A,  blogleg,  der var engang,  fortællinger,  K,  spørgsmål,  Uncategorized

5 spørgsmål til din søster #2

På sådan en søndag aften, hvor weekenden går på hæld og overspringshandlingerne står i kø, gentager vi sidste måneds succes – et mini-interview af os begge til os begge, med spørgsmål fra A til K, og fra K til A.


Fik du læst det sidste? Ellers kan du finde det her.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

De fleste dage har jeg fri, da jeg ca. arbejder tre aftner ugentligt – jeg ved derfor sjældent, hvad jeg rigtig skal før 1-3 dage i forvejen, da jeg griber hvad der lige byder sig. Fælles for dagene er at de ofte at starter langsomt omkring kl. 9 i en tom lejlighed, med drømme om kaffe og insta-scrolling på sengekanten.

Dette stærkt efterfulgt af obligatorisk morgenbad og noget selskab af en slags. Dette er uanset om jeg skal på 15-23 job eller om det er en fridag. Det kan være alt fra cafémorgenmad med K, en frokosthygge hos Lille E eller et heldagsbesøg hos mine forældre – alle folk, der har tid til at underholde mig i dagtimerne. Ellers ender jeg gerne på biblo, på tur til i Netto/apotek/gavekøb, hvis jeg er nødsaget til at noget praktisk før venindehygge eller aftenjob. Fire ud af syv aftner går således med alt fra besøgs-hygge hos folk, et godt foredrag, rødvin i godt selskab, et event på Kunsten, take-away og film på sofaen med Skægaben, teatertur eller venindeaftensmad på café, og slutter tilgengæld altid ens af. Nemlig med højtlæsning fra yndlingsmanden og natmad ved midnatstid.

Skægaben og jeg har begge et ret uorganiseret socialt liv, og ender som regel med at ses til hovedmåltidspising 1-4 gange om ugen – fx 2 x aftensmad i hverdagen og 1 x morgenmad i weekenden. Vi værdsætter derfor hyggesnak ved aftenstid, når vi ramler sammen 23-23.30, og er ikké gode til at gå tidligt i seng. Efter fælleslæseriet falder jeg desuden tit i, at sms’e med K, wordfeude med mor og læsning af en tøsebog til klokken 2 + det løse.

Hvad er det dummeste du nogensinde har brugt penge på?

En smuk guld Ericsson, jeg mistede i en brandert 10 dage efter. Min første reelt nye mobil, ever. Jeg skulle ikke eje noget af værdi, i perioden fra jeg var 16-23, og ofte var fuld 4 dage om ugen. Dette var beviset.

Hvilket talent ville du ønske, at du havde?

Gad godt, jeg kunne spille et instrument. Eller at kunne danse på latinomåden – du ved, med fjeder i hofterne og arme der bouncede skødesløst i anden retning. Kan dog ikke engang klappe i takt, og har rimelig meget tabt på forhånd.

Hvad får dig til, at grine allerhøjest?

Når K og mig leger impro-teater og K spasser helt ud, mennesker der nyser, Mandril-aftalen, når folk snubler og når Lille E leger Zaki fra Terkel i Knibe.

Hvad drømte du om at blive, da du var barn?

Dagplejemor! Det skulle jeg så meget være – “Annes legestue” var drømmen. Åh jo. Da alle ønskede sig en hundehvalp eller en livesize Diddel-figur, ville jeg bare have en lillesøster. Eller tre. Godt, man fik verdens bedste.

Hvordan tackler du akavet stilhed?

Jeg begynder, at spille fransk klovn. Jeg hiver den ene pinlige historie op af hatten, efter den anden. Hvilket er hvorfor, at relativt fremmede ofte kender historien om, hvordan jeg kastede op på min opvask, fortalte min chef at hun lignede ‘en kæmpe abe’ og at jeg har stjålet min yndlingskniv fra en dørmand.

Hvilket album har du hørt allermest i din teenageår? Og hvorfor ramte det dig?

Som ung og idealistisk slog albummet ‘Den anden verden’ benene væk under mig. Jeg var vildt glad for dansk rap, men Clemens’ tekster lød for mig utroligt dybsindige. Jeg følte virkelig, at han havde forstået verden, den verdens som ‘teenage-mig’ var sikker på, at hun levede i. Den dag i dag, forstår jeg vitterlig ikke, hvorfor jeg var forblændet. Den eneste jeg ved er, at vores mor stadig referer til den cd, når hun skal fortælle om, hvordan det var at have sin første teenanger boende.

Hvilken varm ret spiser du alleroftest?

Frostne frikadeller fra Føtex. Dem med kylling og gulerod. Ved ikke, om det decideret er en ret, men de fleste af mine madpakker i løbet af et år indeholder dem. Tilbehøret varierer ikke ligefrem vildt, men kører dem ned med alt fra broccoli til spidskål – og gerne godt kamufleret af dressing og/eller hummus.

Hvilken person i din folkeskoletid, gjorde en stor forskel?

Dette kommer enten til, at lyde latterligt eller trivielt. Jeg har så svært ved, at huske min folkeskoletid. Jeg møder altid dem, som enten er helt enige eller så dem, som husker det hele.
Men skal jeg vælge, er det nok hende, som var min bedste veninde dengang. Vi havde mange ‘første’ sammen. Første gang vi smagte alkohol, første gang jeg tog en graviditetstest, første gang jeg gik på cafe, første gang jeg piercede mine ører selv – og tusinde andre ting, som virkede virkelig skelsættende den gang.

Hvilken Starwars figur er din favorit og hvorfor?

Han Solo. Alle damer har vel en svaghed for en bad boy med et hjerte af guld? Ved slet ikke, hvordan det skal gå nu, hvor han ikke længere i blandt os.