud af vores forlængst drukkede drikkevarer. Total chilleren og lowkey hyggeligt, og da jeg spurgte Skægaben om hans top 3 over hyggelige ting på turen et par dage efter, endte denne episode på hans liste.

Han er en sød og simpel mand, heldigvis.

Da vi endelig fik os snøvlet sammen til at forlade kaffebaren, var det kun for at hente is og en smoothiebowl i Torvehallerne, og så var vi ellers på vej til Davids Samling – endnu en gratis fornøjelse i KBH.

Dog var de trætte fusser ikke til hele runden, og da klokken nærmede sig 16.45, var vi hjemme på hotellet for at smide fødderne op en halv times tid, inden vi skulle ud og fange os noget aftensmad.

De knap 21.000 skridt vi var på nu, skulle ende som 23.665 da dagen var ovre, og jeg tænker derfor nu, at det også var ganske fair overfor mine trædepuder, at tilbyde et lille hvil her, og vi fik derfor slumret lidt arm i arm.

På den måde var vi friske og udhvilede, da vi satte kursen mod Kødbyen – et område vi endnu ikke har spist i tiltrods for, at vi har boet på Vesterbro en god håndfuld gange.

Vi havde sonderet terrænnet lidt på nettet, da vi lå brak på EspressoHouse, og håbede vi fik øje på “Hooked”, da vi nåede derned. Det lød lovende og lækkert.

Det gjorde vi heldigvis, og til alt held, fik vi stedets allersidste ledige bord, i pågældende stund – så skal man ud en fredag, skal man nok booke bord, for at være sikker.

Maden var helt fantastisk god – frisk, simpel og med masser af smag. Synes vi slap billigt med en “fish and chips” og en pokébowl til 110 pr. styk, samt danskvand til en flad tyver, for en halv liter.

Vi fik dernæst kridtet skoene, og med raske trav nået til Fisketorvet bagved, hvor aftenens sidste mål lå.

Biograf Cinemaxx skulle leverer et actionbrag af dimenssioner, for vores fornøjelses skyld og “Hitman’s Wife’s Bodyguard” skuffede ikke. Det er lige sådan en type film, man enten elsker eller hader, og vi er klart på Team 1.

Perfekt sjov, spændende og upassende humor, og vi gik storleende hjem mod Cabinn, og resiterede citater derfra hele vejen.

Så glade – og lettere vemodige, ærlig talt – kunne vi for sidste gang svinge forbi Netto efter lidt natmad (mig) og en cola (ham), og synke ned i hoteldynerne, efter kufferterne var pakkede og togbilletterne lagt øverst i bunken.

Endnu en dejlig, sorgløs og sommerlig kærestetur var gået på held, og vi var endnu engang taknemmelige over, at ha’ haft den skønneste ferie i eget land.

Jeg håber, at I også har hygget Jer en smule, med at lure på sidelinjen .

4 Comments

 • Madame

  Sikke en lækker morgenmad I fik på The Union Kitchen – og dejlige billeder fra København! I er gode til at komme ud og finde oplevelser.
  Jeg tager ind imellem på sightseeing i vores hovedstad og nyder at gå rundt og kigge på byen – og få lækker mad <3

  • venterpaavin

   Det var virkelig godt – de havde så meget lækkert at vælge mellem på morgenmadskortet at vi simpelthen blev nødt til at gå all in og prøve lidt af alt 😅.

   Og det forstår jeg virkelig godt: KBH er også virkelig en dejlig by, at gå på opdagelse i♥️ Vi synes også, vi fik ufattelig meget fornøjelse ud af dagene.

   – A

  • venterpaavin

   Ih, det var dejligt at høre Birgitte! ♥️ Det er jeg glad for, du synes. Og fedt, du har nogle ting der skal genprøves – sådan får jeg det også tit når jeg følger nogen i egen by/område☺️.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *