A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  kage,  lækkerier,  Uncategorized

Støt lokalt, anbefaling – nul reklame: To go, or to stay #9

Med alle cafeer, restauranter og takeaway-steder åbnet op, er det med stor glæde at dagens anbefalinger kan indeholde de steder, der pt. både tilbyder afhentning, såvel som at man kan nyde lækkerierne på selve matriklen.

Så kan man vælge, hvad der lige passer ind – om det er grundet corona man helst vil nyde godterne hjemme, eller fordi man blot foretrækker at hygge i eget hjem/parken/hos en ven den dag, er jo hip som hap.

At have generoberet muligheden for at tage den beslutning, er jo i sig selv en fornøjelse (og vil dem, der tager på udelandsferie nu overholde den tilrådede karantæne bagefter, forbliver det forhåbentlig sådan).

Pho er en af de steder, der i store dele af krisen var lukket ned, og herhjemme frygtede jeg, at den måske var væk for altid. Heldigvis, få dage før lockdown var ovre, slog de igen dørene op for takeaway, og senere også for spisning. Både deres pho, bowls og tempurarejer (75 pr. hovedret ca.) er veltillavede, men min kærlighed går særligt til deres friske sommerruller og forførende sesamcreme. Er du til den slags, er de alene en bestilling værd.

Madhuset Victors var nogle af de første i nærområdet, til at byde på brunch-to-go, og jeg besluttede derfor at invitere min mor forbi, da krisen kradsede og udsigter til caféhygge, synes uendelig og uklar. Valget blev taget både fordi at fornøjelsen var favorabel, men især pga. at listen af lækkerier lang, 15 punkter faktisk – alle sammen lokalt, nordjyskt produceret. Og så til 120 pr. mand (med mit selvbetalte dinnerclub-abonnement, ellers 149,-), så er der jo ikke et øje tørt, hvis du spørger mig. Alt du skulle var at lune et par ting i en samlet beholder i 20 minutter, og rette an – så var der mad. Synes det var et fund, til de penge. Kaffen, pesto-kartoffelsalaten og kulmule-salaten var ekstraordinært gode, men intet blev levnet. Det bliver helt sikkert bestilt igen.

.

Man skulle næsten tro, der var reklame indover, med den mængde smørrebrød K og jeg får kværnet fra Penny Lane, men næhnej. Vi er bare svært begejstret for både cafémaden, butikken og stemningen. Deres største trækplaster for cafeens gæster er dog øjensynligt deres kagedisk, og jeg må også indrømme, at når den søde tand skal forkæles, finder du mig også gerne ved den. Denne gang var dog med et rigtig godt formål for øje. Penny kører nemlig pt. med de fineste Zoo-kager, for at støtte Aalborg’s pragtfulde park, og den undskyldning for at kværne dele-kage og bakke mit årskorts overlevelse op, var jo oplagt. Udover Zoo-kagen røg også min favoritkage (guddommelig twix) og deres smørbløde træstamme med ægte rom og kvalitetsmarcipan, med hjem. Så støttede vi jo også en af yndlingscafeerne samtidig. Man må jo oftre sig, i den gode sags tjeneste, ikke?

Hvis man skal besøge det Nordjyske i sin sommerferie, og måske planlægger at svinge forbi Blokhus eller Løkken, kan jeg varmt anbefale butik & café Klausens fisk & skaldyr, som ligger i den lille by Hune. Kvaliteten er i top og selvom det ikke er byens billigste, kan jeg tilgengæld sige, at bedre fisk har jeg sjældent fået. Denne gang røg der laks og pebermarkrel med hjem, som blev serveret med kartoffelsalaten her, citrondampede asparges og en øl, og det var temmelig fantastisk for banal kost at være. Både den lille café og butikken bugner af gode muligheder for to-go eller to-stay retter eller elementer til dine planer, så det er bare med at kigge ind.

2 Comments

 • Lise B

  Åh Pho er godt! Jeg var derinde igår, og deres friske vegetariskr ruller var helt eminente! Deres gule nudler, not so much ?
  Men pho, bun og friske ruller er altid mega lækkert derinde! Også kan deres lemonade altså slå det meste ?

  • venterpaavin

   Jeg kan ikke fordrage nudler/pasta, så beder altid om at få uden i alle retter – men tak for advarslen ?
   De friske ruller holder bare ?
   Lemonaden har jeg til gode.
   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *