anbefaling,  fjoller,  K,  Lister,  snaksnak

Underlig Filmklubs (anti-)anbefalinger

Husker du Underlig Filmklub?

Hver eneste klubmøde er en fornøjelse – også selvom vi nogle gange rammer en film der er for god eller en der er for underlig, så er det en fest.
Vi har nu efterhånd en form for jubilæum – det er vist 10 gang, at vi har mødt til almindelig snacks og underlige film. Den slags er jo værd at fejre. Uanset hvad, så får I den anledningen her en lille top 3, og de værste/underligste film som vi har haft på skærmen indtil nu.

1.

Den allerværste film vi endnu har set må være The Lighthouse. Man vil heller have en springskalle end at se den igen. Det gør nok ligeså ondt, men i det mindste er det hurtigt overstået.
Denne rædsel tager en time og 49 minutter, men til gengæld føles det som et år. Den skal vist forestille at være fancy, kunstnerisk eller andet, men det er svært at få øje på i den dystre, usammenhængende elendighed som er denne film. Om den ikke havde en reel handling eller om vi bare er for dumme, må du selv vurdere – men vi trak ikke på smilebåndet en eneste gang. Vi sad nærmere med undrende, kedsommeligt blik i øjenene.
Kort og godt handler den om to mænd i et fyrtårn. De virker ulykkelige, rasende og som om de keder sig næsten ligeså meget, som vi gjorde under film. 0 stjerner her fra – den skal aldrig ses igen.

2.

Næst på listen har vi Morran & Tobias. En vanvittig film uden lige. Den starter afsindigt ud og bliver så værre for hvert minut der går. Vi lo overraskelsens og de forargedes latter hele vejen igennem. Den er absurd morsom og helt igennem ubegribelig. Vi er stadig ikke helt sikre på plottet. Vi er dog overbeviste om, at den kun er så sjov en enkelt gang, da det mest af fornøjelsen ligger i alle overraskelserne igennem filmen. Når man ikke tror det kan blive mere besynderligt, så skruer de endnu højere op for weirdness-factoren. Alt i alt er den dog en fornøjelse – helt uden lige, som man siger.
Filmen handler om Tobias og hans mor. Deres hjem brænder, og de ser sig nødsaget til at flytte. I det nye hjem lærer man dem og deres indbyrdes forhold en smule bedre at kende. Se den, hvis du er klar på noget virkelig underligt.

3.

Film nr. 3 er Roar – en film fra 1981, som handler om en familie og deres møde med alverdens store kattedyr.
Vi nævnte den også tidligere, men den er stadig top tre, så den får lige en gentagelse her.
Denne film er mere et mareridt end en film. Den mangler ikke alene handling, men virker også på alle måde uansvarlig for alle der deltager. Flere af skuespillerne og crewmedlemmerne blev lemlæstede under optagelserne – instruktørens datter blev blandt andet syet i hovedet med +40 sting efter møde med en løve. Se den, hvis du har brug for surrealistisk og usammenhængende vold fra dyr. Vi var alle total forvirrede og forargede, da den var overstået. Og ikke rigtigt på den gode måde, overhovedet.

Har du mon en anbefaling til vores filmliste?

6 Comments

  • Piskeriset

    Hahaha! Vi så The Lighthouse i juleferien, fordi vi havde hørt, at den havde fået god kritik. Jeg tror dog, at man skal være virkelig avantgarde filmnørd for at sætte pris på den 😀

  • Mette

    Elsker mærkelig filmklub, og er trofast følger, men ikke trofast kommentator🙈 Har to bud: Team America: Bizar dukkefilm hvor bla Matt Damon “spiller” en stor rolle. Og Kung Pow! Bare mærkelig film, hvor amerikansk skuespiller er klippet ind i gamle asiatiske kampsportsfilm..🤪😊 god fornøjelse 😆 jeg absolut hadede begge to 👍

  • Signe

    Hvis I ikke har set The Room, er den en oplagt kandidat. Den er virkelig dårlig, men instruktøren var overbevist om, at den var oscarmateriale, og den er virkelig underholdende at se, fordi den er så mærkelig. Historien bag filmen er i øvrigt også virkelig sjov, og der er lavet en oscarnomineret film om indspilningerne, The Disaster Artist. Den kan også anbefales 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *