Hyggeligheder,  K,  opskrift,  yumyum

Nem og pæn grønsagstærte

I anledningen af dejligt besøg i weekenden, lavede jeg for engang skyld mad. Altså sådan noget lidt pænere mad. På udseendefronten, hvis mad altså har sådan en.

Det var selvfølgelig stadig fuld af nemhed, men jeg synes resultatet blev ret godt, så her kommer en lille opskrift i tilfælde af, at du skulle have lyst til at gentage min succes.

Du skal bruge:

Tærtedej (jeg købte en færdigdej, men er du vild med at bage, så bare lav den du plejer)

4 æg

Puck ost

Gulerødder – evt flerefarvede

Squash

Salt & Peber

Put dejen i tærteform. Vask, skræl og lav dine grønsager til “skræller”. Som fremgår på billedet, så er næste punkt på listen at bygge en “blomst” af skrællerne.

Jeg valgte gulerødder i forskellige farver, fordi jeg synes det er pænt. Ellers havde jeg nok også valgt en aubergine til tærten. Synes det så pænt med alle farverne. Jeg startede indefra og arbejde mig ud af.

4 æg blendes med et par spiseskefulde ost og salt/peber. Massen overhældes grønsagerne forsigtigt. Der skal helst ikke for meget masse i, da man gerne skulle kunne se toppen af grønsagerne, når tærten er bagt.

Tærten bages blidt til at æggemassen er stivnet og grønsagerne er møre. Jeg brugte varmluft i håb om at holde på farverne.

Jeg serverede den lun til en simpel salat med grapefrugt og feta i.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *