A,  anbefaling,  inspiration,  jeg elsker det,  snaksnak

Et besøg i fantasiens verden.

Snart nærmer efterårsferien sig her i det nordjyske og mange ser det som en kærkommen anledning, til at opleve noget nyt.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for Kunsten’s nyeste udstilling af Heerup, som jeg var inde at besøge, da den åbnede op for få uger siden.

Jeg tog mig selv i at smile adskillige gange, af denne noget atypiske kunstner, hans livssyn og hans citater.

En mand der maler eventyrfigurer, tror på Nisser, kan spille eventyrmelodier på fløjte og laver bla. kreere kunst i skrald, såvel som han har designet Irmapigens logo, malet butiksfacader, dekorerede diverse områder, under anvisning af børnenes ønsker og drømme, samt lavet linoliumstryk af den fineste, dystre slags.

Vi havde meget skæg med at analyserer de mange festlige billeder, og på ovenstående foresillede jeg mig den skaldede barnepigemoder med egen brystburka træne sine små, nøgne kadetter til march og faldskærmsudspring, mens forældrene flygtede ud i rumfartøjet, der skød med kanelsnegle.

Min fantasi fejler ikke noget, mente selskabet, men det gør Heerups absolut heller ikke, og jeg tror godt, jeg havde kunne lide ham. Især efter at have set i den ti minutter lange video, hvor man følger ham et år makke med ting i haven, rode i gamle cykler, mens han ryger cerutter, render ærinder og laver morgengymnastik i bar overkrop med nissehue på.

Jeg glædet mig ligeledes over hans citat omkring, at han han ikke rendte rundt og var pessimist og atomangst, for det kunne jo ikke nytte noget, og at han jo i stedet kæmpede for hvad, der var livsbekræftende.

Det er da en mand, der er svær, ikke at holde af.

.. Psst:

Og er du alligevel på Kunsten ikke? Så snyd ikke dig selv for deres brunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *