K,  kage,  lækkerier,  opskrift,  yumyum

Fastelavnsboller med pistaciefyld

Ingredienser

1 1/2 dl mælk
1/2-1 dl fyldende magerine
1/2 pakke gær
2 æg
2 spsk sukker
Hvedemel
2 tsk vanillesukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt

Flormelis
Chokolade
Pistaciemasse
Madkakao

Fremgangsmåde
Varm mælk i en gryde, til det er lunt. Rør gæret forsigtigt ud i den lune mælk.

Bland magarine og æg i mælken.

Bland alle tørvarer, foruden mel, sammen i en skål (vanilje, sukker, salt og kardemomme).

Hæld mælken over de tørre ingredienser og rør godt rundt. Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt. Dejen skal være mættet af melet – den skal smidig og lækker, men ikke klisteret. Det er vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i, da det gør dejen tør.

Ælt dejen igennem, og sæt den til, at hvile i ca. 35-45 minutter.

Dejen æltes igen – derefter bliver den rullet ud og skåret i firkanter.
Her kan man så være kreativ, og fylde den med, hvad end man ønsker. Jeg er allermest til pistacie – derfor tager jeg den nemme løsning, og køber den her. En teskefuld på hver firkant giver en den lækreste fastelavnsbolle i min bog – men som du kan se ovenfor er jeg ikke for fin til, at fylde et par gram chokolade deri sammen med. Eller som et drys ovenpå glasuren.

Fastelavnsbollerne samles, og lukkes rigtig godt til, så fyldet ikke forsvinder ud på bagepladen.
De sættes til at efterhæve 35-45 minutter, mens ovnen varm op.

Pensel boller med enten æg eller mælk, hvis du er til den slags.

Fastelavnsbollerne bages på 180 grader, uden varmluft, i en forvarmet ovn. Mine fik cirka 15 minutter – men holde øje med dem. Det er færdige, når det er gyldne og lyder ‘hule’, når man banker på dem.

Efter afkøling på en rist pyntes de med glasur – jeg vild med at røre det op med kakao, men kun fantasien sætter grænser.

Velbekomme!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *