A,  afslapning,  anbefaling,  ferie,  fest fest fest,  inspiration,  jeg elsker det,  jeg glæder mig,  snaksnak

Mallorca; hvad skal vi se?

Velvidne om at Mallorca efterhånden er meget mere end sangria og grissefest, anmoder jeg allernådigst om jeres bedste tips til området, særligt i og omkring Palma.

Årets forårsferie er nemlig blevet bestilt, og d. 3/5-7/5 stryger Skægaben og jeg ned til sydens sol. Vi glæder os helt vildt!

Flyet tager os direkte ud og hjem fra Aalborg, flytiderne ligger ganske perfekt, og nu er der kun tilbage at krydse for at 3. Verdenskrig ikke bryder ud, og tage fat på planlægningen.

Jeg er dog ikke ligefrem vild med at stege på stranden (.. eller at bade i hav. Eller pool. Eller sådan set noget som helst scenarier med mig i vand til navlen). Også derfor har vi også valgt at bo i hovedstaden, ganske centralt i den gamme bydel, lige foran Katedralen, med nem adgang med museer, cafeer, lystbådhavn, sightseeing, rundvisninger, og let adgang tii adskillige sejlture, cruises og udflugter med guide ud af byen.

Håbet er med de 400.000 + fastboende, at opleve lidt reel spansk stemning, kultur, lækker mad og se noget pænt.

Vi er ikke spor sarte – det må gerne være meget lokalt, typisk turistet, helt anderledes eller en smule skørt.

Nogle ideer?

Fyr løs!

Alt modtages med kyshånd.

12 Comments

 • Lise B

  First of all, tag mig med!
  Altså jeg er fab af det tog der kører til soller, der er, som jeg husker det en rigtig fin gammel by.
  Hvis i lejer bil så er vestkysten fantastisk smuk 😍 Port Andratx rummer the rich and famous’s huse, bla har pierce brosnan et hus der, og har en hyggelig lille gågade og havn. Men toget til soller og gammel by er 👌🏼👌🏼

  • venterpaavin

   Tak Lise!
   Perfekte ideer – og jeg hár faktisk kigget på en dagsture til Soller, så er så glad for at høre fra en, at der er ligeså fint og magisk, som det lyder 🌸🤩.
   Så luksus, du gav dig tid til at byde ind. Du er velkommen i kufferten!

   – A

 • Eric

  Som Lise B. kan jeg anbefale (veteran)toget vestpå til Port de Sóller (og hjem igen naturligvis). Tempoet er adstadigt, der er nogle fede udsigter undervejs i bjergene, og så er der stemning over at køre med veterantog og sidde på umagelige sæder. Den lille by er turistet (hvad er ikke det på Mallorca?), men alligevel charmerende.
  På østkysten et sted er der nogle seværdige drypstenshuler. Jeg husker ikke byens navn, men Google ved alt. Vest/nordvestkysten med bjergene er meget naturskøn, men medmindre man er cykelatlet, kræver det bil og mod til bjergkørsel, hvis der ikke er en rejsebureau-udflugt, man kan koble sig på.
  Det er ganske vist 18 år siden, vi besøgte øen, men der er næppe sket det store siden.
  Snacktips: saltede mandler (Mallorca har en stor mandelproduktion). Findes i ethvert velassorteret supermarked.

  • venterpaavin

   Dejlige beskrivelser; jeg får mod på det hele og må igang med google!
   Tak for input, også om saltmandlerne – åbner jeg først sådan en pose, er den væk på rekordtid!

   – A

 • Ellen

  Yes: Veterantoget er et must 😊
  Ellers kan jeg ikke bidrage med noget, medmindre I lejer en bil, for hele kysten, der vender mod nordvest, er meget smuk og malerisk.
  Rigtig god ferie til jer!

 • Karin

  Har ikke været der siden 1972, og da var jeg bare 13 år. Rejser derned tirsdag den 19 april i en uge sammen med yngstedatteren, svigersønnen, og de 2 guldklumper Otto på 7 år og Frida på 5. Måske finder vi stederne med de bedste is, pommes frites, vandruchebaner, legepladser. For denne ferie bliver også i børnehøjde, præcis som den i 1972.

 • Lone

  Nemlig. Man tager toget til Soller. Derefter veterantog til Port de Sòller. Da jeg besøgte Mallorca for en del år siden, var der masser af kunst i katedralen i Palma. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *