facts,  fjoller,  folk er freaks,  kender du det,  snaksnak

Ting, der undrer os på instagram:

– Hvad der går for værende tabu.

Folk med hang til nekrofili eller pædofili, eller ord fra folk der pt. går med hardcore selvmordstanker, er der fx. ikke tons af opslag om, vel? Og der er ingen, der lige bringer det op som tale emne i eftermiddagskaffen – ala: “Du, Jytte, fik jeg i øvrigt nævnt, jeg er begyndt at grave lig op? Er det bare mig, eller er de lidt lækre?”.

Nogensinde stødt på det? Nej vel? Dé emner er dermed tabuer. For dem taler vi ikké om. Bingo! Men overvægt (som 50% af danskerne lever med, hvilket dermed er ganske almindeligt kendt for alle) at være enlig forældre (som en del prøver at være, jf. skilsmissestatestikken) eller fx. at være mobbet i folkeskolen, er altså ikké under kategorien i disse dage. De emer har medierne raset over i diverse debatter, i årevis – dokumentarer, podcasts og radio flyder over med det. Konklusion: Vigtige emner at debattere? Bestemt ja. Men tabuer? Nej. Og det ødelægger hele betydningen og vigtigheden, når man fråser med sådan et ord. Dét er sgu at smykke sig med lånte fjer.

– Hvor mange der gerne vil poste badetøjsbilleder, men føler trang til at skjule det bag sommersavn.

– Hvor meget der bliver gjort for pæne toner og ingen mobning, og sådan en som Anders Hemmningsen alligvel bare tordner derudad.

– At Lone1972 har brug for at skrive, at man skal spørge om lov, til at låne hendes billeder, selvom hun kun har 8 styk. Tror folk, det lige er deres kødsovs-foto der når Hjemmets forside, uden de får credit derfor, hvis ikke de passer på?

– At det har lykkes os at score over 1700 følgere. Vi ved godt, at det er vand i forhold til bloggerbranchen, men det er vildt i vores verden.

– Hvor åndssvagt sene vi var til at begynde med det der hashtags, det var vist først sidste år, at vi hoppede med på den vogn.

– Hvor mange der synes, at det er sjovt, at kalde deres barn for chefen. Dét er lidt skræmmende.

– Den mængde folk, der deler opskrifter af havregrød med pynt. Er det muligt, at være i stand til at lave en instagram konto, men ikke kende “1 dl. gryn til 2 dl. væske”-reglen?

– At nogle helt almindelige mennesker åbenbart køber følgere. Vi forstår ikke hélt ideen? Altså hvem skulle beundre folk, med mange følgere? Vi ved kun hvor mange vi selv har – hvilke tal andre har på deres profil, ville vi ikke overveje at lægge mærke til.

– Filter – særligt dem, hvor man ligner dyr eller får pile i hele hovedet. Stop – man kan jo ikke koncentere sig om, hvad du siger.

– Dem der konsekvent kalder pomfrittes, snolder og kage “cheat”, og lader somom de er nogle vilde crimeriders, fordi de “tør vise det på instagram”. Køl ned DJ Mowgli, vi er det land der spiser mest slik på verdensplan – du er hermed helt almindelig. Tillykke.

11 Comments

 • Ellen Nielsen

  Der er vist ‘nogen’, der holder øje med antallet af følgere, og når man når en eller anden magisk grænse, bliver man betragtet som influencer med dertil hørende frynsegoder og rettigheder 😉
  Sådan har jeg i hvert fald opfattet det …

 • Abildjyden

  Dejlige tanker over ting det er muligt at undre sig over på Instagram.
  Der er flere ting jeg ikke ved hvad er ?, det er jo også lidt for sjældent jeg selv poster.
  Der er dog et par der ikke får mig til at klappe
  1. Alle de underlige filtrer til lige så mange selfies. Mine firkanter er af oplevelser, noget der rammer mig, både for øjet og sjælen. Det kan ikke altid gengives, men så er mit syn/oplevelse foreviget ?
  2. Alle de reklamespot, der ligger i strømmen. Der er kun meget få, hvor jeg kan se en rød tråd, måske 1%, så er det højt sat. Det undrer mig. Bare fordi jeg følger nogle, der har disse interesser, behøver jeg jo ikke have hele paletten.
  3. Jeg har en lukket profil, og under 100 følgere. Det passer til mig, mit tempo, min livsstil. Får mange anmodninger, alle bliver tjekket, og meget få bliver godkendt. Der skal være en relation på en eller anden vis. Bloggen, familie, venner, bekendte, kollegaer. Alt andet bliver frasorteret.
  4. Børnebørnene har gerne #detkæresteguld – hm.. det er de for mig ❤️ – men chefen, det vil aldrig komme på tale.

  • venterpaavin

   Tak for alle de gode undringer – vi kan også få spat af alle de reklamer, som systemmet planter i “ens egen interesse” ? Ellers tak!
   Og de store selfiequeens bliver vi tydeligvis heller aldrig – vi er vist også mere til at skildre oplevelser og tanker, end os selv ?

   – A og K

 • Madame

  Jeg forstår heller ikke, at nogen køber følgere på Instagram.
  Jeg hygger mig vældig meget med at tage billeder i naturen og at kigge med hos andre. Men underlige filtre er heller ikke mig 🙂

  • venterpaavin

   Nej vel? Der må da være sjovere og vigtigere ting at bruge sine hårdttjente penge på, skulle man tro ?.
   Og vi er helt enige – at dele oplevelser og tanker, og se verden gennem andres kameralinse og hjerne, er klart instagram’s største fordel og hyggeelement☺️

   – A

 • Tine

  Når jeg læser denne liste, går det op for mig, at jeg faktisk slet ikke savner instagram. Eller jo – jeg savner at følge med hos mine tætte venner og min lille, trofaste skare (bl.a. jer) af “fremmede” der slet ikke føles fremmede mere. Men alt det andet kan jeg sagtens undvære, og det har faktisk været meget rart, at mine venner og jeg igen har været nødt til rent faktisk at fortælle om, hvad vi har oplevet siden vi så hinanden sidst. 😀

  Jeg har lavet en profil igen, men jeg følger kun min søster og fem-seks amerikanske tegneserier – og jeg glemmer altid at tjekke instagram. Det er helt okay med mig. 🙂

  • venterpaavin

   Det er dejligt, du har fundet en god løsning – vi følger ingen af vores private venner/bekendte udover lillesøster og mor, samt en enkelt veninde (da vi ikke officielt fortæller folk i vores omgangskreds, at vi blogger), så vi undgår også at få hele hverdagen fra dem serveret – det er der nemlig noget hyggeligt over, at få live eller om ikke andet så på sms og messenger?.
   Lyder hyggeligt med en mellemvej med den profil, du har lavet her i anden omgang ? Vores er jo offentligt, så du kan jo altid klikke ind på den fra tid til anden og se lidt kattefotos ?

   – A og K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *