anbefaling,  ferie,  Feriedagbog,  fortællinger,  K,  snaksnak

Malmø-ferie, dag 2

Efter en nat i verdens blødeste seng var vi klar til at indtage Malmø. A havde læst om et sted, som skulle have lækker morgenmad, så bevægede os lige så stille igennem byen, mens vi drømte om kaffe.

Vi fandt frem til Lotta Love, og sikke en fornøjelse. Selvom stedet er lillebitte var det virkelig velbesøgt. Og de lavede den bedste acai-bowl, som vi nogensinde har sat tænderne i. Faktisk den bedste smoothiebowl – uanset smag. Det havde de virkelig styr på og deres hjemmelavede müsli var som en kæmpe julefest på tungen, så vi valgte at købe en pose med hjem til vores tossede forældre, som rent faktisk synes at müsli er noget af det lækreste, som man kan få i rejsegave.

Da vi havde brugt et par timer på morgenmad, iskaffe og sladder trådte vi igen ud i det grå. Det var begyndt at trække op til lidt regn, men til vores store held lå der et gratis kunstmuseum få minutters gang derfra.

Malmö Konsthall i havde i forbindelse med Art agaist AIDS 1991/2021 en udstilling af den brasilianske kunstner José Leonilson. En udstilling der viste hans kunst før og under hans sygdom. Hvordan han med tiden ikke kunne holde duften af maling ud, og derefter gik over til stof, tråde og andre materialer.
En virkelig spændende og flot udstilling i nogle fantatiske omgivelser.

Vejret havde ikke ligefrem klaret op, da vi igen trådt ud i lyset – det var dog ikke noget som kunne ødelægge humøret. Vi havde hørt at en af byens parker husede et reptilcenter – og af to relativt dyrefjendske personer at være var vi alligevel ret klar. Dyr i fangenskab er alligvel ret interessant, når det kommer til stykket.

Parken vi kom til var virkelig smuk – der var et gigantisk rose-springvand eller måske var det kunst af en art? Vi var i hvertfald imponerede. Malmö Reptilcenter var faktisk også en positiv oplevelse, selvom det ikke kan anbefales af til dem for høj frygt for løst flyvende flagermus og meget højt luftfugtighed. Dyrene var særdeles aktive, de virkede veltilpasse og der var faktisk rigtig flot derinde.

Da vi havde kigget på mange dyr, flygtet fra flyvende flagermus og lært en fugl at sige “he-hy” var det tid til en forfriskning. Så vi vendte snuden om Trianglen og gik på Joe & the Juice efter dagens anden iskaffe. Vi skulle have lagt en plan for aftenen, have strøm på telefonerne og hvile lidt.

Da der ingen udsigter til bedring i vejret var faldt snakken på biografen. Der var bare lige det ved det, at hele Malmø havde fået samme ide – i hvertfald i de biografer, som lå nær os. Dog viste det sig at der også findes busser i Sverige, og de vil gerne have os med. Altså, så frem vi købte billetter. Og så var det lige som afgjort. Vi bestilte billetter til den nye Marvel film og gik på jagt efter en bus.

Vi skulle ikke gå mange meter før vi stødte på en bus, som bragte os lynhurtigt og sikkert til Mobilia. Et center hvor vi både fik købt vanter, et par gaver og en sandwich til aftensmad før vi kunne bevæge os over i biografen. Svensken forstår sig godt nok på billigt blandselvslik – og Marvel på at lave film. Vi har fuldstændig betagede og erklærede enigt efter den allerførste kampscene at uanset hvad, så var denne film det hele værd. Vi glæder allerede til den udkommer, så vi kan få den set igen.

Efter nogle hyggelige timer hentede vi natmad i et supermarked, som hed noget med Willy, hoppede bussen og snart var vi tilbage på hotelværelset. En dejlig dag med masser af hygge var slut.

5 Comments

 • Piskeriset

  I er supergode til at holde ferie – og ikke mindst fortælle om det. Jeg gnækkede lidt, da jeg læste om müsli, for det er gemalen også ret vild med! (jeg synes dog personligt, at det er nogle kedelige varianter, han foretrækker, men sådan er vi jo så forskellige ;-))

  Det der reptilcenter – har de også proppet en masse psykopatstore edderkopper ind i det, eller kan man slippe med de skønne, smukke krybdyr?

  • venterpaavin

   Nej, ikke umiddelbart nogle edderkopper – fugle, krybdyr, et par små aber og krokodille var alt vi så, men det var også nok for os😉

   Og tak! Vi synes faktisk også at vi er ret god til at holde ferie😅❤️

 • Tine

  Det lyder som en helt utrolig dejlig dag. Jeg har været aaalt for lidt i Malmø, taget i betragtning at jeg bor LIGE på den anden side OG har venner derovre, men reptilcenteret alene lyder som grund nok til et nyt visit. Byen er også lidt speciel for min mand og jeg, fordi vi netop tog en overnatning på et lækkert hotel i Malmø da vi blev gift. 🙂 Jeg tilslutter mig Piskeriset – I er de bedste til at holde ferie og fortælle om det! <3

  • venterpaavin

   Jeg var faktisk overrasket over hvor få minutter der gik fra hovedbanegården til vi stod midt i Malmö – virkelig nemt og billigt.
   Tak for de søde ord – håber du kommer til Malmø igen, om det så bare er for at se reptilcenteret😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *